Obawiam sie, ze to wszystko (news) przyszlo w nieodpowiednim momencie. Na https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/bm-mbanku-stawia-na-banki-i-podnosi-ceny-docelowe-8-spolek-z-sektora,akcje,290507 tez same pozytywne rekomendacje dla bankow, jakie to wspaniale zyski przed nimi. Dziwne, ze nie bylo takich rekomendacji 8 miesiecy temu. To wszystko moze sugerowac, ze naganiaja na kupno, gdyz paliwo sie konczy, albo nie ma komu sprzedac po tych cenach. Co wiecej indeksy sa napompowane i tylko czekac, az cos strzeli i sie posypie. Ja tu bylbym ostrozny z tymi mega optymistycznymi prognozami.
Jestem za tym, aby rosl, ale na wszelki wypadek nieco zredukuje. Postaram sie odkupic taniej. Sektor bankowy jest nieco przegrzany (oprocz BOS, ale jak zacznie sie wyprzedaz to i ten poleci). Jutro wezme na probe krotkie na mbank. Powinien sie nieco obsunac. To ich rekomendacja odnosnie bankow sa takie hurra-optymistyczne.
Dokładnie, to nie jest bomba, tylko zwykły news. Gdyby to było upozorowane kilka baniek zysku w podpicowanym raporcie to byłaby bomba. Jutro będzie sypanko sprzedaje się fakty, kupuje płotki ( promka w Castoramie)
Gacie ci spadną
Bank po latach restrukturyzacji i odpisów wychodzi na prostą i każdy kolejny kwartał będzie tylko lepszy plus zaangażowanie w zielone projekty
Wycena rażąco niedoszacowana na tle konkurencji
Przypomnę 2 rzeczy ... rezerwy i objęte akcje polimeru za 120mln 7 lat temu bodaj... do rozwiązania i 250mln na wiatraki... to 370mln...4 zł na akcję zaraz do wyceny. Podadzą to pewnie niebawem, bo tylko ich rozwiązanie w tym roku ...ostatnim restrukturyzacji... zwolni nas z podatku.
Na GPW jak już wiesz co zrobić, bo tak kiedyś było, to ja uważam że to bardzo ryzykowna gra, "Nic dwa razy się nie zdarza" a wszystkie owce pasterz tak prowadzi że tak pojmują świat i srruuu w przepaść, chłopaki nie płaczą?