Wszyscy tu piszą o wezwaniu,o tym że im dłużej trwa ta stagnacja to lepiej,bo będzie większe wybicie..... a mnie się wydaje,że jest całkiem odwrotnie,ktoś specjalnie trzyma kurs jak najniżej żeby zebrać akcje i zrobić wezwanie po jak najniższej cenie... i nieważne że akcje były kupowane po 10,20,czy 30zł,bo to wszystko spółki związane ze skarbem państwa,a to wszystko jedna skarbonka... na dzień dzisiejszy gdyby chcieli ogłosić wezwanie to nie wiem,czy cena byłaby dużo wyższa od 9zł....przecież cena z ostatnich 3 i6 miesięcy kręci się około 8zł,a to jest brane pod uwagę przy ogłaszaniu ceny pod wezwanie... jak czytam,że postawili baton 17k po 8,5 i jest to nie do przejścia,to oczym my rozmawiamy,jak mamy osiągnąć 15-20zł..... nikt za nas tego nie zrobi,niech każdy tutaj piszący i czytający kupi w poniedziałek pakiet akcji na ile go stać 50 , 100 , 200 ,1000szt i za chwilę Będziemy na innym poziomie... ktoś tu pisał na forum że takie banki w Chinach jak BOŚ,o podobnym profilu są wyceniane x10,ale to samo nie urosło.... Pozdrawiam
Przecież ewidentnie widać jak ktoś manipuluje tutaj kursem i wynikami banku.... podejrzewam ,że samo biuro maklerskie wypracowało większy zysk za 1 półrocze niż to co oni podają że cały bank... chyba sam dom maklerski bosia jest na dziś wart tyle co cały bank.... trzeba mieć tylko nadzieję,że kilku dużych inwestorów razem wziętych ma powyżej 5% kapitału i nie oddadzą tych akcji za bezcen,bo inaczej jest po naszych marzeniach o 15 czy 20 zł jestem pewny , że gdyby SP i ich fundusze miały 95%akcji już by było wezwanie, ale po 8zł.... ale sami dajemy się okradać ,siedząc i patrząc w ekran komputera i nic nie robiąc,jeszcze raz się powtórzę niech każdy kupi mały pakiet akcji i razem utrzemy im nosa-jak to się mówi w kupie siła,nie dajmy się rozgrywać jak małe dzieci... pytam się gdzie są odpisy na wiatraki i inne....zyski są chowane,ale przyjdzie czas że trzeba będzie je pokazać.... miejmy nadzieję że będziemy jeszcze notowani na bananie
Uwaga dziś nasza perła ruszyła przynajmniej w obrotami, a co do stawianych batonów to nominalnie niby 140 k pln to nie tak dużo ale to więcej niż średni dzienny obrót na BOSiu. Wiec jak zainteresowanie nikłe to taki baton wystarczy.