• Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Bolec [31.0.79.*]
    Czy zjedziemy na 23?
    Może tak, może nie ale dużo akcji tam się nie zbierze ja w każdym razie już zebrałem planowy pakiet po 25 teraz cierpliwość wskazana.
    Ktoś mi podbierał te akcje wiec jest zainteresowanie na tym poziomie.

Możemy odbijać od brzegu!
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Może zapodaj to w ESPI wtedy więcej osób się dowie i rynek rzuci się na akcje, bo Bolec kupił 1000 akcji PLI :) :) :)
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~PLIT [83.29.53.*]
    Nikt z kultura nie poniża innych z powodu ilości akcji, wiec nabijanie się z „1000” akcji jest słabe. Dla niektórych 1000 akcji to spory wydatek.
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Zbyszek [213.136.253.*]
    Daj spokój kolego PLIT, sfrustrowanoczerwony to powszechnie znany prostak i cham, który potrafi się doczepić do absolutnie wszystkiego (ileż to już razy czytałem, że mam małego siurka XD). No cóż, frustracje trzeba jakoś rozładować i to jest jego sposób. Już pomijając to, że on nawet nie dysponuje takiem kapitałem, bo przecież z zasiłków ciężko odłożyć 25 tys.
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @zbysiu
    Psa nie masz, a kolegi szukasz? Nie jestem na gpw i forum byś mnie lubił. XD? ile masz lat dzieciaku?
    @PLIT
    Czego nie rozumiesz? Nie nabijam się z 1000 akcji tylko z jego informacji, że on to już się załadował i teraz kurs może rosnąć. Ok niech będzie że 10000 akcji. pasuje?

• Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Huehue [5.173.138.*]
    Bialoczerwony nikt nie kwestionuje twojego profesjonalizmu na gpw. Poza faktem,że dajesz się sprowokować do pyskówek nikt nie może sprawdzić twoich decyzji inwestycyjnych.

Ja mogę tylko stwierdzić, że nie masz pojęcia choćby o ostatnich zwolnieniach producentów i prowadzących w animacji i reklamie i (o dziwo) w Events nie (nepotyzm Sikory się kłania? ). Bo jak możesz podejmować sensowne decyzje długoterminowe na podstawie pierdół, które wypisuje Żbikowski w Parkiecie czy na podstawie ”fajności” cinematiców, których zysk rozwadnia się na utrzymanie całej „floty” nisko lub wcale nie zarabiających „okrętów”.

Możecie spokojnie odbijać od brzegu. Statki nie mają oficerów. Pewnie nie wiesz że Admirał Żbikowski na polecenie króla Sikory zwolnił kapitanów, więc statki Reklama, Animacja żeglują na załodze młodzikach lub bez oficerów?
    Statek „Eventy” ma panicza Sikorę, wiec jest niezatapialny. Statek Eventy trzepie kasę rządowa(prawie 5mln) udając, że robi się coś przełomowego w Wirtualnych Produkcjach.

Nie ma sensu wchodzić z kapitałem w bałagan, który teraz panuje w PLI. Mam nadzieję, że zmiany na stanowiskach headow są przemyślane choć na tą chwile nie odbywają się tam, gdzie tak na prawdę kasa ucieka.

Sygnałem do kupna w moim przekonaniu będzie konsolidacja wokół własnych produkcji filmowych, zatrudnienie profesjonalistów z rynku międzynarodowego i zamknięcie nierentownych działów. Czekamy też na wrzesień i fale pandemii czyli obostrzenia w eventach.
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Huehue [5.173.138.*]
    Tak jak mówiłem. Headzi animacji odeszli, choć czekamy jeszcze na zmiany w dziale postprodukcji reklamy.

O ile młodzi ludzie, którzy weszli na stanowiska decyzyjne to zawsze miła zmiana i obietnica dobrej energii, to warto mieć na uwadze co i gdzie będzie robić poprzedni prowadzący. Sikora rękami Żbikowskiego musiał zabezpieczyć się przed wyciąganiem klientów do konkurencji. Pytanie tylko jak dobrze i na jak długo, panie i panowie byli-prowadzący z reklamy i animacji, mają zakazy konkurencji.
    @Hue Hue

Nie jestem żadnym profesjonalistą. Są i wtopy i zyski, ogólnie mocno do przodu. Co do PLI to ja gram a, nie inwestuję. Obstawiłem jakąś część portfela ( którą mogę stracić) że im się uda! Ze zrobią udaną grę, że wyjdzie im serial. Inwestuję to ostatnio w Answear, wcześniej od 2011 w MCI, a ostatnio w SFD choć i spekulacja mi się tam udała.
    Jeśli im się uda to fajnie, jeśli nie to stracę to co mogę stracić!
    Naprawdę uwierz mi że wiedza nt spółki to nie wszystko by zarobić. Potrzebna jeszcze odwaga by podjąć ryzyko bo gdy go już nie będzie to akcji nie kupisz po 25zł. Była taka jedna spółka, wydawało mi się że ją znam i w sumie znałem. Tyle, że kasę z niej wyprowadzono. Był Gant i nie ma Ganta!!!
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Wiadereczko [165.225.206.*]
    Hue Hue a jak oceniasz kompetencje panicza Sikory?
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Sikora [46.93.18.*]
    Sikora go zwolnił, wiec pewnie nie najlepiej ocenia…
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Huehue [5.173.137.*]
    Użyłem metafory nawiazując do stylu pierwszego posta. Nie chciałbym aby chłopaka deprecjonować.
    To młody człowiek. Trudno powiedzieć jakie ma kompetencje. Trudno powiedzieć cokolwiek co robi, bo ciężko powiedzieć, co tak na prawdę robią ludzie w dziale eventów. Nie chciałbym też chłopaka oceniać, bo być może bardzo solidny pracownik. Tak na prawdę mam nadzieję, że szykujący się do sukcesji po ojcu, dlatego nie chciałbym aby oceniać jego kompetencje, tylko zwrócić uwagę na styl prowadzenia firmy przez obecny zarząd, w tym na sposoby komunikacji spółki. Fakt, że jedyny dział gdzie nie wymienia się głowy(headow) to ten, w którym jest Junior może nie mieć z nim nic wspólnego z jego kompetencjami choć trudno mówić o czystej sytuacji.

PLI jeśli ma produkować filmy czy seriale o silnym zapleczu 3D i animacji rozpraszają uwagę operacyjną na niepotrzebne kierunki rozwoju co jest sednem mojej krytyki PLI. Junior powinien robić szlify w produkcji reklamy, animacji gdyby serio traktować jego rozwój.

Takie sytuacje gdzie zatrudnia się rodzinę powinny być komunikowane, choćby po to, aby nie pozostawiać miejsca na niedomówienia.
    Żbikowski zasłania się kontraktami, które mają obostrzenia, co nie zmienia faktu, że dla inwestorów długoterminowych w spółkę ważne jest choćby to, czy panowie Sikora i Sawko zatrudniają rodziny w spółce wedle kompetencji, celów sukcesyjnych.
    Nie komunikując faktu i celu zatrudnienia mamy typowy dla tej spółki i zarządu brak przejrzystości, co psuje atmosferę w środku i wśród inwestorów.
    @HueHue
    ."...co psuje atmosferę w środku i wśród inwestorów." Skąd to wiesz? Masz jakieś badania, sondaż może? Którym inwestorom psuje to atmosferę? Jeśli tak jest dlaczego jednak inwestorzy instytucjonalni objęli akcje? Uważasz, że nie będzie chętnych na kolejne emisje np podczas przejścia na główny?
    Proszę cię, nie wygłupiaj się z takim tezami....

Możesz nie być zainteresowany PLI, może ci się nie podobać wiele rzeczy. Tylko na litość boską pisz proszę w 1 osobie, że to tobie się nie podoba, a nie inwestorom.... No chyba, że masz wiedzę na ten temat!
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    huehue - anonimowy nikt...
    jakie ma kompetencje do oceny kompetencji innych?!
    nepotyzm to brzydkie zjawisko, jednak nie ma żadnych dowodów na to, że istnieje w pli
    dziwię się niektórym, że pytają kogoś z skądś np takiego huhue o biznes platige
    chłopak pojęcia nie ma co tak naprawdę dzieje się w grupie - hehe i te ciągłe wycieczki historyczne
    co zaś do kompetencji nowego szefa animacji to ma naprawdę wysokie:
    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/jan-blumczynski-dyrektor-zarzadzajacy-dzial-animacja-platige-image-agata-beres-dyrektor-produkcji
    ps>zawsze wolę fakty od plotek i pogłosek np ostatnio niejaki reggaer sugerował jakieś prywatne dogadanie się baginsa z netflixem
    w zmora wilka - prawda jest taka, że to platige films współpracowało przy filmie i stworzyło znak wilka i czołówkę
    ''Nasz zespół także był częścią projektu - stworzyliśmy czołówkę opartą na wiedźmińskich symbolach.
    "Największym wyzwaniem był projekt samego symbolu. Ważne było, aby na nowo zinterpretować motyw wilka. Musieliśmy przygotować go w dwóch wersjach - normalnej oraz koszmarnej będącej ilustracją upadku, wewnętrznego rozkładu i demonów z którymi przyszło się zmierzyć Vesemirowi. Reszta to formalność dzięki zgranemu zespołowi. Żaneta Szabat na podstawie mojego konceptu przygotowała piękne tekstury, Filip Tarczewski zaprojektował w Houdinim bardzo pomysłowy system do przekształcenia jednego modelu w drugi. Wojtek Idzi zaś pewną ręką poprowadził projekt do celu. Na koniec compositing w wykonaniu Arkadiusza Leszko i gotowe. Sprawnie zamknięte intro" - wspomina Michał Niewiara Art Director sekwencji otwierającej.''
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Wiadereczko [165.225.200.*]
    Fanpli na moją prośbę Hue Hue wypowiedział się odnośnie kompetancji młodego Sikory i jeśli przeczytasz tę odpowiedź to nie ocenił tych kompetencji i odpowiedział na poziomie.
    A zapytałem go bo widać że ma jakieś wieści ze spółki. To zatem Fanpli możesz coś napisać o młodym Sikorze? Masz jakieś wiadomości? Wiadomo że kiedyś przejmie stery ojca, ale czy ma zapał/talent do tego biznesu?

• Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Huehue [5.173.137.*]
    ~Fanpi Z tym anonimowym nickiem zróbmy tak. Napisz swoje pełne imię i nazwisko albo choćby zarejestruj swoje konto. Ja obiecuję, że zrobię tak zaraz po Tobie. Ok?

~Wiadereczko Ja też sukcesję widzę jako pozytywny aspekt.
    Niestety PLI jako agencja eventowa, to nie jest dla mnie bajka do inwestycji na krótko przed 4 falącovid, ani na długo. Junior jeśli tam nadal jest, to w moim przekonaniu się marnuje jako potencjalny lider w przyszłości. Eventy nawet jak robią coś w 3D do TVP i Polsatu, to nie są to rzeczy istotne dla zysków, wizerunku i wiedzy firmy. To raczej marne podwykonawstwo i kolejne usługi niż gruntowna zmiana myślenia w kierunku produkcji własnego IP.
    Nowy Head animacji mógłby go wziąć pod skrzydło przy oficjalnym ogłoszeniu co i jak, Wtedy moglibyśmy mówić o rozwoju sukcesora.
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Wiadereczko [165.225.200.*]
    Hue Hue dzięki za odpowiedź.

Ogólnie patrząc długoterminowo to istotne jest jak młody Sikora będzie się rozwijał. Trzymam za niego kciuki.

• Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    po co oceny grafika, czy jakiegoś programisty albo pracownika najniższego szczebla?
    w firmie jest tyle elementów, ze jak byśmy chcieli się wszystkim zająć i je oceniać
    to czasu by nie starczyło...
    warto skupić się na zarządzie bo ten odpowiada za wszystkie szczeble poniżej
    co do panów s. to 2 lata temu usunęli się od zarządzania i powołali zawodowego menadżera
    i na szczęście to nie jest artysta, choć może i jest lub będzie jak się ta strategia zrealizuje
    warto patrzeć w przyszłość i na coś liczyć oceniając szanse powodzenia i przede wszystkim tkwiący w spółce potencjał
    co do dyskusji to zajmowanie się stricte serwisem jest krótkowzroczne
    platige po to zmienia model biznesowy aby postawić na system tantiemowy, oczywiście całkowite zrezygnowanie
    z serwisu byłoby głupie bo jednak ogranicza to w dużej mierze ryzyka
    mają już rynek ok 100 mln sprzedaży rocznej i widać apetyt na więcej
    pan z vancuver przykręci śrubę w segmencie outsourcingu i nawet serwis was zadziwi....
    ps> dyskusja o ip i kierunkach byłaby świetna, ale rozumiem, że na razie zbyt mało wiemy?
  • Re: Pakiet uzbieramy można odbijać od brzegu Autor: ~Kantek [46.93.18.*]
    Chętnie ale wiesz już coś o IP, bo ja nie :)

Zapraszam na Discord, jest tez tam forum o PLI:
    https://discord.gg/eF7bGQeJ
[x]
PLATIGE -2,08% 11,75 2025-10-03 16:49:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.