• EVENTUS Autor: ~ewentus [77.91.32.*]
    Co sądzicie o emeryturze z EVENTUSA
    Może ktoś z was już należy ponad 2 lata i sprawdził ile pieniędzy mu urosło w tym czasie.
    Proszę o podzielenie się ze mną taką informacją.
    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.
  • Re: EVENTUS Autor: ~anias [87.205.185.*]
    Mam EVENTUSA od 4 lat i do polisy dostałam również załącznik który informuje o min.wartości polisy w poszczególnych latach. W 2006 wypracowany zysk wyniósł ponad 10% a z tego należy się jeszcze min.85% dla każdego klienta.Jest to lokata długoterminowa i na początku wartość polisy nie jest wysoka ale Eventus to na razie jedyna w Polsce gwarantowana dożywotnia renta jeśli pojawi się się coś podobnego to też skorzystam z takiej oferty.
  • Re: EVENTUS Autor: ~andrzej [77.253.240.*]
    Aniu, jesteś w błędzie. Gwarantowaną Rentę Kapitałową od bodaj pięciu lat sprzedaje CU. Wpłacasz określony kapitał i od jutra możesz pobierać dożywotnią rentę. Możesz ufundować również rentę np. dziecku na określony czas. W razie śmierci niewykorzystany kapitał podlega wypłacie zgodnie ze wskazanie w polisie.
    Dodatkowo, dla osób które nie potrzebują już dzisiaj renty a posiadają kapitał, istnieje możliwość zainwestowania wspomnianego kapitału poprzez Bonus VIP.
    Klient otrzymuje możliwaść przekszałcenia polisy w GRK.
    Pozdrawiam
    andrzej29096@wp.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~Paweł [83.21.237.*]
    Ewentus nie jest renta kapitałową!!Andrzeju mylisz się w swoim myśleniu,znam osoby które jak usłyszały o Eventusie odrazu zrezygnowały z CU.:)Przykro mi!!
  • Re: EVENTUS Autor: ~Ewa [83.15.228.*]
    EVENTUS to najlepszy sposób zbierania kapitału na emeryturę. Mam go od 4 lat i rośnie. Bez szału, ale systematycznie, bezpiecznie. Na starość jak znalazł. Jeśli ktoś myśli, że odkładając 100 zł miesięcznie doczeka się fortuny, to tylko głupi i pazerny Polak. Im więcej wpłacasz, tym więcej dostaniesz.
  • Re: EVENTUS Autor: ~CAŁA PRAWDA [94.42.66.*]
    Kto z was po miłym spotkaniu z agentem zaczął się zastanawiać czym właściwie jest Eventus, HMI (Hamburg-Mannheimer)? Skąd właściwie się biorą te góry złota, które będziemy dostawać po przejściu na emeryturę? Odpowiedź jest blisko, bo na niemieckiej Wikipedii www.de.wikipedia.org/wiki/HMI-Organisation Typowy marketing sieciowy jak słynny Amway, jak nie wciśniesz Eventusa minimum 10 znajomym to na emeryturze dostaniesz grosze, niestety taka prawda.
  • Re: EVENTUS Autor: ~pabulon [79.187.160.*]
    Dnia 2010-01-05 o godz. 20:37 ~CAŁA PRAWDA napisał(a):
    > Kto z was po miłym spotkaniu z agentem zaczął się
    > zastanawiać czym właściwie jest Eventus, HMI
    > (Hamburg-Mannheimer)? Skąd właściwie się biorą te góry
    > złota, które będziemy dostawać po przejściu na emeryturę?
    > Odpowiedź jest blisko, bo na niemieckiej Wikipedii
    > www.de.wikipedia.org/wiki/HMI-Organisation Typowy marketing
    > sieciowy jak słynny Amway, jak nie wciśniesz Eventusa
    > minimum 10 znajomym to na emeryturze dostaniesz grosze,
    > niestety taka prawda.

Gratuluję znajomości tematu )))) Nie wiesz osóbko o czym piszesz. Marketing sieciowy jest jednym z najlepszych sposobów na sprzedaż i dystrybucję produktów z poza branży FMCG (dóbr szybko zbywalnych, ale ty na pewno doskonale sie orientujesz). Ponadto wysokość emerytury nie zalęży od wolumenu sprzedaży polis, tylko innych składowych. O jejku... Tkwij dalej na etacie i módl się, by kiedyś ktoś cię oświecił ; biedactwo... Życzę dużo mądrości !!!
  • EVENTUS Autor: ~uświadomiony [80.52.151.*]
    Dnia 2010-01-05 o godz. 20:37 ~CAŁA PRAWDA napisał(a):
    > Kto z was po miłym spotkaniu z agentem zaczął się
    > zastanawiać czym właściwie jest Eventus, HMI
    > (Hamburg-Mannheimer)? Skąd właściwie się biorą te góry
    > złota, które będziemy dostawać po przejściu na emeryturę?
    > Odpowiedź jest blisko, bo na niemieckiej Wikipedii
    > www.de.wikipedia.org/wiki/HMI-Organisation Typowy marketing
    > sieciowy jak słynny Amway, jak nie wciśniesz Eventusa
    > minimum 10 znajomym to na emeryturze dostaniesz grosze,
    > niestety taka prawda.
    Jeżeli ktoś się spotkał z agentem EVENTUS-a to wie skąd się biorą pieniądze, polecam umówić się z takowym na spotkanie informacyjne a potem wypisywać takie rzeczy, z resztą ja tam bym się niewiedzą nie chwaliła. A jeżeli chodzi o Wikipedię, to chyba celowo Doktorzy nie pozwalają z niej korzystać przy pisaniu prac np na studiach.
  • Re: EVENTUS Autor: ~ghoustman [89.72.103.*]
    Do "Cała Prawda"! Proszę nie opowiadaj głupot :)
    Nie masz pojęcia jak to działa, myśląc że to piramida to jesteś w błędzie. Ale proszę nie wprowadzaj w błąd innych ludzi.

• Re: EVENTUS Autor: ~Ewcia [83.3.68.*]
    Gwarantowaną Rentę Kapitałową od bodaj pięciu lat sprzedaje CU.....
    A co gwarantuje?
    Gwarantuje jednostki wykupu.
    W dzień zawarcia umowy cena jednej jednostki wykupu wynosiła u mnie 40 zł.
    W dniu wypłaty świadczenia - cena jednej jednostki kosztowała 27,33 zł.
    Co było gwarancją?
    To że coś dostanę.
    A co?
    Znacznie mniej niż wpłaciłam.
    Taka jest prawda o CU drogi Andrzeju.
    Upsss?

Znam EVENTUSA. To nie jest ubezpieczenie na życie z jednostkami wykupu emerytury - to produkt emerytalny z ubezpieczeniem składek. Jedyny gwarantujący faktyczne kwoty gwarantowane plus symulacje zysków, które mogą być zdecydowanie wyższe, gdyż profesjonalny sprzedawca HMI - ERGO - nie daje symulacji z księżyca na poziomie 30% (jak agenci CU), tylko symulacje na poziomie 5-7%. To realna symulacja, chociaż zyski były wypracowywane nawet na wyższych stopach procentowych - więc podawana symulacja może ulec zmianie i to na korzyść klienta.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.187.25.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: EVENTUS Autor: ~km [89.76.232.*]
    tak ma , ktora jest kopia eventusa gorzej wyliczona
  • Re: EVENTUS Autor: ~pawel [89.77.133.*]
    A ja chetnie zaproponuje komus eventusa:D:DD: obliczylem przy moich zarobkach placac skladki na ofe (roczna okolo1200zl_ np na 36 lat pracy do 60roku... 420 miesiecy skladka miesieczna to 100 zloty... prosze zauwazyc ze fundusze sa na minusie moga zyskac i stracic jak na razie traca idąc dalej...uzbieral mi sie kapital:D:D 42000 zlotych ..i okreslam ze bede zyl do 85 roku zycia:D to wyszlo z obliczen ze dostane 140 zloty emerytury z II filaru na dzien dzisiejszy jagbym mial dzis brac..plus do tego emerytura z zus to 600 zlotych i wszystkie te kwoty to brutto . i kto mi powie ze III filar jest nie potrzebny?
  • Re: EVENTUS Autor: ~Ela [83.15.228.*]
    To bardzo mądra decyzja
  • Re: EVENTUS Autor: ~słyszałem [83.19.151.*]
    Też słyszałem o EVENTUSIE.
    Może ktoś coś na ten temat napisze.

• Re: EVENTUS Autor: ~orson 1982 [87.205.209.*]
    Jeżeli chcecie coś wiecej wiedzieć o Eventusie to zapraszam na stronę http://www.hestia.pl/sigeh/servlet/www.SIG_TopicServlet?EM=2265&TOP_ID=1267&PR=3022&EM=2265&PR=3022 lub http://www.hmi-world.pl/eventus.php . Pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~weronika04021966 [77.253.180.*]
    Dnia 2007-10-17 o godz. 13:02 ~słyszałem napisał(a):
    > Też słyszałem o EVENTUSIE.
    Może ktoś coś na ten temat
    > napisze.

to najlepszy produkt na rynku a upewniła mnie w tym konkurencja
  • Re: EVENTUS Autor: ~Jacek [77.85.104.*]
    Witam
    Jesli jest ktos zainteresowany zapoznaniem sie blizej z oferta EVENTUSA zapraszam na prezentacje. To nic nie kosztuje i do niczego nie przymusza. A jak wiemy informacja na dany temat jest bardzo istotna w dzisiejszym świecie. W razie zainteresowania prosze o kontakt Gusiek97@op.pl (kraków+okolica)
    Pozdrawiam
    (warto zadbac w przyszlosc, bo panstwo godziwej nam jej nie zapewni_
  • Re: EVENTUS Autor: ~kubas z grudziądza [77.112.52.*]
    eventus to jedyna jak na razie w Polsce dożywotnia gwarantowana renta na życie z mozliwością wypłaty kapitału wraz z zyskami lub wypłaty co miesięcznej renty do końca życia, eventus to także ubezpieczenie na życie, a więc zabezpieczenie siebie oraz najbliższych , polecam każdemu kto jest świadomy, że emerytura to również pewien okres w życiu, który nie musi kojarzyć się tylko ze smutną, biedną starością, zainteresowanych większą dawką informacji na ten temat polecam kontakt na maila kubawojtas5@wp.pl,
  • Re: EVENTUS Autor: ~lp [85.221.209.*]
    Dnia 2010-02-07 o godz. 22:50 ~kubas z grudziądza napisał(a):
    > eventus to jedyna jak na razie w Polsce dożywotnia
    > gwarantowana renta na życie z mozliwością wypłaty kapitału
    > wraz z zyskami lub wypłaty co miesięcznej renty do końca
    > życia, eventus to także ubezpieczenie na życie, a więc
    > zabezpieczenie siebie oraz najbliższych , polecam każdemu
    > kto jest świadomy, że emerytura to również pewien okres w
    > życiu, który nie musi kojarzyć się tylko ze smutną, biedną
    > starością, zainteresowanych większą dawką informacji na ten
    > temat polecam kontakt na maila kubawojtas5@wp.pl,

Z choinki się zerwałeś?
    Jedyna gwarantowana? Bzdura!
    Ubezpieczenie na Życie ? Bzdura! Nędzne NW
    Wiedzą niestety nie grzeszysz, nawet dzwonić Ci sie nie chce do
    klientów, tylko próbujesz ich szukać po forach!
    Nie wróżę długiej kariery.
    pzdr
  • Re: EVENTUS Autor: ~jan [91.193.161.*]
    Dnia 2007-10-17 o godz. 13:02 ~słyszałem napisał(a):
    > Też słyszałem o EVENTUSIE.
    Może ktoś coś na ten temat
    > napisze.

zapraszam na stronę
    www.hmi-world.pl
  • Do anias Autor: ~zainteresowani [83.19.151.*]
    Mam pytanie skąd wiesz, że zarobili w 2006 roku 10 %.
    Gdzie to można wyczytać.
    Według moich obliczeń, to oni najpierw zbierają od klienta pieniądze,
    mają od tego odsetki, a jak idziesz na emeryturę w wieku 65 lat, to wypłacają ci odsetki od zebranej kwoty, bo przecież te zgromadzone pieniądze, a jest ich sporo, nadal procentują.
    Potem ty umierasz, ewentus przestaje ci wypłacać emeryturę z t woich odsetek, i zabiera całą kwotę jaką uzbierałaś przez te lata.
    Czy nie prościej jest samemu odkładać taką samą ilość pieniędzy na konto np. oszczędnościowe, a potem w wieku 65 lat zacząć sobie wybierać same odsetki, a kwota cały czas będzie ta sama. itd
    co ty na to ????????????????????
  • Re: Do anias Autor: ~zsainteresowani [83.13.133.*]
    Dystrybutorem EVENTUSA jest ERGO HESTIA a jej zysk wyniósł ponad 10 %.W wieku 65 lat to ja decyduję w jakiej formie odbieram swoje pieniądze cz biorę kapitał jednorazowo czy miesięczną emeryturę.Jeśli wybiorę m-czną emeryturę i umrę po roku to jest jeszcze coś takiego jak 10 lat gwarantowanych wypłat czyli moje pieniądze otrzymują moje dzieci jeszcze przez 9 lat jest ona dziedziczona.Jeśli biorę kapitał jednorazowo to jest mój wkład plus zysk gwarantowany i udział w zysku czyli nic nie tracę.Myślałam o odkładaniu do banku ale tu muszę zapłacić podatek /Belka/ no i nie mam zabezpieczeń dla rodziny co daje mi EVENTUS, myślę że dobrze wybrałam.
  • Re: Do anias Autor: ~Gosia [195.74.91.*]
    Dystrybutorem EVENTUSA jest HMI natomiast Ergo Hestia jest tylko wystawcą polisy. Poza tym gratuluje wyboru :) jestem również na 1000% za Eventusem tym bardziej, ze prawie co drugi niemiec posiada nie jedną taką polise i tam firma ma ponad 100 letnią tradycje a emerytów niemiecki można spotkać wszędzie na terenie naszego kraju. Też w wieku emerytalnym chciałabym mieć mozliwość podróżowania tak jak oni. Naszych dzisiejszych emerytów często nie stać nawet na wykupienie leków z apteki ...
  • Re: Do anias Autor: ~ciekawe [83.17.9.*]
    Też się zastanawiam nad wykupieniem sobie tej polisy ale wciąż mam wątpliwości. Teksty o podróżujących niemcach, gwarantowanych świadczenaich, słyszałam od każdego sprzedawcy tego produktu więc chyba mówią to na wszystkich szkoleniach. Jak zrobiono mi kalkulację to przy wpłatach przez 30 lat po 200 zł m-czie, otrzymywałabym po ukończeniu 65 roku życia i wybraniu opcji wypłaty dożywotniej renty, ok 650 zł na m-c., i to miałabym gwarantowane. Więc tak naprawdę, gdzie ja za te 650 zł pojadę? Nawet na tygodniowy pobyt nad polskim morzem nie starczy. Chyba, że pod namiotem;-) Tylko w wieku 65 lat to już chyba nie wypada;-) Więc porównywanie tego do niemieckich emerytur jest trochę nie na miejscu. Co nie zmienia faktu, że nadal zastanawiam się nad jego wykupieniem, bo niestety nikt mi nie zaproponował żadniej alternatywy.
  • Re: Do anias Autor: ~gosia [195.74.91.*]
    mieć dodatkowe 650 a go nie mieć to róźnica :) tym bardziej ze nie wiadomo co bedzie z umowa pokoleniową - ZUS - gdzie państwo już musi dokładać 20 mld rocznie a za 30 lat to dotacja moze przekroczyc 22% całego budżetu polskiego. Nie wspominajc o tym ze indywidualne konta w ZUS to fikcja, więc wole mieć to 650 niż nic :) państwo o mnie nie zadba jesli sama tego nie zrobie...
  • Re: Do anias Autor: ~Marcin [83.175.191.*]
    Jeśli szuka Pani pracy w roli prawdziwego doradcy (te słowa są mocno nadużywane w dzisiejszych czasach) to po pierwsze proponuje znaleźć niezależną agencje, która może dystrybuować produkty wielu nawet konkurencyjnych firm, po drugie z moich subiektywnych doświadczeń ludzie z HMI nie są fachowcami rynku finansów a "sprzedawcami" eventusa i choć w sprzedaży nie ma nic złego tak do wiedzy tych ludzi, z którymi miałem przyjemność można mieć WIELE do życzenia.

Czytając tzw. OWU Eventusa dostępne na stronie niestety nie można znaleźć liczb (opłaty) oraz nie widzę na stronie HMI czy Hestii jakie są wyniki, dodam w tym miejscu,że mnie jako klienta nie interesuje czy rozmawiam z pośrednikiem czy nie, dostęp do podstawowych danych ma być prosty, inaczej świadczy to o firmie = produkcie.

Jeśli ktoś potrafi mi podać wiarygodne źródło tych informacji proszę o nie.

Osobiście jestem doradcą finansowym i znam szereg produktów spełniających role programu emerytalnego, każdy z nich posiada swoje walory, które w zależności od klienta należy wpasować do jego życzeń. Oczywiście każdy z nich posiada również swoje słabe strony, o których nie wolno zapomnieć na spotkaniu z klientem, co jest dziś powszechnym zjawiskiem.

Moja ocena Eventusa:
    Negatywna - gwarancja, o której tu tyle mowy oczywiście jest cenna, jednak są instrumenty finansowe, których ryzyko inwestycyjne w długim , emerytalnym okresie jest = zero a proponują ciekawsze zyski, klient również nie musi się znać na temacie i co najważniejsze to zgromadzone przez klienta pieniądze bez względu na wiek, okres umowy itd. przechodzą na osoby uposażone.

Z całą odpowiedzialnością i chętnie spotkam się z każdym sprzedawcą produktu EVENTUS na spotkaniu z klientem w trójkę i przy kliencie porozmawiam o ofercie mojej i kolegi tak aby klient był sędzią. Z mojego doświadczenia to najlepsza, uczciwa forma sprzedaży, na którą zdobędą się tylko najlepsi, profesjonalni doradcy. Takiego spotkania drodzy forowicze nie zaproponuje wam nikt, kto nie zna dobrze swoich produktów, produktów konkurencyjnych oraz przynajmniej podstawowych zasad funkcjonowania rynku.

Pozdrawiam Marcin
  • Re: Do anias Do ~Marcin Autor: ~Jacek [89.74.185.*]
    Dnia 2008-11-12 o godz. 19:55 ~Marcin napisał(a):
    > Jeśli szuka Pani pracy w roli prawdziwego doradcy (te słowa
    > są mocno nadużywane w dzisiejszych czasach) itd

Panie Marcinie To Pan jest w błędzie Gwarancja w Eventusie jest tylko gwarancją dla klienta że niezależnie od koniunktury rynkowej i nie wiadomo jak głębokich spadków klient na pewno zyska. Mówi pan że jest Pan doradcą klienta i wygra pan z każdym "sprzedawcą Eventusa" Ale od razu pokazuje że chce wcisnąć klientowi swój produkt więc patrzy pan na klienta z punktu widzenia własnych pieniędzy a nie interesu klienta co z założenia jest nie etyczne. Zakładając że mówi Pan o powiedzmy "konkurencji" (mimo tego że reprezentujemy zupełnie odmienne programy i filozofie inwestycyjne, więc nie jesteśmy defakto konkurencją) źle jest pan słabiutkim i marnym sprzedawcą i mniemam twierdzić że może jest pan tak sfrustrowany swoimi słabiutkimi wynikami sprzedażowymi że stara się pan odegrać na innej firmie! Oj nie ładnie nie ładnie może by tak powrót do przedszkola??? Najlepsze jest to że wierzę w to że produkty których jest Pan przedstawicielem są na pewno bardzo dobre, tylko Pan swoim postępowaniem wystawia im złą opinię!!!
    Naszego programu nie da się porównać z żadnym innym programem inwestycyjnym. Dlaczego? Bo my opieramy się na zabezpieczeniu największego na świecie reasekuratora i oferujemy gwarancje bezpieczeństwa dla klienta których nie daje nikt w Polsce i praktycznie nikt w europie.
    Naszymi klientami są na przykład ludzie którzy są doradcami inwestycyjnymi od lat i zjedli zęby na inwestowaniu pieniędzy swoich i klientów. Jeden z tych ludzi który płaci składkę w wysokości 15 tyś. zł miesięcznie powiedział: Oczywiście na operacjach giełdowych zarobię dużo więcej i prawdopodobnie renta z Eventusa nie będzie mi potrzebna. Ona mi tylko daje poczucie bezpieczeństwa że jak by powinęła mi się noga mam zapewnione pieniądze na starość.
    Są dwie grupy ludzi ci którzy mają świadomość inwestycyjną i ci którzy jej nie mają!
    Pierwszej grupie proponuję Eventusa jako rozproszenie ryzyka!
    Drugiej która zazwyczaj nie jest w stanie ponieś jakiegokolwiek ryzyka straty, bo ich na to nie stać, proponuje jako pewność której nie daje nikt inny w Polsce!
    I drogi Panie Marcinie najważniejsza jest tak naprawdę analiza potrzeb klienta i oferta która będzie uszyta na miarę, a nie pańskie zdanie że coś jest lepsze lub gorsze! Klient to oceni co będzie najlepsze dla niego!
    Powiedział pan że tylko tam gdzie oferuje się produkty różnych firm można być pewnym najlepszego wyboru, czyli u brokera tak? Ale nie zapominajmy że broker też ma prowizje i nie są one jednakowe więc jest też ryzyko że broker wciśnie nam produkt który gwarantuje mu większą prowizję, nieprawdaż? Więc czy można mieć 100% pewności że broker naprawdę będzie obiektywny?
    Pozdrawiam serdecznie wszystkich - nie pewnych swojego wyboru Eventusa - pseudo doradców finansowych którzy psują markę firmom które dają im żyć i wypłacają im prowizję - i wszystkim tym którzy myślą że jest to forum klientów HMI, muszę was zmartwić jest to forum naszej słabej konkurencji która chce się odegrać za swoje słabe wyniki sprzedażowe!
    Jacek - Sprzedawca Eventusa,
    Jeśli ktoś ma ochotę na dyskusję jacek72@o2.pl

• Re: Do anias Do ~Marcin Autor: ~Wiśniowy [83.17.80.*]
    Zgodzę się z kontrwypowiedzia do tego co napisał Pan Marcin. Mam styczność z tego rodzaju doradcami finansowymi i wiem, że nawet w najbardziej znanych firmach doradczych są oni nastawieni na konkretny bank tudzież produkt. Więc jeśli nawet porównają jakiemuś klientowi oferty 26 banków to i tak zawsze wygrywa ta sama. Nie ma co się oszukiwać. Banki mają na firmy doradcze potężny wpływ. A doradcy mają oczy przesłonięte efektami podpisania umowy.
    Proszę wybaczyć, ale dla mnie strasznie irytującym jest, że po 4 razy potrafią wydzwaniać do mnie doradcy z różnych banków tudzień OFE i proponują to i owo. Mimo, że już parę raze mówiło się, że nie jestem zainteresowany.

Tym właśnie różni się przedstawiciel HMI - i ich podejścia. Ktoś nie jest zainteresowany to nie...
    Przedstawiciel prezentujący Eventusa może czuć się pewnie. Dlaczego?? Dlatego, że za jego plecami stoi Munich Re. Eventus jest szansą na normalne życie na emeryturze. I proszę mi wierzyć, że zaden produkt na rynku nie ma co się równać z Eventusem. Znam wiele osób, które na współpracy z CU poprostu potraciły...koszty obrotu pieniędzy przewyższały zyski...więc po co dopłacać do tego biznesu.

A tu masz za min. 100zł/mc gwarancję zysku i wypłaty dożywotniej emerytury już w dniu podpisania umowy. Gdyby faktycznie Eventus był lipą to nie miałby tylu klientów i nie rozprzestrzeniałby się po Europie w takim tempie jak to się dzieje w obecnej chwili.

Do tego co ważne, masz możliwość wykupienia opcji, tj. ubezpieczenia od. NW, NW w wyp.komunikacyjnym, Trwałego Inwalidztwa, lub też Utraty Zdolności do Pracy. Te opcje zawarte są w składce którą opłacasz. Ostatecznie koszta ubezpieczenia będą odjęte w przejsciu na emeryturę. Jednak nie są to duże kwoty. Duże kwoty za to są w przypadku wypłaty odszkodowania - ale tu nie będę się rozpisywał:) bo jeszcze nie dacie spokoju przedstawicielom HMI;)

Polecam!!! Sam jestem klientem!!! I coraz więcej osób w moim otoczeniu również.
  • Re: Do anias Autor: ~Marcin [83.175.191.*]
    Witam ,właśnie przeglądam dyskusję poświęconą "Eventusowi", przeczytałem Pańską wypowiedź i widzę,że jesteśmy w podobnej sytuacji z tym, że ja znalazłem już ciekawą ofertę w miejsce Eventusa ...
  • Re: Do anias Autor: ~zadowolony [81.100.103.*]
    tak masz racje około 650 złotych jest gwarantowane a w rzeczywistości dostaniesz około 1800 złotych do tego ZUS i OFE około 600 złotych co daje w sumie 2400 złotych m-czie a za to możesz się już pobawić. Ja wybrałem podobną składkę więc liczby te same. Jestem zadowolonym klientem i polecam dalej.
  • Re: Do anias Autor: ~andrzej [77.253.243.*]
    ....przecież to nie ma znaczenia kto jest dystrybutorem, kto zarządza, jak klient inwestyje, z jakiego kraju jest firma.
    Istotą rzeczy jest wysokość składki. Dlaczego nasi zachodni sąsiedzi mają na emeryturze? bo płacą, dlaczego płacą ? bo mają. Ot i cały sektet.
    Pozdrawiam
  • Re: Do anias Autor: ~gosia [195.74.91.*]
    dla mnie jest istotne kto mi sprzeda polise czy firma z 10 letnim stażem czy taka która ma ponad 100 letnią tradycję, to jakiego ma za sobą reasekuratora i czy inwestuje bezpiecznie mój kapitał czy nie, czy ponosze duże ryzyko inwestowania kapitału w danej firmie czy też nie czy moge spać bezpiecznie z myslą ze nie poniose straty bo przecież ciężkuo pracuje na to by stać mnie było na odłożenie jakiegokolwiem choćby małego kapitał
  • Re: Do anias Autor: ~bill [77.114.132.*]
    Pani chyba musi pracować w HMI skoro tak pani broni Eventusa??
    Nie ma gorszego produktu jak eventus na rynku Polskim. To prawda że posiada ten produkt ponad połowa emerytów niemieckich ale na dzień dzisiejszy w Niemczech już tego nikt nie kupuje bo to się nie opłaca...
    Pani Aniu nie wiem czy pani się orientuje ale ze składki 100zł inwestowane jest tylko około 75% i to jeszcze tylko w obligacje(97%). jeśli jest to produkt emerytalny to nie należy oszczędzać w obligacjach i tak pani doradzi każdy dobry doradca finansowy.
  • Re: Do anias Autor: ~aa [94.254.149.*]
    dokładnie... podpisuje sie pod tym... jestes pracownikiem hmi... na forach piszecie takie piekne rzeczy...
  • Re: Do anias Autor: ~Ewcia [83.3.68.*]
    jeśli jest to produkt emerytalny to nie należy oszczędzać w obligacjach i tak pani doradzi każdy dobry doradca finansowy.

Omawiamy produkt oszczędnościowy, czy inwestycyjny?
    Drogi bill - jeśli chcesz mieć wypaśne zyski - to nie na produkcie oszczędnościowym!
    Jeśli chcesz mieć oszczędności - to nie porównuj tego z produktami inwestycyjnymi!
    To tak jak ludzie którzy budują własny dom i chcą mieć widok jak z 12-go piętra...
    Albo apartament na 12-stym piętrze (bez grilla :), albo domek parterowy z grillem - ale bez pięknego widoku na panoramę okolicy.
    Albo inwestujemy - albo oszczędzamy!
  • Re: Do anias Autor: ~Agata D. [89.78.80.*]
    "Potem ty umierasz, ewentus przestaje ci wypłacać emeryturę z t woich odsetek, i zabiera całą kwotę jaką uzbierałaś przez te lata."
    Jesteś w błędzie. Eventus po twojej śmierci, jeżeli nastapiło to do 65 roku zycia, czyli do chwili w której zaczynasz pobierać emeryturę, wypłaca wszystkie wpłacone przez ciebie składki , plus zyski, osobom które upoważnione są przez ciebie w umowie. Po 65 roku życia, wypłacana jest dożywotnia renta gwarantowana przez kolejne 10 lat po twojej śmierci, co miesiąc ( nie w całości), osobom bądź osobie uposazonej.
    Z tego co się orientuję, to najlepsza opcja na rynku w tym momencie, jeżeli chodzi o emeryturę, poza tym , nikt nie gwarantuje dozywotniej emerytury- bo żadna z firm nie dysponuje takim kapitałem jak Firma Hamburg Mannhaimer, która ma w dodatku nad sobą 540 inne jednostki i dodatkowo jedną z trzech największych firm reasekuranckich na świecie.

Pozdrawiam
  • Re: Do anias Autor: ~bill [77.114.132.*]
    Następny słaby agent HMI!!!
    firma Hamburg- Manheimer jest firmą dużo mniejszą od polskiego PZU więc jak się nie znasz to się nie wypowiadaj.
    A to co was uczą na szkoleniach to jedno wielkie kłamstwo.
    Wiesz dlaczego inne firmy nie gwarantują zysku??
    Bo inne firmy inwestują w akcje a HM inwestuje w obligacje w 97%.
    I jeszcze jedno.... Skoro mówimy o zyskach to sprawdź cwaniaku ile firma gwarantuje zysku osobie w wieku 50 lat odkładającej 100zł. Mniej ma zysków niż kapitału więc przestań mydlić oczy swoim klientom...
    Pozdrawiam

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.8.223.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Do anias Autor: ~bill [77.114.74.*]
    Gamoniem sama jesteś!!!!
    Też pracowałem w HMI nawet szkolenia prowadziłem ale to co napisałem jest całkowitą prawdą i jestem wstanie to wszystko udowodnić...
    A TY co możesz udowodnić????
    Chyba tylko to że posiadasz ten produkt i że indeksacja ostatnio wyniosła 4%
    Dlaczego na stronie HMI nie można przeczytać o żyskach produktu??? Bo nie ma się czym chwalić...
    Niedługo kolejna Konferencja więc pozdrów P.Grudniaka (mistrza opowiadanie czegoś co nie istnieje) ofiaro
  • Re: Do anias Autor: ~Johny [79.188.180.*]
    bill, chyba faktycznie masz coś z Twoją bilą nie tak, dziwię się, że takiemu jak Ty pozwolili pracować w Hmi. bill - nie rozumieć swojej pracy. Siano w głowie, jeszcze się tym na forum chwalisz, "0" pojęcia o czym gadasz, informacje chyba z Afryki. No comment.
  • Re: Do anias Autor: ~bill [77.113.78.*]
    Witam Johny:)))
    Widzę, że jest Pan kolejnym zakłamanym agentem HMI.
    Chętnie podejmę polemikę z Panem ale musi Pan przejść mały test bo inaczej szkoda mi mojego czasu na kolejnego napalonego na milionowe zarobki po GS w HMI.
    1. Jeśli już udało się panu sprzedać pierwszy produkt to pewnie robił pan bezpieczną kalkulacje przy 7% zysku firmy.... Pytanie brzmi ile EVENTUS zarobił w latach 2005,2006 i 2007??
    2. Na stronie każdej poważanej firmy można się dowiedzieć jakie zyski generuja produkty a gdzie może zwyczajny Pan Kowalski się dowiedzieć o zyskach EVENTUSA??
    3.Dlaczego przy gwarancji 2,75% rocznie osoba w wieku 50 rozpoczynająca opłacanie składek 100 zł ma zagwarantowane mniej niż wpłaci?? gdzie są te gwarantowane zyski z 15 lat??
    Pozdrawiam
  • Re: Do anias Autor: ~olo [213.238.122.*]
    Ty jeleniu!

Odpowiadając na pytanie pierwsze: Przeciez w tych latach zaczela sie spadkowa hossa na giełdzie, i zapewne nie tylko eventus tracił tylko każda podobna firma! W każdym bądź razie co to powinno obchodzić klienta jeśli i tak ma GWARANTOWANY procent zysku!!!

PS: Nie jestem agentem Eventus'a, dlatego nie potrafie odpowiedzieć na kolejne dwa pytania. Puenta dla tego pytania nr1: USE YOUR BRAIN!!!!
  • Re: Do anias Autor: ~bill... [83.23.9.*]
    Skoro zaczynasz od obrażania to widocznie sam jesteś tym zwierzakiem!!!
    Eventus nie jest inwestuje w akcje więc koniec tematy!!!! Jesteś laikiem i tyle więc się nie wypowiadaj
    Pozdrawiam
  • Re: Do anias Autor: ~kw [89.76.232.*]
    Witam,

Niestety zarzucamy innym to w czym sami niedomagamy,wg Pana agenci hmi sa slabi , zakłamani i co tam jeszcze..a ja sadze ze sie Panu nuie udalo odniesc sukcesu w hmi i to co Pan teraz robi,upokarzajac siebie jest na to dowodem.
    W 2005r gazeta ubezpieczeniowa opublikowała kilku stronicowy artykuł "Eventus i kot czylo bezpieczna emerytura" tam mozna przeczytac ile wynosily zyski.

Podzrawiam
    Panie zielony z zazdrosci
  • Re: Do anias Autor: ~janmar34 [83.17.2.*]
    jeśli to taki piekny pródukt to proste wyliczenie inwestujesz 200 zł/mies przez 30 lat daje kwotę 72.000,- zł po tym okresie zakładając zyski 10% rocznie daje 7200,- czyli sześćset złotych na miech bez doliczania odsetek przez te 30 lat więc jakie to minimum?? wytłumacz mi to Wiesiu ;) dla mnie to zwykłe nabijanie ludzi w fajans
  • Re: Do anias Autor: ~Groszek [83.6.79.*]
    Witam
    W odpowiedzi co do piękności produktu to w branży finansowej jest to co najmniej dziwne sformułowanie- EVENTUS nie jest piękny tylko jest realny. Realność polega na tym (jeśli ktoś wie o co chodzi i rozumie) że klient wpłacając kase buduje swój kapitał emerytalny. Zyski dopisywane są klientowi co roku począwszy od drugiej rocznicy polisy i zyski od samych siebie robią kolejne "zyski"- co w branży fachowej nosi nazwę procentu składanego. Tym samym im więcej zysku będzie dopisywane w poszczególnych latach tym więcej zysku trafi do klienta w efekcie końcowym, natomiast ktoś chcąc oceniać EVENTUSA jeśli dodaje tylko zyski na końcu udowadnia że nie ma zielonego pojęcia o tym jak jest skonstruowane to rozwiązanie i o jaki sposób budowania kapitału emerytalnego jest oparte. Jest to mniej więcej tak samo jakby sprzątaczka doradzała znajomej która sie źle czuje i ma objawy choroby "ale nie wiadomo jakiej" jak sie ma leczyć bo lekarz w podobnej sytuacji zalecił takie czy inne lekarstwo- prośba jest jedna doradzajcie sie fachowców a nie konowałów, a jak chcecie sie wypowiadać to najpierw sprawdźcie o czym mówicie u źródła.
    Pozdrawiam Wszystkich forowiczów a jeśli ktoś ma ochotę konstruktywnie cos krytykować to jest taka stara dobra zasada "nie odzywaj sie bo lepiej wyjść na mruka niż na idiotę".
  • Re: Do anias Autor: ~janmar34 [83.17.2.*]
    Dnia 2008-03-01 o godz. 02:14 ~Groszek napisał(a):
    > Witam
    W odpowiedzi co do piękności produktu to w branży
    > finansowej jest to co najmniej dziwne sformułowanie-
    > EVENTUS nie jest piękny tylko jest realny. Realność polega
    > na tym (jeśli ktoś wie o co chodzi i rozumie) że klient
    > wpłacając kase buduje swój kapitał emerytalny. Zyski
    > dopisywane są klientowi co roku począwszy od drugiej
    > rocznicy polisy i zyski od samych siebie robią kolejne
    > "zyski"- co w branży fachowej nosi nazwę
    > procentu składanego. Tym samym im więcej zysku będzie
    > dopisywane w poszczególnych latach tym więcej zysku trafi
    > do klienta w efekcie końcowym, natomiast ktoś chcąc oceniać
    > EVENTUSA jeśli dodaje tylko zyski na końcu udowadnia że nie
    > ma zielonego pojęcia o tym jak jest skonstruowane to
    > rozwiązanie i o jaki sposób budowania kapitału emerytalnego
    > jest oparte. Jest to mniej więcej tak samo jakby
    > sprzątaczka doradzała znajomej która sie źle czuje i ma
    > objawy choroby "ale nie wiadomo jakiej"
    > jak sie ma leczyć bo lekarz w podobnej sytuacji zalecił
    > takie czy inne lekarstwo- prośba jest jedna doradzajcie sie
    > fachowców a nie konowałów, a jak chcecie sie wypowiadać to
    > najpierw sprawdźcie o czym mówicie u źródła.
    Pozdrawiam
    > Wszystkich forowiczów a jeśli ktoś ma ochotę konstruktywnie
    > cos krytykować to jest taka stara dobra zasada
    > "nie odzywaj sie bo lepiej wyjść na mruka niż na
    > idiotę".

jeśli nie zauważyłeś mojego pytania gdzie są zyski z oprocentowania z tych 30 lat to chyba musisz mienic okulary no albo psychoterapeutę na psychiatrę ;) pozdro
  • Re: Do anias Autor: ~qzssd [88.80.208.*]
    jw
  • Re: Do anias Autor: ~Johny [79.188.180.*]
    Widzę bill, że albo pracujesz w konkurencji albo w budżetówce, bo masz za dużo wolnego czasu i Ci się nudzi.
    1. Hamburg-Mannheimer - pisze się tak.
    2.Ciekawe dlaczego FIFA nie wybrała PZU do ubezpieczenia mistrzostw świata piłki nożnej i ręcznej, tylko właśnie Hamburg-Mannheimer.
    Wg twojego myślenia wybiorą byle jaką firmę żeby tylko było ubezpieczenie opłacone. he he he.
    3. Patrz odpowiedź pani Katarzyna Nawrocka. Popieram.
    4. Zajmij się układaniem puzli jak masz za dużo wolnego czasu.
    Powodzenia.