Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: Do anias Do ~Marcin

Zgodzę się z kontrwypowiedzia do tego co napisał Pan Marcin. Mam styczność z tego rodzaju doradcami finansowymi i wiem, że nawet w najbardziej znanych firmach doradczych są oni nastawieni na konkretny bank tudzież produkt. Więc jeśli nawet porównają jakiemuś klientowi oferty 26 banków to i tak zawsze wygrywa ta sama. Nie ma co się oszukiwać. Banki mają na firmy doradcze potężny wpływ. A doradcy mają oczy przesłonięte efektami podpisania umowy.
Proszę wybaczyć, ale dla mnie strasznie irytującym jest, że po 4 razy potrafią wydzwaniać do mnie doradcy z różnych banków tudzień OFE i proponują to i owo. Mimo, że już parę raze mówiło się, że nie jestem zainteresowany.

Tym właśnie różni się przedstawiciel HMI - i ich podejścia. Ktoś nie jest zainteresowany to nie...
Przedstawiciel prezentujący Eventusa może czuć się pewnie. Dlaczego?? Dlatego, że za jego plecami stoi Munich Re. Eventus jest szansą na normalne życie na emeryturze. I proszę mi wierzyć, że zaden produkt na rynku nie ma co się równać z Eventusem. Znam wiele osób, które na współpracy z CU poprostu potraciły...koszty obrotu pieniędzy przewyższały zyski...więc po co dopłacać do tego biznesu.

A tu masz za min. 100zł/mc gwarancję zysku i wypłaty dożywotniej emerytury już w dniu podpisania umowy. Gdyby faktycznie Eventus był lipą to nie miałby tylu klientów i nie rozprzestrzeniałby się po Europie w takim tempie jak to się dzieje w obecnej chwili.

Do tego co ważne, masz możliwość wykupienia opcji, tj. ubezpieczenia od. NW, NW w wyp.komunikacyjnym, Trwałego Inwalidztwa, lub też Utraty Zdolności do Pracy. Te opcje zawarte są w składce którą opłacasz. Ostatecznie koszta ubezpieczenia będą odjęte w przejsciu na emeryturę. Jednak nie są to duże kwoty. Duże kwoty za to są w przypadku wypłaty odszkodowania - ale tu nie będę się rozpisywał:) bo jeszcze nie dacie spokoju przedstawicielom HMI;)

Polecam!!! Sam jestem klientem!!! I coraz więcej osób w moim otoczeniu również.