Jeśli szuka Pani pracy w roli prawdziwego doradcy (te słowa są mocno nadużywane w dzisiejszych czasach) to po pierwsze proponuje znaleźć niezależną agencje, która może dystrybuować produkty wielu nawet konkurencyjnych firm, po drugie z moich subiektywnych doświadczeń ludzie z HMI nie są fachowcami rynku finansów a "sprzedawcami" eventusa i choć w sprzedaży nie ma nic złego tak do wiedzy tych ludzi, z którymi miałem przyjemność można mieć WIELE do życzenia.
Czytając tzw. OWU Eventusa dostępne na stronie niestety nie można znaleźć liczb (opłaty) oraz nie widzę na stronie HMI czy Hestii jakie są wyniki, dodam w tym miejscu,że mnie jako klienta nie interesuje czy rozmawiam z pośrednikiem czy nie, dostęp do podstawowych danych ma być prosty, inaczej świadczy to o firmie = produkcie.
Jeśli ktoś potrafi mi podać wiarygodne źródło tych informacji proszę o nie.
Osobiście jestem doradcą finansowym i znam szereg produktów spełniających role programu emerytalnego, każdy z nich posiada swoje walory, które w zależności od klienta należy wpasować do jego życzeń. Oczywiście każdy z nich posiada również swoje słabe strony, o których nie wolno zapomnieć na spotkaniu z klientem, co jest dziś powszechnym zjawiskiem.
Moja ocena Eventusa:
Negatywna - gwarancja, o której tu tyle mowy oczywiście jest cenna, jednak są instrumenty finansowe, których ryzyko inwestycyjne w długim , emerytalnym okresie jest = zero a proponują ciekawsze zyski, klient również nie musi się znać na temacie i co najważniejsze to zgromadzone przez klienta pieniądze bez względu na wiek, okres umowy itd. przechodzą na osoby uposażone.
Z całą odpowiedzialnością i chętnie spotkam się z każdym sprzedawcą produktu EVENTUS na spotkaniu z klientem w trójkę i przy kliencie porozmawiam o ofercie mojej i kolegi tak aby klient był sędzią. Z mojego doświadczenia to najlepsza, uczciwa forma sprzedaży, na którą zdobędą się tylko najlepsi, profesjonalni doradcy. Takiego spotkania drodzy forowicze nie zaproponuje wam nikt, kto nie zna dobrze swoich produktów, produktów konkurencyjnych oraz przynajmniej podstawowych zasad funkcjonowania rynku.
Pozdrawiam Marcin