Na początek proponuję zapoznanie się z moim wpisem "Co jest ważne" i odpowiedzią na tekst "ddd" w wątku "Do dre222". "Aero" w ciągu miesiąca umieścił na forum 17 wątków i łącznie z jego odpowiedziami jest na forum ponad 30 wpisów. Nie udzielił odpowiedzi na podstawowe pytanie: co dla akcjonariuszy Hawe SA wynika z tych wszystkich informacji ? Twierdzę, że NIC poza zamulaniem Forum ! (Przeczytaj komentarz "xxx" w wątku "Plan restrukturyzacyjny HT"). Cała działalność pana Paluchowskiego, uzurpuja,cego sobie prawo do działania w imieniu spółki, odbywa się poza kontrolą rzeczywistego WŁAŚCICIELA Spółki czyli Akcjonariuszy i bez ich mandatu ! Słabość KSH, Sądów i Prokuratury umożliwia mu to ! Jedynym sposobem na uregulowanie wszystkich spraw jest zwołanie NWZA i jak najszybszy powrót na GPW. Obecność spółki na GPW da możliwość pojawienia się inwestorów strategicznych, jednego lub więcej, który zainteresowany potencjałem Hawe SA weźmie na siebie uprzątnięcie tej Stajni Augiasza. W obecnej sytuacji jest to praktycznie niemożliwe ze względu na postawę prezesa, który żyje w przekonaniu, że jest dla spółki "Mężem Opatrznościowym"(!!) i skupia się na przepychankach sądowych z wierzycielami lub akcjonariuszami. Zgłosiłem PAH jakiś czas temu propozycję aby zgromadzić grupę 50% akcjonariuszy bo wtedy byłaby możliwość samodzielnego zwołania NWZA. Nie było żadnego odzewu, poza komentarzem "xxx", że to będzie trudne ! A w jakiej sytuacji jesteśmy, z trudnych sytuacji wychodzi się z trudem, ale może należy go podjąć ?!
Wydaje mi się a nawet jestem pewny, że ani Aero ani nikt inny nie ma obowiązku odpowiadać na Twoje komentarze pełne frustracji i żółci.ochlon to może ktoś będzie chciał z dyskutować z Tobą. No i jakaś merytoryka by się przydała. P.S. Nikt drobnym na nic nie pozwoli. Nie miej złudzeń i dojrzej. Mocniejsza grupa rozdaje tu karty. Z przykrością to stwierdzam.
Akcjonariusze drodzy, przecież staramy się o Walne od prawie trzech lat. Sprawa nadal toczy się w Sądach tego "prawego i sprawiedliwego" państwa. System prawny w naszej ukochanej Ojczyźnie daje nieograniczone możliwości obstrukcji i mataczenia wszelkiej maści cwaniakom, aferzystom i złodziejom. KSH daje możliwość zwołania Walnego grupie akcjonariuszy posiadających 5% kapitału akcyjnego, ale to tylko teoria. W praktyce taką możliwość kodeksową można zablokować jednym lipnym pisemkiem i teraz nasze racje, które są niepodważalne w/g KSH, trzeba dowieść przed Sądem. Tak to wygląda. Co do powrotu na GPW to jest on oczywiście możliwy ale droga bardzo, bardzo jest daleka. Pamiętajcie, że obecnie spółka HT jest pod specjalnym nadzorem SP i nic bez akceptacji polskich władz się nie wydarzy.
"starynowy" jeśli jesteś członkiem PAH lub masz z nimi kontakt to odpowiedz czemu PAH nie dąży do osiągnięcia 50 % akcjonariatu ? Myślę, że przez minione 4 lata byłoby to realne !
Na obecnym etapie nie jest to niezbędne aby mieć 50 %. Mamy ponad 5% i możemy wnioskować o zwoływanie Walnych kiedy uznamy to za konieczne. Najważniejsze jest to pierwsze Walne zwołane na nasz wniosek. Jeśli uda się to zrobić wtedy sytuacja może zmienić się diametralnie i różne opcje mogą być rozpatrywane co do dalszych działań. Potrzebny jest jednak prawomocny wyrok Sądu, który potwierdzi nasze prawo do zwołania Walnego.
ANONIM napisał : ,Jedynym sposobem na uregulowanie wszystkich spraw jest zwołanie NWZA i jak najszybszy powrót na GPW. Obecność spółki na GPW da możliwość pojawienia się inwestorów strategicznych, jednego lub więcej, który zainteresowany potencjałem Hawe SA weźmie na siebie uprzątnięcie tej Stajni Augiasza,
Czytam wpisy AERO raz i drugi , , , z analizy wychodzi że spółka się rozwija , wydatki kontrolowane , zadłużenie duże bez większych zmian od X lat
Spraw sądowych dużo (wiele spraw nie wyjaśnionych)
Z wątków TENa i AKCJONARIUSZa wynika że końcem wiosny , początkiem lata ma być przyjęty ,,układ,, - projekt jest
Wniosek : widzą szansę na pozyskanie kapitału z zewnątrz - stąd dążenie do notowań ( znowu PP ) i inwestor ? ,
Ważne że czuwają nad finansami - dług duży, ale może jakaś redukcja w umowie - którą mają zatwierdzic
PAH od samego początku "olewał" akcjonariuszy, skupił się na własnym kręgu. To moje osobiste zdanie poparte zgłoszeniem do PAH kilka lat temu! Nawet chyba kilka razy!
@anonim
Możesz napisać w jaki sposób dotrzeć do udziałowców posiadających 50% akcji Hawe S.A.? Ogłoszenie społeczne przed meczem Polska-Słowacja 14 czerwca?
Już to pisałem. Przed powstaniem PAH nie udało się na forum zebrać na różnych listach 20% akcji. W momencie powstania udział PAH wynosił 5,14%.
Zebranie 50% wg mnie jest nierealne. To jest 10xPAH. Poza tym, ja nie wierzę, że akcje są w posiadaniu drobnych akcjonariuszy i m.in. dlatego spółka jest tak niechętna do tworzenia rejestru akcjonariuszy, bo musieliby ujawnić kto ma akcje.
Może masz rację "xxx", a może nie. Czas pokaże. Ja pozostanę w przekonaniu, że PAH powinno dążyć do zgromadzenia wokół siebie jak najwięcej akcjonariuszy, nawet do przekroczenia 50 %. Nie wystarczy mieć prawo do zwołania WZA, trzeba mieć większość. Jestem przekonany , że prezes czyni starania aby to uzyskać. Dlatego odwleka sprawę WZA. Zwola je gdy będzie wiedział, że może liczyć na znaczące poparcie w akcjonariacie, szczególnie gdy wierzyciele zaakceptują układ. Pozdrawiam. Over !