A ja byłem drobnym akcjonariuszem Open Finance przez 4 lata: nominalny zysk spekulacyjny -93%, z dywidendy 0, mnóstwo zmartwień, bezzasadne zgłoszenie fatalnego zarządzania spółką do Prokuratury Krajowej. Uciekłem z inwestycji w 2020 roku w najlepszym momencie, Panu radzę uciekać stamtąd!!!
Co Ty piszesz ??? Wystawiona faktura 24 kwietnia i kasa dopiero 7 czerwca za prace w marcu. 5 ty czekałem na swoje pieniądze. Na nic maile telefony bo nikt nic nie powie konkretnego. Teraz za kwiecien wystawiona faktura w maju i tez nic - mam czekac do konca czerwca. Dlaczego skoro bank juz zapłacił do firmy???
Jak sytuacja? Zapłacili Wam za faktury wystawione 20.04? Zbieram opinie bo u mnie 3ci miesiąc ogromne opóźnienia z płatnościami. Myśle co robić czy zostać tutaj jeszcze 2-3miesiace i zobaczyć co wymyśla czy już odchodzić do konkurencji..
Dnia 2021-06-28 o godz. 10:11 ~PanMaciek napisał(a): > Przepraszam, faktury wystawione 20.05*
Pracownicy sieci partnerskiej są dla OPF jak widać pracownikami drugiej kategorii. Jestem w takiej samej sytuacji - kilkudziesięciodniowe opóźnienia w płatności faktur ciągnące się od lutego 2021. W tym samym czasie pracownicy sieci stacjonarnej otrzymują zapłatę w terminie. W firmie oficjalnie nikt nic nie wie ( bajeczki o tym , że złe banki im nie zapłaciły są główną linią obrony ), nie umie przyznać skąd te opóźnienia się biorą , kompletna olewka jeśli chodzi o wezwania do zapłaty i z miesiąca na miesiąc opóźnienia są coraz większe. Widać naprawdę "najwyższe" standardy zarządzania spółką akcyjną i "największą firmą pośrednictwa finansowego w Polsce" , jak ładnie się tytułują. Zastanawiam się co jeszcze można by zrobić oprócz wezwań do zapłat aby odzyskać pieniądze za wystawione im faktury i jednocześnie uchronić innych ludzi przed nieprzyjemnościami związanymi z nieetycznymi i nieprofesjonalnymi działaniami jakie prezentuje OPF.
Musisz zrozumieć, oni tego nie robią na złość tylko po prostu nie mają kasy. Wynika to z ich sprawozdań finansowych. Nie ma żadnej innej przyczyny dlaczego nie płacą poza tym że stracili płynność finansową. Zgodnie z prawem zarząd spółki w takiej sytuacji ma obowiązek złożyć wniosek o upadłość ale jak widać to martwe prawo, w Polsce nikt tego nie respektuje. Będą to ciągnąć tak długo jak będzie na koncie kasa na pensje dla zarządu. Potem zgłoszą wniosek o upadłość tylko po to żeby FGŚP wypłacił pracownikom pensje, a sąd odrzuci wniosek o upadłość z powodu braku środków na postępowanie upadłościowe (tak jak było z Tax Care). Syndyk też musi z czegoś żyć. W mojej ocenie powinni przestać płacić wszystkim przez kilka dni i uzbierać kasę na postępowanie upadłościowe i złożyć wniosek do sądu o upadłość likwidacyjną.
OF będzie istniał do momentu sprzedaży rentownych aktywów grupy. Przychody z tego tytułu pójdą do GNB jako spłata kredytów. Faktem jest, że finansowo OF jest zatopiona, a cała grupa jest w trakcie tonięcia. Po ewakuacji cennych aktywów, cały okręt pójdzie na dno tak, jak poszedł wcześniej TC i HB. Nie będzie nikomu potrzebny i nikt nie będzie po nim płakał...
Sprzedaja od 1.5 roku akcje noble funds ..nie ma kupca..kto kupi openlife z 20 milionowa kara..? Chyba ze czarny sam od siebie, to szybciej zbankrutuje , a wcześniej jeszcze gnb moze byc przejęty planem Zdzisława jak idea bo tam też marna sytuacja, także wszystko moze polecieć jak domek z kart, kto prezes Tomicka rozliczy za takie zarządzanie?
Czytając wpisy tutaj czy na gowork , można by wywnioskować , że kasę za naszą produkcję wydali na jakieś inne cele tak jakbyśmy im niemalże jakichś pożyczek udzielili. Chyba wyszli też z założenia , że milczenie jest złotem a jak już jakimś cudem z kimś się uda skontaktować to ta osoba nic nie wie , nie jest za nic odpowiedzialna etc. Nikt nic nie wie , czeski film! Ciekawe czy wiedzą , że Agenci muszą płacić podatki od tych niezapłaconych faktur , utrzymać swoje biura , zapłacić swoim pośrednikom itd? Ciekawe czy zdają sobie sprawę jaki efekt domina w ten sposób powstaje. Ciężko to nazwać inaczej niż psucie gospodarki i kradzież. A może szanowni państwo tego nie wiedzą albo po prostu zapomnieli wcisnąć guzik i zrobić przelewy? Jeśli tak to może faktycznie trzeba by wziąć ze sobą nieopłacone faktury , potwierdzenia opłat podatków od tych faktur oraz innych rachunków i wybrać się pod centralę któregoś pięknego słonecznego dnia? Na profilu facebookowym nie ma ich co o takie rzeczy pytać bo jak widać średnio idzie im odpowiadanie drogą elektroniczną. Jeśli zapomnieli jak się robi przelew to możemy tam pod centralę zamiast prześcieradeł z różnymi hasłami, wziąć ze sobą flipcharty, na których wyoślimy im krok po kroku jak tego wyczynu dokonać. Tak jak na prawdziwe korpo przystało! Najwyższe standardy muszą zostać zachowane , ważne tylko żeby mieć ze sobą mazaki w przynajmniej 5 różnych kolorach! Pozostaje tylko ustalić termin i godzinę bo chyba nie ma na co czekać na co wyraźnie wskazuje ich milczenie. Może ktoś rzuci propozycję? A Agenci spoza Warszawy zawsze mogliby się udać pod oddziały stacjonarne w najbliższych miastach bo szkoda wydawać kasy na bilety kiedy jest się grabionym i traktowanym jak popychadło. Kierownicy z oddziałów w innych miastach chyba jeżdżą jeszcze spowiadać się do centrali więc na pewno przekazaliby , że pod ich oddziałem w takim a takim dniu jacyś ludzie protestowali przeciwko "drobnemu" zapominalstwu i nieumiejętnej ( żeby nie powiedzieć nietransparentnej albo nieudacznej ) komunikacji. Gość w dom , Bóg w dom jak to się mówi! Na pewno wszyscy byliby zachwyceni!
Jest tu w ogóle ktoś kto ma zapalconą fakturę kwietniową - wystawioną w maju? Czy już w ogóle przestali płacić? Są mi winni już kilkadziesiąt tysięcy, a za chwilę kolejna faktura do wystawienia.
Kiepski z Ciebie musi być doradca, a na pewno jesteś bardzo naiwną osobą, i z pewnością niezbyt bystrą skoro mimo tylu negatywnych informacji finansowych o tej firmie od tak długiego czasu, nadal z nimi współpracowałeś.
trochę nie tak kolego niekturzy składali wnioski jeszcze w zeszłym roku a obsuniecia u deweloperów spowodowały wypłty dopiero teraz tak jak u mnie a ja z nimi sie porzegnałem w lutym
Dnia 2021-07-20 o godz. 18:09 ~tojk napisał(a): > trochę nie tak kolego niekturzy składali wnioski jeszcze w zeszłym roku a obsuniecia u deweloperów spowodowały wypłty dopiero teraz tak jak u mnie a ja z nimi sie porzegnałem w lutym
A kiedy "porzegnałeś" się ze słownikiem ortograficznym? Każdy to miał odrobinę oleju w głowie pożegnał się z tą firmą w zeszłym roku, zwłaszcza po manewrze ze zmianą systemu prowizyjnego w kwietniu i mając wiedzę jaka jest kondycja finansowa firmy. Jak byłeś dogadany z nową firmą można było spokojnie to poukładać by już nie procesować spraw w Openie bo dobrze wiemy, że mogą się ciągnąć parę miesięcy.
A może inaczej ja dużo nie mam bo 20mtyś ale nie odpuszcze czarneckiemu złużmy może wniosek zbiorowy o upadłość to ich skłoni do działania czarnecki chce wycofać wszystkie aktywa ze spółki przez ich sprzedaż i spłate zobowiązań kredytowych wobec getinu mają czas do września takie jest porozuminie miedzy "spółkami" jak to zrobią ( narazie nie ma kupców) to reszta kasy w życiu nie dostanie
Też dostaliście zaproszenie do uczestnictwa w wideokonferencji z zarządem? Macie jakieś typy jakie "przedstawią nam perspektywy rozwiązania tematu płatności" ? Może chociaż pożyczą każdemu ze swoich prywatnych pieniędzy na zapłacenie podatków od faktur wystawianych w maju i czerwcu? Oddałoby się im kiedy by pieniądze z tych faktur znalazły się na koncie. W końcu sami "pożyczyli sobie" pieniądze , które banki przelały im za naszą produkcję , więc mogliby się zrewanżować - chyba nie są aż takimi nędzarzami żeby nie było ich stać...
konferencja odwołana, bo..... było duze zainteresowanie. Skad oni wiedza ze bylo jakiekolwiek zainteresowanie. Na konferencje nie trzeba sie bylo zapisywac. Przyszlali kazdemu poprostu maila ze bedzie i zapraszaja. Mydlenie oczu a kasy jak nie bylo tak nie ma. Obecnie wystawione faktury za kwiecien, maj, czerwiec. Dwie pierwszej zaraz zostaną wpisane do BIG.
No właśnie też mnie to tłumaczenie zszokowało. Nieporadne kłamstwa , żenujące i bez klasy. Małe dzieci lepsze wymówki znajdują co dobrze świadczy jacy nieudacznicy nam próbują kit żenić. Trzeba zapytać w TVN albo Polsacie czy Uwaga TVN albo Interwencja pomoże openowi z tymi technicznymi możliwościami. Może akurat nie przestraszą się , że ktoś im tam kamery i mikrofony ukradnie.