Układ już dopracoawano. Teraz będzie przedłożony do akceptacji - głosowania. Na 99% będzie przyjęty! Prawdopodobnie od listopada br., Hawe powróci do systemu notowań na GPW w Warszawie. To nie jest ściema. Trzymamy kciuki za spółkę. Lata zastoju są już za firmą i jej akcjonariuszami.
Jaki układ? Kto się z kim układa? Daj linka, albo przeproś. Tu są dramaty! Można przegrać w uczciwej "walce", ale tu ewidentnie pierwszej wody oszuści jaja sobie robią z prawa. Niestety urzędnicy biorą stronę oszustów i nawet chyba śpią spokojnie pobierając pensję z moich podatków.
Nie odpuszczajcie! Ja w miarę możliwości coś robię, choć dotychczas nieskutecznie. Może komuś się jednak uda znaleźć sposób, by urzędnik musiał zadziałać.
ARP rozdaje kasę :
https://stooq.pl/n/?f=1422359
Może już nie chce gnębić nas Hawe
A może to gość o wielu nikach TEN podbilem bo w tym wątku
Jak nie ściemnia to chwała
Akcjonariusz -- jak masz dojście do takich Info
Popytaj jaka kondycja Hawe - to że istnieje ok. Ale czy ma zyski i czy długi spłaca , może umożone
Prośba od Er też akcjonariusza ,,drobnego,,
Pozdrawiam posiadaczy
Jogi. Na co wierzycielom akcjonariusze Hawe ? Problem nie w tym czy wierzyciele przyjmą układ lecz w opublikowaniu raportów przez prezesa i w powrocie na GPW !
Posiadam z DM dokument na ostatni dzień wywalenia hawe z giełdy ze na ten dzień wywalenia z giełdy posiadałem tyle i tyle akcji mam jeszcze zaświadczenie na walne i deklarowana liczba PW........
Co ty piszesz ty leszcz sorry jaki rok to pożycz mi 1 mil i będzie ważne rok nie ma takich cyrków .Masz dokument i to jest dokument ze ktoś ci zabrał akcje czy posiadałeś akcje a wiadomo kto je ma .Niedługo nadpiszesz ze majtki już zżółkły i trzeba reklamować ale jak zareklamujesz jak brak paragonu czy faktury a tu kolego są papiery tu prawda .Jak nie masz papieru to pros boga aby stał sie cud nad cudami bo ja zawsze mogę wytoczyć sprawę a ty nic nic nic sorry cos do śmiechu
Wez sie niekompromituj. Twoje wpisy o Twojej madrosci nie swiadcza. Ja nie napisalem ze tak jest tylko to bylo zapytanie merytoryczne....
Bo skoro to taki wazny dokument to po co Ci odcinek zbiorowy akcji.
Czy mogę sprzedać akcje w taki sposób, że w umowie będzie zastrzeżenie, że przekazanie nastąpi po otrzymaniu odcinka zbiorowego? Tzn wiem, że mogę jeśli kupujący się na to zgodzi.
Ale czy taka sprzedaż może być podstawą do wpisania strat w PIT-a? Czy wie ktoś o przepisie, który na to pozwala lub nie pozwala?
Nie.
Po pierwsze:
KSH
Art. 328. Akcje
§ 1.
Akcje nie mają formy dokumentu.
W związku z powyższym nie dostaniesz odcinka zbiorowego.
Po drugie:
KSH:
Art. 328^9. Nabycie akcji albo ustanowienie na niej ograniczonego prawa rzeczowego
§ 1.
Nabycie akcji albo ustanowienie na niej ograniczonego prawa rzeczowego następuje z chwilą dokonania w rejestrze akcjonariuszy wpisu wskazującego nabywcę albo zastawnika albo użytkownika, liczbę oraz rodzaj, serie i numery albo odrębne oznaczenia, o których mowa w art. 55 oznaczenia i kody papierów wartościowych ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi, nabytych albo obciążonych akcji.
W związku z powyższym, skoro nie ma rejestru Hawe, to nie można dokonać w nim wpisu. Bez wpisu w rejestrze, osoba, której chcesz je sprzedać nie stanie się ich właścicielem, czyli nadal Ty będziesz ich właścicielem, a skoro będziesz ich właścicielem, to znaczy, że ich nie sprzedałeś, a jak nie sprzedałeś, to nie możesz zaksięgować straty.
KDPW jest jak dpa od srana zeby przechowywac w systemie kto i ile mial akcji , to ze nie macie na kontach w bm to co z tego ? ja zadnych wydrukow i potwierdzen nie robilem bo i po co ?