No zaczyna - Quercus i NN się trochę wku... na podejście na ostatnim walnym i teraz chcą głosowania grupami :) Teraz Cegielski już nie ma opcji, żeby ich wpuścić do RN. I tak się kończy cwaniactwo
Dla mnie Kłusek nie jest wiarygodny. Całe swoje życie tylko "analizował" i mówił co widzi na wykresie, ale nie mówił, że sam inwestuje i czy w ogóle zarabia. Coś jak z komentatorem zawodów pływackich... nie trzeba umieć pływać, żeby komentować :D
jak na razie, dziś druga próba wybicia oporu 3,70 i 2 raz zasypana i to niestety na sporym vol. Jak nie odrobi do końca dnia chociaż trochę. Będzie testowanie SMA50 na 3.30. Szkoda była podstawa do solidnego wybicia domknięcie spodka i otwarcie drogi na 4.90... a tak przyjdzie jeszcze ze 2 - 4 tyg poczekać
Dnia 2021-05-28 o godz. 14:30 ~Kermit napisał(a): > jak na razie, dziś druga próba wybicia oporu 3,70 i 2 raz zasypana i to niestety na sporym vol. Jak nie odrobi do końca dnia chociaż trochę. Będzie testowanie SMA50 na 3.30. Szkoda była podstawa do solidnego wybicia domknięcie spodka i otwarcie drogi na 4.90... a tak przyjdzie jeszcze ze 2 - 4 tyg poczekać
Tak sobie tłumaczcie a potem bedziecie brac na wyscigi
Co do Kluska to mnie to akurat nie obchodzi choc przewidział pare fanych wzrostów jak chocby KCI wzrost z 0.40 Tu nie trzeba byc Ensteinem zeby wiedziec ze beda duze wzrosty.Kazdy mysli ze nie bedzie rosło i jeden sie oglada na drugiego a potem wszyscy beda kupowac duzo wyzej
Wartosc ksiegowa na jedna akcje 7.05 zł. a w nastepnych kwartałach bedzie sie jeszcze zwiekszac bo gospodarki odmrazane i bedą zyski.Trzeba miec niezle zryty beret zeby teraz sprzedawac akcje
Jakby nie patrzeć, to analiza Kłuska się sprawdza, choć nie było trudno przewidzieć, że wzrosty będą kontynuowane. Podejrzewam, że wkrótce kurs powinien przypuścić atak na 4 zł. Sprzedający tracą siły, a to oznacza, że kupujący powinni przejąć pałeczkę.
Dnia 2021-08-04 o godz. 11:27 ~Devist napisał(a): > Jakby nie patrzeć, to analiza Kłuska się sprawdza, choć nie było trudno przewidzieć, że wzrosty będą kontynuowane. Podejrzewam, że wkrótce kurs powinien przypuścić atak na 4 zł. Sprzedający tracą siły, a to oznacza, że kupujący powinni przejąć pałeczkę.
Jesteśmy coraz bliżej 16 sierpnia, a to ostatni dzwonek, by załapać się na jedną z wyższych dywidend na GPW, bo stopa zwrotu z dywidendy przy obecnym kursie to 7,01 %. Myślę, że bliżej dnia dywidendy, czyli 16 sierpnia wykorzysta to strona popytowa, by załapać się na te 7 %. Jedynym problemem dla większych graczy stało się to, że w arkuszu zleceń po stronie sprzedaży bardzo zmniejszyła się ilość pakietów. Z kolei po stronie kupna też spadły z niższych poziomów, bo przed dywidendą jest mała szansa, że będziemy mieli zniżkę. Podejrzewam, że więksi gracze mogą chcieć bliżej 16 zacząć bujać kursem, by zaczęły się pojawiać zlecenia.
Transpolonia od 2017 stała się spółką dywidendową. W 2020 roku zarobili na czysto 14,3 mln zł. Przy tym zysku wypłacili dywidendę ze stopą zwrotu w stosunku do ceny akcji ponad 7 %. W samym I kwartale z tytułu sprzedaży OTP uzyskali już 27 mln zł zysku. A przed nami najlepsze kwartały dla Transpolonii (II, III, IV kwartał) więc jest szansa, że zysk będzie na poziomie grubo ponad 30 mln zł lub przebije może i 40 mln zł, ponieważ mocno zwiększyli flotę pojazdów transportowych do ponad 620 sztuk, a mamy w tej chwili mocne odbicie w produkcji i w gospodarce.
Zastanawia mnie w związku z tym jaką dywidendę dadzą za 2021 rok. Myślę, że duże podmioty inwestujące długoterminowo, mogą wykorzystać ten fakt, by mieć taką spółkę w portfelu.