• Skok japoński nieudany Autor: ~zjadacz-dywidend [77.255.9.*]
    Po w gruncie rzeczy dobrych wynikach za I kwartał 2021 (zysk netto pomimo pandemii oraz ostrej zimy wyniósł za I kwartał 2021 r. 1,8 mln zł, w zeszłym roku 1,1 mln zł) oraz po informacji o podpisaniu kontraktu z Mitsubishi ower GmbH na kwotę 37.500.000 zł, notowania RMK dobrnęły do poziomu 30,00 złotych, jednak później z godziny na godzinę cieniem na notowaniach kładły się uzasadnione wątpliwości w kwestii zatwierdzenia dywidendy przez WZA. Okazuje się, że propozycja PZU wyrządziła kursowi więcej szkód niż pożytku.
    W efekcie mamy mocną korektę w dół, która byłaby jeszcze bardziej wyraźna - gdyby nie dzisiejsza, dobra postawa szerokiego rynku (FW20 +2,17%).
    Druga rzecz, która mnie tutaj niepokoi, to notoryczne wypychanie akcji zaraz po pojawieniu się większego zlecenia kupna.

• Re: Skok japoński nieudany Autor: ~czarodziej [95.160.34.*]
    no fajnie, umowe na 37 mln a kurs niżej niż przed jej ogłoszeniem. dramat.
  • Re: Skok japoński nieudany Autor: ~zjadacz-dywidend [77.255.9.*]
    Znowu dał nura ten podażowy kiblo-nurek. Ehh .........
  • Re: Skok japoński nieudany Autor: -vic [193.59.16.*]
    Ewidentnie wypycha któryś z OFE lub TFI. Inwestorowi indywidualnemu zależy na cenie i nie sprzedaje w taki sposób, a mietkowi pracującemu w funduszu nie zależy. On ma zlecenie sprzedaży to sprzedaje i tyle.
  • Re: Skok japoński nieudany Autor: ~zajob [83.144.108.*]
    oczywiście, spisek. ja zwykle, gdy się wtopiło kasę. przecież powinno rosnąć. nie było żadnych podstaw do spadków. przecież był komunikat, były wniosek o dywidendę, były takie piękne wzrosty. jak to możliwe, żeby zaczęło spadać? skoro brak jest racjonalnych przesłanek, to musi być spisek. taki sam, jak na azotach :)
  • Re: Skok japoński nieudany Autor: ~Ad [91.235.0.*]
    Nie ma to jak kolejny spadek z rzędu. Zero zainteresowania spółka- jej wskaznikami, dochodami itd. Dramat.
  • Re: Skok japoński nieudany Autor: ~abc [85.221.145.*]
    zauważyłem, że podaż od kilku dni uaktywnia się na koniec sesji, cały czas dzisiaj było neutralnie i nagle tuz przed końcem zaczeło się stawianie batoników na S, sprzedaz i obnizanie kursu gdy tylko ktoś podbije, raczej wyglada to na próbę przestraszenia ulicy, ja cały czas dobieram za stała kwotę co zlotowkę-pakiecik powoli rosnie, juz okolo połowy tego co chcę zebrac, liczę, ze jutro jeszcze trochę szarpna w dół
[x]
REMAK -1,19% 12,50 2026-02-26 15:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.