• Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~R4 [46.215.34.*]
    Z podziwem obserwuję jak mimo wszystko nikt nie wywala akcji. Ci nieliczni przestraszeni jeszcze bedą żałować, że sprzedali akcje, które po tak długiej konsolidacji odbiją i to odbiją w górę. Myślę, że stanie się to szybciej niż wszyscy się spodziewamy.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~ojoj [78.11.213.*]
    A chyba jednak ktoś uparcie dąży do celu licząc na ''zmęczenie'' oraz ''nerwy''.
    Czasem po prostu na ''słabszy dzień akcjonariusza''.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [213.238.127.*]
    Ojoj tak spokojnie podchodzisz do tego co sie tu wyrabia z kursem że odnoszę wrażenie że bierzesz udział w jego spuszczaniu . Ja mam juz potezna stratę jak na razie i sie martwię a ty uspokajasz akcjonariuszy ze bedzie dobrze. Masz w ogóle akcje ? Kiedys sie ciebie pytałem ale nie odpowiedziałeś.
    Dnia 2015-12-11 o godz. 17:44 ~Jacek napisał(a):
    > Ojoj tak spokojnie podchodzisz do tego co sie tu wyrabia z kursem że odnoszę wrażenie że bierzesz udział w jego spuszczaniu . Ja mam juz potezna stratę jak na razie i sie martwię a ty uspokajasz akcjonariuszy ze bedzie dobrze. Masz w ogóle akcje ? Kiedys sie ciebie pytałem ale nie odpowiedziałeś.

Jacku - po pierwsze; po co tracić czas nie mając akcji. Prawda, że pytałeś i nie odpowiedziałem (po co komuś ujawniać ile i po ile mam - może ktoś zbiera takie dane?). Tobie mógłbym podać, ale nie na tym forum. Piszesz , że ja uspokajam - owszem. Powinno być dobrze (ale to jest tylko moje zdanie). NIE WYKLUCZAM takiej sytuacji iż ktoś większy będzie oddawał swoje aby dojść do niskich poziomów aby potem odkupić jeszcze taniej o czym już wspominałem. Nasza rola polega właśnie na tym, żeby on odkupił DROŻEJ. Wystarczy nie podawać akcji. Jeżeli spółka pokaże klasę to mam nadzieję,że wcześniej czy póżniej zostanie zauważona. Zapewniam, że jestem po tej stronie po której jesteś Ty.
    No i jeszcze jedno. Kto sie tak wysila na końcówkach z tymi pojedyńczymy wzrostami ? Chyba tylko po to żeby mydlić oczy na wykresach i wskaźnikach żeby "dobrze" wygladały. Na dziennym i tygodniowym sa np piekne pinbary a kurs i tak leci przecież. Teraz mamy formację potrójnego dna powstałą z takich właśnie "dzikich" ruchów na końcówkach sesji i nic z tego nie wyniknie bo w poniedziałek znowu ktos będzie pewnie spuszczał. Żenada spółka. Że ja sie dałem na te badziewie nabrać. Nawet sprzedać tego nie mozna bo chyba na 0,50 zł bym sie zatrzymał.
    Początek i koniec to sprawa ANIMATORA. Poczytaj na ten temat w internecie.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Rodyjski [84.40.128.*]
    ojoj dzieciaku chyba od niedawna jesteś na giełdzie,bo snujesz tandetne texty jak z onetu o uwalaniu kursu przez grubasa :) tu jest 57mln akcji a ff tylko 10% od kogo ty chcesz tu akcje odbierać? heheh w dodatku po lewej lada chwila skończy się w ogóle popyt...

Jacek- 1akcją podciąga animator i tak z -17 robi się -2 jak na klasycznej padlinie NC, czasami też kiedyś kupował więcej zachaczając wyższy poziom jedną akcją, wszystko by zachęcić ulicę do kupowania tego wałka.
    pocieszę Cię, bo miałem tu na szybko pod amerykańca zarobić min 200-300% a jestem na dużo większej wtopie niż Ty i w dodatku zostałem długookresowym inwestorem tej padliny:(
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [77.253.85.*]
    Kumam , no nie jest fajnie. Na dłużej tu też zabawię. Nie ma wyjścia.
    Dnia 2015-12-11 o godz. 21:38 ~Rodyjski napisał(a):
    > ojoj dzieciaku chyba od niedawna jesteś na giełdzie,bo snujesz tandetne texty jak z onetu o uwalaniu kursu przez grubasa :) tu jest 57mln akcji a ff tylko 10% od kogo ty chcesz tu akcje odbierać? heheh w dodatku po lewej lada chwila skończy się w ogóle popyt...
    >
    > Jacek- 1akcją podciąga animator i tak z -17 robi się -2 jak na klasycznej padlinie NC, czasami też kiedyś kupował więcej zachaczając wyższy poziom jedną akcją, wszystko by zachęcić ulicę do kupowania tego wałka.
    > pocieszę Cię, bo miałem tu na szybko pod amerykańca zarobić min 200-300% a jestem na dużo większej wtopie niż Ty i w dodatku zostałem długookresowym inwestorem tej padliny:(

Dawno tak się nie ubawiłem jak z Twojego powitania, więc utrzymam się w tej konwencji i też powitam.
    Szanowny Jaśnie Oświecony Panie Rodyjski.
    Ani to bazar ani piaskownica, to nie odniosę się do Twoich poglądów na mój temat. Masz prawo mieć takie jak chcesz lub jakie uważasz . Istotniejsze jest abyś jako akcjonariusz od lipca tego roku nie dodawał spółce prawie dwa i pół miliona akcji. Spółka ma 53.627.418 akcji. Free Float 10,09% to prawie pięć i pół miliona. F/Float tak dla porównania, stanowi prawie połowę wszystkich akcji ERNE oraz 62% wszystkich akcji ZREMB-u.Skutecznie odstraszasz innych od spółki na której jednak chcesz
     zarobić. Czy nie jest to czasem wewnętrznie sprzeczna filozofia gry na giełdzie. Poza tym tłumaczysz Jackowi, że animator zahaczał kiedyś więcej akcji. Zgoda tylko,że zepsułeś mu hak dołączając do niego ''C'' i co on teraz ma zrobić.
    Pozdrawiam i życzę samych sukcesów.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [84.40.229.*]
    Panowie nie ma co się "szarpać" na słówka. Jest nerwówka i stąd ta atmosfera. Pozyjemy zobaczymy co bedzie dalej. Dalej uwazam że obecna cena to "kabaret", ale niesmak pozostaje niestety. Tak , czuję sie "oszukany" przez Zarząd firmy. Puszczanie w eter dobrych informacji o spółce wiaze sie z potencjalnymi nabywcami akcji. I co maja w zamian od firmy ??? Spadki spadki spadki. Tym bardziej że to nie jakas firma krzak ale znana z ponad 100 letnią tradycją spółka. Poprostu drazni mnie brak reakcji głównych akcjonariuszy na to co sie dzieje na giełdzie. zanizanie kursu tak małymi wolumenami świadczy jak dla mnie tylko o " poziomie" obecnych akcjonariuszy. Żenada. Dziadostwo łase na parę złotych ech.....
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [159.205.253.*]
    Jakiś komentarz Panowie po dzisiejszej sesji ? Przedstawienie trwa w najlepsze.
    Jacku - czy śledziłeś końcówkę notowań bo ja nie mogłem. Tam z prawej strony było zlecenie sprzedaży 820 szt. po 1,25zł. Mam pytanie kiedy ono zostało zdjęte bo nie było zrealizowane?
    Pozdrawiam !!!
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [87.205.242.*]
    Pracuję teraz do 17 ej i tylko z rana coś tam sobie popatrzę. Jak zdążam to jeszcze otwarcie tylko załapuję.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~sztukmistrz [94.254.198.*]
    Czytam i widze że na Atn ożywiona dyskusja kilku aktywnych inwestorów. Cieszy że merytoryczna a nie jałowa pyskówka frustratów. Kilka moich spostrzeżeń. Przede wszystkim błędem jest traktowanie tej spółki jako papieru spekulacyjnego. To klasyczny longterm nie dywidendowy ale kursowy. Dlaczego? Zarząd musi mieć czas na restrukturyzację, która powinna (ale nie musi) przyspieszyć poprzez m.in. zmianę w RN i w Zarządzie. Na wynikach cały czas ciążą zaszłości po błędnych decyzjach poprzednich zarządzających, nie widac jeszcze efektu synergii między oddziałami w poszczególnych krajach - będzie to widac np. po płacach i ogólnie ograniczeniu kosztów. Te wszystkie prace powinny potrwać najmarniej do wakacji 2016 zatem 1szy raport gdzie będzie widać efekty wejścia Chrisa Branda (bo zakładam że po to wszedł do RN aby przyspieszyć konsolidacje i restrukturyzację) to 3Q. Stąd też zalecam albo wyjście z papieru ze stratą (dla inwestorów lubiących szybki obrót i tzw. groszołapów) lub kumulację (dla długodystansowców). Do tej pory widać że spółka twardo realizowała założenia - spójrzcie chociażby w raporty kwartalne które sa szczegółowe, dobrze przygotowane i bliżej im do raportów spółek z dużego WIGu niż śmieciówek z NC.

• Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [77.253.94.*]
    Sztukmistrz, wszystko pięknie nakresliłeś co sadzisz o walorze. Trudno nie przyznać racji. Tylko powiedz kto tu jest zarobiony albo inaczej kto sprzedaje po tej cenie ? wg mnie średnia ulicy wychodzi około 1,70. Mozna wyjśc ze strata 10-30 % ale nizej to juz wyrzucenie kasy z portfela. Bez sensu. Wystawienie kupna to rozumiem , próbowac taniej zawsze mozna, tylko ci sprzedający mnie zastanawiają. Jaki to ma sens oddawać po tej cenie ? Tym bardziej że przy takich nikłych obrotach.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~sztukmistrz [94.254.132.*]
    Jacek - odpowiedź na Twoje pytanie kto sprzedaje faktycznie powyżej: wychodzą szybkoobrotowi oraz inwestorzy robiący stratę podatkową. Pewnie jest też jakaś garstka zainteresowana zbijaniem kursu z nadzieją późniejszego tańszego odkupienia. Zwróć uwagę na obroty - całkowita mizeria wystarczy że masz kilkanaście tys pln i robisz z papierem co chcesz. Jeśli szukasz odpowiedzi co masz zrobić to musisz sam sobie odpowiedzieć: czy mam czas i mnie stać na czekanie minimum pól roku na jazdę na północ czy zamykam pozycję odpisuję stratę a do tematu wracam później lub zapominam na amen. Powodzenia w kombinowaniu:)
    Dnia 2015-12-16 o godz. 09:12 ~sztukmistrz napisał(a):
    > Jacek - odpowiedź na Twoje pytanie kto sprzedaje faktycznie powyżej: wychodzą szybkoobrotowi oraz inwestorzy robiący stratę podatkową. Pewnie jest też jakaś garstka zainteresowana zbijaniem kursu z nadzieją późniejszego tańszego odkupienia. Zwróć uwagę na obroty - całkowita mizeria wystarczy że masz kilkanaście tys pln i robisz z papierem co chcesz. Jeśli szukasz odpowiedzi co masz zrobić to musisz sam sobie odpowiedzieć: czy mam czas i mnie stać na czekanie minimum pól roku na jazdę na północ czy zamykam pozycję odpisuję stratę a do tematu wracam później lub zapominam na amen. Powodzenia w kombinowaniu:)

Zgadzam się zarówno z tą jak i poprzednią wypowiedzią. Nie wykluczam jednak całkowicie dywidendy na tym papierze (amerykańskie standardy) zdając sobie jednocześnie sprawę, że to piosenka DALEKIEJ przyszłości.
    Pozdrawiam!
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [77.253.94.*]
    No prosze jakie cuda na papierze :) ktoś wystawił 850 po 1,19 i tyle samo do kupienia po 1,19. Poszło. No i fajnie jest....... ręce opadają.
    Jacku - to było odwrotnie. 850 x 1,19 do kupna wystawiono wczoraj między 16:00 a 17:00. Ja to śledziłem - a oddano dzisiaj w pierwszym zleceniu. Czyli oddał jakiś niecierpliwy albo po prostu zmuszony (potrzebuje pieniędzy itp.).
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [159.205.57.*]
    .......obrót całe 25 sztuk ........ nie wiem śmiać sie jeszcze, czy już świece palić. Miliarder kupił ........... bez komentarza.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~ojoj [195.8.97.*]
    NARESZCIE  dwie dobre informacje.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~RE [95.160.212.*]
    Witam. Zobaczymy jak to się przełoży na kursik. Długo szura już to po dnie , zobaczymy jak długo.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [84.40.215.*]
    ............. się przełożyło jak widać. Żenady cd.
    Macie jakieś domysły kto sie bawi tak kursem ? Spółka z 'globalnymi' aspiracjami działania w tym sektorze a notowania zachowują sie jak zwykłego warzywniaka u "pani Kazi za rogiem". żenujace zachowanie papieru. Słowa wyjaśnienia od zarzadu do obecnej wyceny akcji tez nie usłyszysz. Czy można tu inwestora traktować poważnie ? Wygląda na to ze kręcony jest jakiś wał.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~ojoj [78.11.216.*]
    Jacku - przepraszam, ale muszę Ci to napisać. Zamiast bawić się w domysły czytaj konkrety o spółce (jak np. raport finansowy, który ukaże się 15. 02. 2016) i wyciągaj wnioski.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [159.205.215.*]
    A ty jak zawsze tajemniczo Ojoj :-) Spółka jak dla mnie robi się ( zrobiła? ) szemrana. Czy komunikaty sa pozytywne czy negatywne kurs i tak jest uwalany. Jak dla mnie nie ma to nic wspólnego z inwestowaniem. Kolejna spółka z NC szukajaca naiwnych na ich papier. No mnie złapali to fakt. Zakup tego papieru to moja największa porażka od 2007 roku.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~ojoj [78.11.216.*]
    Dnia 2016-02-12 o godz. 19:21 ~Jacek napisał(a):
    > A ty jak zawsze tajemniczo Ojoj :-) Spółka jak dla mnie robi się ( zrobiła? ) szemrana. Czy komunikaty sa pozytywne czy negatywne kurs i tak jest uwalany. Jak dla mnie nie ma to nic wspólnego z inwestowaniem. Kolejna spółka z NC szukajaca naiwnych na ich papier. No mnie złapali to fakt. Zakup tego papieru to moja największa porażka od 2007 roku.

Dnia 2016-02-12 o godz 17:51 - ojoj napisał :
    -Jacku - przepraszam, ale muszę Ci to napisać. Zamiast bawić się w domysły czytaj konkrety o spółce (jak np. raport finansowy, który ukaże się 15.02.2016) i wyciągaj wnioski.

Jacku - jeżeli w powyższej wypowiedzi dopatrzyłeś się jakiejkolwiek tajemnicy, to ja mogę tylko pogratulować Tobie kolejnego ''domysłu''.

• Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [159.205.224.*]
    Zadziwia mnie wręcz twój spokój Ojoj.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~Jacek [159.205.244.*]
    Pół roku i zobaczymy czy wyjdą na plus. Powolna poprawa. Coś tam działają zeby wyjśc na prostą. Rewelacji nie ma żadnych ale szoku tez nie. czyli dalszy marazm.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~iryd [78.11.216.*]
    Niby jeszcze śpi snem błogim,
    przeszywana wzrokiem srogim.
    Ale chyba śniąc się budzi,
    tęskniąc pewnie już do ludzi.
    Ci co dzisiaj oddać śpieszą,
    za czas jakiś się pocieszą.

ciąg dalszy....że oddali dobre ziarno,
    i do tego za pół darmo.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~RE [95.160.212.*]
    Czas czas goni Nas :)
    Kto pogoni ten roztwoni :)
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: jekyll [87.205.205.*]
    ........ ale gruby łyknął od 3 sesji - całe 15 sztuk -:) pośmiewiska cd.
    Chyba nie chciałeś swych akcji roztrwonić ?
    Już 15 poszło, lecz przestań łzy ronić.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~re [95.160.212.*]
    Czy tak postępują miliardeżżży :)
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: jekyll [159.205.244.*]
    Chyba nie chciałeś swych akcji roztrwonić ?
    Już 15 poszło, lecz przestań łzy ronić.

Iryd .......wszystko w porządku ? dobrze jest ?
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~re [95.160.212.*]
    Ślizga po dnie może to wreszcie odbije je je) Czuję w kościach tak jak to odbije to wysoko przebije ale to tylko takie tam
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: jekyll [159.205.245.*]
    Dzisiaj cd żenującego spektaklu na rynku NC. wystawione 1360 szt. po 0,75. Co o tym mysleć ? co mysleć o samej spółce "miliardera" ?Ręce mi juz dawno opadły.... nawet nikt nie chce tego łyknąc po tej cenie.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~ojoj [78.11.211.*]
    .....ale pisząc o spółce tylko negatywnie to jej też nie podzwigniemy.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: jekyll [87.205.251.*]
    .....ale pisząc o spółce tylko negatywnie to jej też nie podzwigniemy.

Ojoj , o czym ty piszesz kolego ??? starasz sie uspokoić "gorącę" głowy ( moją np) ale spójrz trzeźwo na sytuację. Żyjesz chyba marzeniami o ' WIELKIEJ FIRMIE ARTNEWS" Kurs spada juz od dłuzszego czasu i jakos nikt nie kwapi sie wyjasnić jaki jest tego powód. Takie praktyki sa własnie na NC. puścić dobre infa dla naiwnych i wywalić papier. Tak sie dzieje przeciez na 90 % rynku NC własnie. Więc co ? uwazasz ze mam chwalić tych manijaków ? Nikt na siłe mi tych akcji nie wcisnał to prawda, ale obecne nic nie robienie zarzadu hamujące ten proceder jest dla mnie żenujące delikatnie mówiac, bo juz nie chcę tu bluzgac co o nich myślę. Na obiecaną poprawe zysków spółki tez trzeba czekać licho wie ile i o ile W OGÓLE będą. Rodyjski chociaz nazywa sprawy po imieniu bez zbędnej otoczki i mydlenia. Nie lubię jak ktoś robi ze mnie durnia. Wczesniej miałem nic Jacek - to tak dla zainteresowanych. Pozdrawiam "akcjonariuszy" światowego potentata w branży-sarkastycznie ma się rozumieć.
    Odpowiem krótko starym powiedzeniem - ''jak nie uważałeś jak kupowałeś to teraz rób jak uważasz'', również pisz jak uważasz .
    Spółko, czas się ruszyć.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~jekyll [87.205.241.*]
    Wszyscy utopieni wstydza się chyba powiedziec że jest to spółka na wyciagniecie kasy od potencjalnego inwestora. Czas powiedziec sobie prawde prosto w oczy. Jestesmy wydymani z kasy. Ja mam tylko nadzieje ze jakas tam sprawiedliwosc w swiecie istnieje i moja potencjalna strata to bedzie 3 krotność strat tych złodziei w przyszłości. dzisiaj kolejne doły , przeciez to kpina co mozna tu robić za przyzwoleniem pseudo-zarzadzajacych.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~jekyll [87.205.244.*]
    o kurcze ktos zrobił zakupy za c a ł e 900 zł i kurs skoczył + 14% !!! ............. warto mieć jednak tę spółkę w portfelu :) jeszcze tylko około 3 lat i będę może na 0 . Dobrze jest.......
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~jekyll [84.40.128.*]
    Jakiś "zarobiony " łudził sie dzisiaj że sprzeda 7 k w jednym podejściu........ do grudnia 2016 pewnie to sprzeda hehe.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~dziesięćgroszy [46.171.164.*]
    zerrznięty naganiaczu, za komuny służyłeś i teraz zapłacisz.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~jekyll [84.40.128.*]
    zerrznięty naganiaczu, za komuny służyłeś i teraz zapłacisz.

dobrze się koleś czujesz, film jakiś oglądasz czy co ??? Ni przypiął ni przyłatał.
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~ojoj [78.11.244.*]
    .......a więc raport okresowy za pierwszy kwartał 2016 roku będzie podany razem z raportem rocznym za 2015 rok. Może to nawet lepiej , bo w jednym dniu sytuacja się wyklaruje ?
  • Re: Brawa dla posiadaczy akcji! Autor: ~jekyll [188.146.138.*]
    Pewnie "cudu" nie będzie, nic nie widać żeby cos sie miało ruszyć z notowaniami. Typowy marazm dla tej spółki. kilka dni przed raportami widać poruszenie na papierach innych spółek. A tutaj ? ......... no nic czekamy dalej.
[x]
ARTNEWS 17,65% 0,20 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.