...jeżeli nie korzysta z serwerów proxy (a o taką finezję go nie podejrzewam, ponieważ w jego tekstach pisze np. "bank of AMERYKA"), to znajduje się na terenie USA:
http://db-ip.com/all/208.185.48
W swoim wywodzie nie przedstawia żadnego konkretu, a jedynie wątpliwości, po czym powołuje się na historię "pewnego byznesmana".
Panie pesymistyczny z USA, może niech Pan nam poda konkretne przykłady miejsc, spółek, "byznesmanów" którzy są dojeni przez spółkę AITI żebyśmy też mogli zrobić lepszy research :)
A jeśli nie to może powie Pan czy już wie Pan coś więcej w temacie z racji swojego miejsca przebywania? I proszę pamiętać że ukrycie IP nie czyni Pana anonimowym :)))
panie "mm" czekał pan dwa lata na kredyt to poczeka pan jeszcze kolejne dwa. prawda? przecież pewne procedury trzeba będzie powtórzyć, dojdą kolejne "nieoczekiwane". ktoś wspomniał o "kredycie grupowym" ja myślę że depend będzie miał potrzebę złożenia pozwu grupowego. wtedy sam odszuka te podmioty albo poprosi, wtedy ujawnię te firmy. napewno nie panu i nie na tym forum. cały czas powtarzam że nie podejrzewam zarządu depend o złą wolę tylko o naiwność. pierwszy będę bronił zarząd przed zarzutami oszustwa jeżeli zajdzie taka potrzeba w przyszłości. to nie ja mam problem tylko ty szanowny panie bo ja nie mam wątpliwości co do tego kredytu a pan je ma. jaki termin proponuje pan jako termin graniczny po którym uzna pan że ten kredyt to ściema? ile pan jeszcze wytrzyma? miesiąc, dwa , trzy? pół roku? proszę niech pan napisze konkretnie.
> panie "mm" czekał pan dwa lata na kredyt
> to poczeka pan jeszcze kolejne dwa. prawda?
Nie, nieprawda. Poczekam do końca tego półrocza ponieważ lista czynności potrzebnych do jego uzyskania ma się ku końcowi :)
>przecież pewne
>procedury trzeba będzie powtórzyć, dojdą kolejne nieoczekiwane
To wie tylko wróżbita Maciej, chyba że Pan realizuje się w podobnym zawodzie?
ktoś wspomniał o
> "kredycie grupowym" ja myślę że depend
> będzie miał potrzebę złożenia pozwu grupowego. wtedy sam
> odszuka te podmioty albo poprosi, wtedy ujawnię te firmy.
To podobna zasada kiedy ja powiem że Pana siostra uprawia nierząd, ale zdradzę Panu nazwiska klientów dopiero jak sami wpiszą się na listę. Wiem, ale nie powiem. Najgłupsze co od dawna czytałem.
> napewno nie panu i nie na tym forum. cały czas powtarzam że
> nie podejrzewam zarządu depend o złą wolę tylko o naiwność.
Podejrzewać nikt Panu nie broni.
> pierwszy będę bronił zarząd przed zarzutami oszustwa jeżeli
> zajdzie taka potrzeba w przyszłości. to nie ja mam problem
> tylko ty szanowny panie bo ja nie mam wątpliwości co do
> tego kredytu a pan je ma.
Każdy ma wątpliwości, to jest giełda, kupuje się także ryzyko.
jaki termin proponuje pan jako
> termin graniczny po którym uzna pan że ten kredyt to
> ściema? ile pan jeszcze wytrzyma? miesiąc, dwa , trzy? pół
> roku? proszę niech pan napisze konkretnie.
Termin graniczny to dla mnie realizacja i wypłata wcześniej "przyznanego" spółce Depend kredytu, innych terminów nie przewiduję, mam czas.
"To podobna zasada kiedy ja powiem że Pana siostra uprawia nierząd, ale zdradzę Panu nazwiska klientów dopiero jak sami wpiszą się na listę. Wiem, ale nie powiem. Najgłupsze co od dawna czytałem"
a gdybym to ja się dowiedział że pańska siostra została zgwałcona to czy życzył by pan sobie żebym publicznie poinformował o tym na tym forum podając imię nazwisko i adres pańskiej siostry? jeżeli tak, to ja powiem że to "...Najgłupsze co od dawna czytałem"
po pierwsze nie ma w polskim prawie takiej instytucji jak pozew grupowy, jest pozew zbiorowy w postępowaniu grupowym,
po drugie nie przypominam sobie abyś Cześku vel pesymista vel (g.) prawda wskazał tych twoich analytyków na analyzy których się powołujesz, o co prosiłem
po trzecie tak dla wyjasnienia Depend był i jest pod czujnym okiem GPW i KNF, co więcej na wątpliwości jakie pojawiły, udzielił moim zdaniem wyczerpującej odpowiedzi ( z tej też przyczyny manipulatorzy mogą mieć pewne problemy;))
po czwarte wiejski mędrku filozofujący cepem trochę więcej szacunku do innych użytkowników tego forum...nie każdy jest takim ignorantem jak Ty i nie kazdy reprezentuje poziom yntelektu jak Twój...zatem jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia, a widać gołym okiem, że nie masz zastosuj się do sprawdzonej maksymy:
mowa jest srebrem, ale milczenie złotem...i ozłoć nas!!!
te firmy nie są sprawcami tylko zostały oszukane a to różnica. dlaczego uważa pan ich za sprawców i niby czego sprawców? sprawcami są tu ci którzy ich oszukali a tych to już chyba pan zna z raportów depend. nie mam powodu uwiarygadniać się przed panem. uwiarygadniać powinni się ci którzy od dwóch lat oszukują w sprawie kredytu. ja poddałem tylko w wątpliwość wiarygodność tego co przekazują firmie depend a co ta dalej tu publikuje pokazując oczywiste absurdy w tych materiałach a pan może podzielać moje wątpliwości albo nie . to tyle. pański wybór.
jesteście grupą śmiesznych ludzików którzy uwierzyli i nadal wierzą w mit o amerykańskim kredycie. w głowach wam się nie mieści że dwa lata waszych oczekiwań i nadziei poszło w błoto dlatego będziecie niszczyć każdego kto wam te marzenia obiera, wybudza ze snu o 200 milionach usd. kończy się i to brutalnie bajanie o zyskach którymi tu was przez dwa lata karmiono. ta giłda nie takie numery widziała i nie takie numery jeszcze tu będą. jedno wam radzę, zapomnijcie o amerykańskich pieniądzach.
tak dokładnie ...ale że to że jesteś przypadkiem albo klinicznym albo drobnego cwaniaczka/manipulatorka...nie wiem co gorsze, ale w sumie obydwa przynajmniej próbuje się leczyć: chorobę dwubiegunową oczywiście farmakologicznie, a manipulacje finansowo;)
Pisałeś o czujnym oku GPW I KNF. Nie przesadzaj. Przypomnę, że Depend musiał tłumaczyć się przed GPW po mojej interwencji. Ale jak rozmawiałem z przedstawicielem giełdy telefonicznie po wysłaniu maila to jasno dał mi do zrozumienia, że oni zbyt wiele nie mogą. Poza tym, gdyby te oczy były takie czujne to spółki typu Petrolinwest nie miałyby prawa funkcjonować na naszej giełdzie.
Pesymisto-muszę przyznać,że merytorycznie dobrze się przygotowałeś,by spowodować wyprzedaż akcji,i tym samym zanizanie kursu akcji.Grunt jest bardzo podatny-czasookres wyczekiwania,przedłużająca się procedura,brak wpływu Spółki na procedowanie itp..Umiejętnie wykorzystałeś skróty myślowe moich przedmówców do wykazania swojej powierzchownej wiedzy MOTTO Twoich wypowiedzi-kredyt to sciema -jest bardzo nośny czasowo i łatwy do podważania,bo grunt jest podatny na takie pesymistyczne informacje-informacje z Twojej strony l a k o n i c z n e ,bez konkretnych nazwi i danych osobowych Z drugiej strony pełna asekuracja z Twojej strony dot. postawy Zarzadu Spółk iBardzo umiejętnie sterujesz emocjam ,iale czytając Twoje wypowiedzi można znaleźć jednak kilka lapsusów np-pierwszy z brzegu , z ostatnich dni [tutaj jeszcze nie byłes tak skoncentrowany,bo nie liczyłeś na taki odzew na Forum]-napisałeś,ze pisma adresowane do Dependa nie pochodzą z PCG !!!Ale uważam,ze każdy wpis na Forum wzbogaca dyskusję.
Zadajcie sobie trud ustalenia ( może telefonicznego, mailowego ) w PCG lub AITI Holdings Ltd, jaka spółka ( polska lub zachodnia ) wnioskowała dotychczas o taki kredyt i otrzymała pieniądze, jak długo trwały procedury, itp itd. wszystko będzie jasne.
Proste?
No chyba że PCG lub AITI są nowicjuszami w tego rodzaju pośrednictwie :) i uczą się razem z Dependem :)
Oni tego nie zrobią i nie dlatego, że nie wiedza jak lub nie umieją. Oni tego nie zrobią bo prawda byłaby dla nich zbyt bolesna. Oni jeszcze chcą jeszcze chwilę czasu czuć się milionerami. Puki nic to ich nie kosztuje.
Dnia 2014-05-05 o godz. 15:36 ~andre napisał(a):
> Oni tego nie zrobią i nie dlatego, że nie wiedza jak lub
> nie umieją. Oni tego nie zrobią bo prawda byłaby dla nich
> zbyt bolesna. Oni jeszcze chcą jeszcze chwilę czasu czuć
> się milionerami. Puki nic to ich nie kosztuje.
jak członek ? zapomniałeś o spamie cały weekend po nickiem pesymista ?
Oj Czesiu Czesiu, bazarowy finansisto... przez u otwarte to się puka, ale póki co to się zawsze pisze przez zamknięte...
zanim znowu coś nabazgrolisz na forum....przestudiuj słownik ortograficzny i niech wreszcie pani w szkole lub mama zada Ci jakieś dyktando!
a tak nawiasem czy chociaż kontaktowałeś się z Klubą żeby takie rzeczy wypisywać - np. nt. maili?
jak masz jakiekolwiek wątpliwości to jest KNF...śmiało...
Pesymisto-Bank of Ameryka Merrill Lynch Division jako powiernik i f o r m a l n y k r e d y t o d a w c a dokonuje przeglądu dokumentacji.Bank of Ameryka Merrill Division otwiera dla każdego uczestnika syndykatu indywidualny kredytowy r-k bankowy ,na który z d e p o n o w a n e zostaną środki kredytowe-d o k o n u j e przelewu środków kredytowych na ustalony przez Depend r-k bankowy.To jest odpowiedz na Twoje lakoniczne teksty.
to nie jest odpowiedź na moje teksty tylko kit w który wierzysz, a punkt cyt. "...d o k o n u j e przelewu środków kredytowych na ustalony przez Depend r-k bankowy..." nigdy nie zostanie zrealizowany
tak mi ciebie żal bo ty widać tak bardzo pragniesz tego kredytu a tu lipa. przeżyjesz to jakoś. chirurgia plastyczna teraz robi cuda i usuną ci ten odbyt z twarzy w który wyposażyła cie natura.
Praca dezinformacyjna wre od rana do wieczora na calego a kurs jak ze stali. GPW coraz bardziej tonie, obroty pozal sie Boze ale my - wbrew intencjom wszystkich tych co nie maja akcji - bedziemy miec swoje piec minut. Nie bede sie kopal z koniem i wdawal w dyskusje z osobnikiem, ktory jest chyba doradca prezesa BoA i juz wie z pelnym przekonaniem, ze kredyt diabli wzieli. Ja powtarzam niczym mantre, ze akcje sa wciaz bardzo tanie i radze niedowiarkom na ich zakup. Chyba, ze zamierzacie zagrac kontraktami na krotko na Depku stad wasza uporczywa walka o zbicie kursu.
Trzeba obiektywnie przyznać,że osoba dobrze przygotowana merytorycznie-pesymista-wirtualna,anonimowa osoba-dobrze wykorzystała negatywne nastroje na Dependzie.Dwa dni mozolnej pracy o ściemie z kredytu doprowadziły do spadku ceny akcji.Bankier.pl-Forum-jest jakimś zwierciadlem nastrojów akcjonariuszy,stad wiec nastapil atak,ale nie na Zarząd[bo jest tylko naiwny] ,ale na posiadaczy akcji.Takie sugestie bardzo negatywnie wpływają na podejmowanie decyzji-bo łatwiej jest atakować[dwa lata procedowania] ,niż dokonywać obrony[gdy Spółk nie ma wpływu na czasookres procedowania]Już sa nieważn epodjęte procedury prawne,finansowe i organizacyjne-wazne jest to ,że jeszcze nie ma Raportu-i na tym fakcie załozona została cała filozofia wirtualnej osoby-pesymisty.
Jakiś ton zniechęcenia u Ciebie wykrywam , napisz co dla Ciebie za różnica czy kurs jest na 35gr czy na 45gr o ile nie chcesz kręcić kółek to przecież bez znaczenia , lepiej dla oka oczywiście wygląda 45 czy 50 ale przecież to i tak nie są poziomy przy których chciałbyś te akcje sprzedać. Najlepiej po prostu nie śledzić kursu z wypiekami no chyba że chcesz dokupić, mi dzisiaj trochę wpadło choć nie spodziewałem się że praca pesymisty przyniesie efekt. Wypada więc podziękować choć nie lubię tego typu naganiaczy ;)
dark7-ostatnia część zdania po przecinku-które napisałeś-też mi nie odpowiada .Pesymista-to jest czubek góry lodowej ,który został wypchnięty z tymi tekstami na Forum Dependa Zauważ,jak długo oni [prawda.pesymista] nadają-2-3 dni i znikają z Forum-zadania wykonali itp.... Każdy z nas chciałby,by walor był jednak wyżej notowany bo ułatwia to droge do znacznych wzrostów.Im niższy poziom cenowy-tzw.poziom wyjścia-tym dłuższa droga wzrostowa z możliwymi korektami realizacji zysków.Już wcześniej się wypowiadałem-liczę ,że projekt zostanie zrealizowany w pierwszym półroczu Ponadto w przyszłym tygodniu należy oczekiwać Raportu Niejedno już widziałem-niejedno już słyszałem.Jednak zawsze i wszędzie-tym bardziej na giełdzie-występuje ryzyko-kwestia tylko -jak duże procentowo.
Widzę, ze teraz kopnięcie kolejnego, ktory zwrócił uwagę na AITI :)
Dlaczego ktoś kto pisze i daje do myślenia innym( myśle ze raczej chodzi o tych, ktorzy sie zastanawiają nad zakupem a nie tych co juz maja bo Ci co maja są przekonani o 200 mln USD) jest dla was takim wrogiem?
Czy wszyscy musza pisać jednym głosem?
Wasza obrona ze przecież Kukolewski jest w akcjonariacie i on sie zna na kredytach z USA, tyle ze to nie on sie o niego stara a AITI.
Podpowiem jeszcze jedna sprawę. Poczytajcie o przepisach odnośnie komunikatów jeśli akcjonariusz posiadający powyżej 33% zmniejszy zaangażowanie w spolce i kiedy musi podać taka informacje i zobaczcie ile ten Pan ma akcji.
Zreszta na WZA na którym byłem zgłosił o ponad 1 mln mniej, wtedy tez na to zwróciłem uwagę.
Choć wiem, ze to prawda, ale cieżko mi uwierzyć ze ktoś pod wpływem jakiegoś wpisu sprzedaje akcje, raczej zastanawia sie przed zakupem, ale jeśli każdy akcjonariusz jest przekonany o sukcesie to skąd w was tyle złości jeśli ktoś pisze ze nie wierzy w ten kredyt?
Jednego mniej z słabych nerwach i jak to zazwyczaj sie pisze" bedzie lykal powyżej 1 pln"
Nie wiem czy ten pesymista miał akcje jak ja ale faktycznie zadał sobie troche trudu sklejając informacje z raportów itd.. Zastanawia mnie tylko dlaczego?
Moze faktycznie ma sie niedługo pojawić informacja wiec życzę wam aby w końcu przebili te 60gr.
Jeszcze jedno spostrzeżenie-w składzie Rady Nadzorcze Dependu są-Dorota Kukolewska-odpowiadająca za realizacje projektów,Anna Koncewicz-Kukolewska,Mirosława Kluba.Negatywnym sygnałem dla rynku Dependa byłaby rezygnacja którejś z tych osób lub zmiana Rady Nadzorczej..Ponadto jest główny akcjonariusz-B.K.Uważam również ,że w realizacji pkt 4. jest również kwestia z subskrypcją dyskonta obligacji,którymi zajmują się trzy podmioty[WLS Ltd-OCH-ZiffCapital MANAGENET Group oraz BoA ]Stąd więc może wynikać czasochłonność procedur.