Nie w ramach trendu spadkowego, tylko w ramach jego odwracania, co widać na wykresie. Formacja (potwierdzona doji wzrostową) pojawiła się praktycznie bez wyhamowania trendu (bardzo silnego). W pełnym biegu nie da się odwrócić w miejscu i ruszyć pędem w przeciwnym kierunku.
Co do drugiej sprawy - wcześniej ja pisałam, że spodziewam się wzrostów do połowy stycznia.
Zadnego objecia tu nie widac (tzn nie chce widziec bo lepsze sa tansze akcje) ..
Malutenki wolumen a jednak do przodu i swieczki takie ladniutkie sie pokazuja - jesli zajdzie w okolice 7zl to pewnie zacznie sie szalenstwo.
Oczywiscie wszystko zalezy od inf - beda czy nie beda
Jaka teoria zegarka? Objecie hossy było przed świętami. Rezultat widać było od razu, jeśli się komuś chciało spojrzeć.
Naucz się przyznawać do błędów (nie dostrzegłeś punktu zwrotnego), bo na giełdzie to się przydaje. Męskości nie stracisz.
Tak, bo wasze (twoje i pewnego debila) wytłumaczenie braku chętnych na akcje było takie, cyt: 1."ktoś nie umie uzywać zegarka :D" 2."Popytu nie ma bo jeszcze ponad godzina została."
tu źródło, z wszystkimi postami: https://www.bankier.pl/forum/temat_re-koncesja,9132454.html
O zegarku pisał debil, a ty mnie uprzejmie pouczałeś, jak to jest na giełdzie. W wątku, który zacytowałeś, uprzejmie mnie pouczasz, jak przeprowadzać analizę techniczną. W tym wątku uprzejmie mnie pouczasz, że formacja nie działa, a zasadniczo to będzie tak, jak ty głosisz.
Z tym zegarkiem, to trochę mnie wtedy zirytowałeś i to miała być szpileczka w rewanżu za pouczanie mnie, że nie warto stosować oscylatorów (przypominam, wskazywały na możliwy punkt zwrotny jeszcze przed formacją świecową). I tyle.
Tak ogólnie, to jesteś w porządku, ale czasem bywasz denerwujący.
Niezrozumielismy sie i tyle. Jesli mowa o zegarku to troche o co innego mi chodzi, tylko nazwe sobie wzialem. Po krotce wyjasnie. 1) Zwracalem juz dawo temu uwage na bardzo opozniony zaplon na tej spolce, przytaczajac gigantyczne spozniona reakcje na informacje o cesji. 2)Sam punkt pierwszy byl uspokajajacy, ale nic nie precyzowal, dlatego tez przesledzilem dokladniej wykres. Latwo zauwazyc, ze do tej pory spolka odpalala jak w zegarku. Dokladnie 27 swiec dziennych od poprzedniego szczytu do podstawy kolejnego odpalu, stad tez szybko mozna sobie bylo wyliczyc ze w sylwestra powininna byc podstawa, byla minimalnie wczesniej i tyle w tym temacie
Jeśli już masz, to dokupuj ostrożnie. Tu wolumen jest jak oddech nieboszczyka i jeszcze wszystko może się zdarzyć. Np. Daro, jest tak wściekły na debila, że ... stać go na wszystko i może małym palcem kurs upupić. Lepiej dokupywać stopniowo.
Ale na miejscu tych, co jeszcze w ogóle nie mają akcji, to bym się zastanowiła, czego właściwie szukają na giełdzie.
Celowo dolowac kurs tylko na zlosc komus z forum, to trzeba byc skonczonym kretynem. Ktos moze sie tak ewentualnie bawic, aby dokupic jeszcze, pytanie ile sie da zebrac xD
powiedzialem co myslalem o pewnego rodzaju zagrywkach, a ze to komus sie nie spodobalo to sam sobie winien. Mosce tez swojego czasu powiedzialem co o nim mysle i nie wzbudzilo to jego entuzjazmu. Wybralem sobie takiego a nie innego nicka aby ci co czytaja moje wypociny mieli dystans do moich słów, gdyz nie zamierzam nigogo ani oszukiwac czy narazac na straty. Jezeli zas ktos ma inne zdanie o tych akcjach co tydzien to istnieje od bardzo dawna we wszystkich jezykach swiata okreslanie na osoby ktore przeliczaja swoja godnosc na pieniadze.
A tak a propos to Daro ma flaszkę od paru moich kolegow za uwalenie kursu gdyz kupili oni nasza perelke na swoje konta IKE duzo taniej niz byli sobie w stanie wyobrazic ;) Emocje są zlym doradcą. Etatowy obciagacz Daro, domyslacie sie kto acz, od poczatku wzbudzil moje obawy gdyz na sile probowal sie ze mna spoufalac. Bylem z nim szczery, ale skoro sciezka uczciwosci nie jest tą którą on sobie w życiu wybral, to pozostalo mi zakonczyc te znajomość.
A na spolce szykuje sie pare ciekawych inf ktorych sie nie spodziewacie, ale nie wolno mi nic mowic :D
Jak dla mnie podstawa byla 28 grudnia, 24 swieczki. W sylwestra 27 swieczka, bylo w zasadzie bez zmian, mozna to ewentualnie potraktowac jako bardzo slaba probe potwierdzenia mojej teorii zegarka xD
Dlaczego dzis nie moglem kupic astro. Kupilem kiedys nieco drozej, dzis chcialem dokupic i nie wchodzilo mi zlecenie, za kazdym razem wyskakiwal blad, chociaz wystawialem cene z dogrywki a kase na koncie mam
Widze, ze nie tylko ja nie moglem kupic, ale obserwowalem w trakcie zlecenia,ze transakcje sie odbywaly, wiec dziwne to,ze jedne zlecenia wchodza inne nie. Myslalem,ze ja robie jakis bład.