• praca w invest-bank Autor: ~tomek [83.26.224.*]
    ma ktoś jakieś doświadczenia z tym bankiem?
    jak finanse, atmosfera w pracy.
    jakie produkty oferują?
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~dominika [213.158.196.*]
    Hej, dowiedzialeś się może coś na temat warunków pracy w invest- bank, ja jestem akurat zainteresowana stanowiskiem :opiekun klienta?
    pozdrawiam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~tomek [193.0.242.*]
    no niestety nikt nie raczył się wypowiedzieć, a ja wciąż czekam :)
    z resztą bank dał sobie jeszcze 2 tyg. na kontakt więc kto wie...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~opiekun [87.105.84.*]
    hej- szczerze odradzam- no chyba że chcecie pracować za psie pieniądze w beznadziejnej atmosferze - to wam z pewnością zapewnią. władowałam się w to i mimo kosztów szkolenia jakie będę musiała zwrócić- jedyne 1850zł - odchodzę!!!!! nic nie jest warte pracy tam, a na pewno nie tysiąc złotych pensji, plus świadomość że dostać tam podwyżkę to cud...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~lili [89.76.85.*]
    ja tez to przeszłam, ale żadnych kosztów koszmarnego szkolenia zwracać nie musisz!!! tą umowę każą podpisywać bo ludzie non stop sie zwalniają... żałosnie niskie wynagrodzenie koszmarna atmosfera zero szans na podwyżkę czy awans,i góra kt. ma gdzieś pracowników... totalnie niedofinanasowaniew oddziałów archaiczny system na którym musisz pracować, przedpotopowe komputery,u nas nawet wentylacji włączyć nie wolno bo kosztuje!!! a okna się nie otwierają...
    a to szkolenie to szkolenie wewnętrzne organizowane w należacym do tej samej grupy kapitałowej ośrodku zresztą syf bród grzyb myszy jedzenie takie,że ludzie głodni ciągle i z kłopotami żołądkowymi... a sklep daleko.... i siedż od 9 do 19 przy komputerze przez 12 dni nawet w weekend... szkoła przetwania!!!i okropnie nie życzliwy personel...
    reasumująć 3 osoby kt. znam się zwolniły i nic im nie zwracały... a zatrudniają kogo leci... bo muszą taka fluktacja pracowników, ale to nie jest praca to jest wyrobnictwo... jak ktoś chce szybko wpaść w depresję to polecam!!!
    nie znam nikogo kto by sie pozytywnie wypowiadał z byłych pracowników...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~df hg [109.243.92.*]
    oceniaj banki i usługi bankowe :

http://ocena-banku.blogspot.com

http://ocena-kredytu.blogspot.com
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~kkk [83.24.239.*]
    Dnia 2008-07-18 o godz. 13:33 ~lili napisał(a):
    > ja tez to przeszłam, ale żadnych kosztów koszmarnego
    > szkolenia zwracać nie musisz!!! tą umowę każą podpisywać bo
    > ludzie non stop sie zwalniają... żałosnie niskie
    > wynagrodzenie koszmarna atmosfera zero szans na podwyżkę
    > czy awans,i góra kt. ma gdzieś pracowników... totalnie
    > niedofinanasowaniew oddziałów archaiczny system na którym
    > musisz pracować, przedpotopowe komputery,u nas nawet
    > wentylacji włączyć nie wolno bo kosztuje!!! a okna się nie
    > otwierają...
    a to szkolenie to szkolenie wewnętrzne
    > organizowane w należacym do tej samej grupy kapitałowej
    > ośrodku zresztą syf bród grzyb myszy jedzenie takie,że
    > ludzie głodni ciągle i z kłopotami żołądkowymi... a sklep
    > daleko.... i siedż od 9 do 19 przy komputerze przez 12 dni
    > nawet w weekend... szkoła przetwania!!!i okropnie nie
    > życzliwy personel...
    reasumująć 3 osoby kt. znam się
    > zwolniły i nic im nie zwracały... a zatrudniają kogo
    > leci... bo muszą taka fluktacja pracowników, ale to nie
    > jest praca to jest wyrobnictwo... jak ktoś chce szybko
    > wpaść w depresję to polecam!!!
    nie znam nikogo kto by sie
    > pozytywnie wypowiadał z byłych pracowników...
    dlaczego
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~hhhh [83.24.239.*]
    Dnia 2007-12-25 o godz. 17:38 ~opiekun napisał(a):
    > hej- szczerze odradzam- no chyba że chcecie pracować za
    > psie pieniądze w beznadziejnej atmosferze - to wam z
    > pewnością zapewnią. władowałam się w to i mimo kosztów
    > szkolenia jakie będę musiała zwrócić- jedyne 1850zł -
    > odchodzę!!!!! nic nie jest warte pracy tam, a na pewno nie
    > tysiąc złotych pensji, plus świadomość że dostać tam
    > podwyżkę to cud...
    takkk
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~IB [78.8.106.*]
    zależy na jaki oddział się trafi, ja mam niesamowitą ekipę, praca rewelacja ale za totalne grosze, płacą jałmużnę i nie ma szans na podwyżkę, godziny pracy też masakryczne tylko dla studentów albo emerytów bo prawie cały dzień
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~były pracownik [195.20.110.*]
    Pracowałem w tym banku przez 8 lat . Wiele zawdzięczam ludziom z którymi pracowałem. Darzę INVEST sentymentem. Ludzie byli naprawdę ok. Niestety z perspektywy czasu uważam, że kilka ostatnich lat to była nipotrzebna strata czasu i pieniędzy . Przykład:
    Odchodząc do innego banku miałem w Invest Banku podobno niemałą pensję 1800brutto (4 lata temu) . W tym nowym Banku w którym pracuję do dziś podczas rozmowy kwalifikacyjnej opowiedzieli , że tak mało nie mogą płacić!!! . Najniższe ich widełki były 1,5 raza wyższe . Obecnie zarabiam 4 razy więcej niż te 1800brutto . Z tego co słyszałem ci co pozostali nie mieli zbyt dużych podwyżek a premia to raczej obce słowo.
    Jeśli ktoś nie ma pracy to warto spróbować , natomiast ja radzę złożyć ofertę do innych banków. Opiekunów Klienta potrzebuje conajmniej kilka banków z pierwszej 10 największych banków w kraju

Pozdrawiam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~przyjaciel [87.207.24.*]
    Z waszych wypowiedzi nic nie wynika to tylko słowa nie ma konkretnych przykładów.A jezeli chodzi o pracę w banku to jeszcze nie widziałem żeby ktoś dobrze się wypowiadał. Na spotkanie rekrutacyna możesz iść przecież nic ci nie zrobią a się dowiesz jak jest. Najważniesze to czy to jest praca w banku a nie podległej firmie no i wynagrodzenie piszecie że to 1000zł ale czy to jest sama podstawa??? Może są jakieś prowizje czy dodatki o to tez trzeba się zapytać?No iszkolenia czy są płatne bo napewno będą!!!!I czy to jest praca również w sobotę i niedzielę bo tez tak moze być? i czy to jest praca na miejscu czy w terenie też się takie zdazają pozdrawiam!!!!!!!!!!
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~raz\dwatrzy [83.9.118.*]
    tak szkolenia sa płatne,a premia do tego 1000 to jakies 200 moze 300 złotych,powodzenia za ta kase:(ja spieprzylem z tego gówna tak szybko jak sie dalo a mam znajomych w innych bankach i zarabiaja jak ludzie.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~xx [78.8.101.*]
    takie wynagrodzenie to podstawa, nie ma żadnych premii ani podwyżek czy robisz rok czy 5 :-(
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~mw [79.188.133.*]
    tam trzeba sie sztucznie uśmiechać i świadomie kłamać patrząc w oczy klienta.Nie polecam takiej pracy.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Pracownik IB [83.19.236.*]
    Szczerze odradzam. Zero szacunku do pracownika i o dziwo.... do klienta też. Wiele oferują na papierze, ale tylko na papierze. Przyznawalność kredytowa ZEROWA.... reszta DO NICZEGO!!! Pracujesz za marne pieniądze własnym samochodem, a potem kasy za paliwo nie ma kto zwrócić. Właściwie to wyjazdy ucięte, więc jak jeździć do klienta, skoro na wodzie auto nie pojedzie. CYRK NA KÓŁKACH !!! Takiej firmy jeszcze w życiu nie spotkałam.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~xx [78.8.101.*]
    atmosfera rewelacja, bynajmniej ja na taką trafiłam ale pensja jak jałmużna !
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~onet [195.238.227.*]
    Jeżeli nie chcesz mieć problemów w życiu to omijaj ten Bank z daleka.
    Dobra rada
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~tomek [79.162.16.*]
    a coś więcej?
    jak przeglądam to forum to właściwie są tu negatywne uwagi na temat większości banków obecnych na rynku, czy to lukas, db, raiffaisen itd.
    wystarczy jak poprzegladasz dane nt .fluktuacji, tz ruchów kadrowych.
    W Invest Banku to 60%. To ewenement i rekord na skalę kraju, nie wiem czy nie Europy.
    To mówi samo za siebie jak sie tam pracuje i jaka jest tam atmosfera i warunki pracy
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~tomek [83.26.127.*]
    pracowałeś tam?
    na jakim stanowisku?
    nie, ale interesuję sie rynkiem pracy i przeglądam informacje na temat banków w internecie, forach itp
    Niezłe warunki pracy są podobno w BRE i spółkach córkach czyli mBank i Multi
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Majkel [80.55.69.*]
    A co Pan Onet myśli o Nordea banku??? Też nie dostałem żadnej odpowiedzi a temat jest interesujący... stanowisko Opiekun Klienta.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~kkarina [193.111.236.*]
    pracuje w Nordeii, atmosfera zalezy od ludzi z ktorymi pracujesz- ja trafilam bardzo dobrze. placa tez sie niezle kształtuje- mimo ze nie ma na tym stanowisku premii miesiecznych(bo sa roczne) nie ma mobingu na sprzedaz-oczywiscie bardzo sie ona liczy i warto robic, ale nikt nie sprowadzi Cie do pozmiomu "gleby" i nie udowadnia ze nic nie znaczysz..mozna liczyc na pozwyzki bo sa.. ale bez kitu trzeba sie nachodzic..(bo jak wszedzie powtarzaja ze nie ma..)ogolnie na pewno lepiej niz millennium(bo tam pracowalam)i nie polecam.. ale sama zastanawiam sie nad allianz i alior, ale to tylko plany ..
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~kucharz [87.205.168.*]
    Nie polecam pracy w IB, chyba że ktoś chce uzyskać doświadczenie w bankowości. Pensje początkowe są niskie, a i o sprzedaży nie ma co marzyć bo scoring jest mocno przykrecony. Dodatkowo nie wyplacja prowizji MS za kredyty gotówkowe, tylko podstawa 1276 zł brutto mi sie uzbierała zaległość na 3200 zł brutto plus odsetki. Jak przyjma mnie u konkurencji to składam pozew do sądu pracy
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~magada [83.30.185.*]
    witam!

ja sie opiniami nie zrazam bo w innych bankach podobnie jest bynajmije tam gdzie ja pracowalam...mam pytanie gdzie sie odbywa szkolenie i ile trwa???
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~basia [83.26.196.*]
    gdzie można znaleźć dane nt fluktuacji w bankach? Pisze pracę o doborze kadr w instytucjach finansowych - potrzebuję danych liczbowych
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Roberto [195.74.50.*]
    Proponuje udac sie do bibliteki !!!
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~ja [10.37.8.*]
    Naprawdę szczerze odradzam!!!!!!!!!!! Zmarnowałem w tym Banku (jeśli można to nazwać Bankiem) ponad 6 lat. Gdybym pracował przez ten okres w Banku w którym pracuje teraz, to żyłbym na znacznie lepszym poziomie. Niestety nie da się juz odwrócić czasu. Żałuje tylko, że tak długo zasiedziałem sie.
    Nie chcę teraz wymieniać powodów, dla których odradzam pracę w tym Banku, bo jest ich naprawdę dużo:-)
    Jeśli ktoś chcę się przekonać, to prosze bardzo. Wiem, że ludzie pisza żle o wszytkich Bankach ale szczerze, to wolałbym pracować w trudnych warunkach ale za godną zapłatę niż w trudnych warunkach za marnę pieniądzę.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Ania 1 [91.94.75.*]
    czesc

w nastepnym tygodniu ide na rozmowe do tego banku na stanowisko :opiekun klienta,słyszałam ze wynagrodzenie to około 1000 zł czy to prawda? .Czy mozesz troszke opowiedziec co wlasciwie było nie tak w tym banku ? bardzo mi na tym zalezy

dzieki
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Lew [193.41.230.*]
    Kobieto wyluzuj z tym bankiem.
    Później nikt nie bedzie chciał cie zatrudnić.
    czy naprawde nie ma nic lepszego? juz lepiej sprzedawac pączki w cukierni.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~bibi [83.26.234.*]
    ale bredzenie, dlaczego piszesz, że nikt nie bedzie chciał jej póżniej zatrudnić?
    Skąd to doświadczenie, jest wręcz przeciwnie. Ponad to podajcie jakieś przykłady na swój bełkot. Jek dłuko tu pracowaliście i co z siebie daliście, czy jesteście z tego zadowoleni, z jakim doswiadczeniem przyszliście do banku, moze tradycyjnie ze sklepu spożywczego albo od opertora sieci komórkowych?
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~tommy [89.78.186.*]
    bełkot? sory ale ty to sie chyba tam rekrutacja zajmujesz!??? To chyba testów psychologicznych nie przechodziłaś???! które są jednym z etapów zatrudnienia!! Ja tam wytrzymałem 3 miesiące, przyszedłem z innego dużego banku z paro letnim stażem pracy, po 2 kierunkach studiów (przeprowadzilismy sie do innego miasta, żona dostałe świetna prace) obiecywali niebo, a dostałem g.... kasa na najnizszym z mozliwych poziomów, zaden bank tak nie płaci, brak szacunku dla pracowników, premie-o marzenie! a jak juz to żałośnie małe tzw podwyżki raz w roku, warunki pracy tragiczne, stare kompy, system padaczka, bajzel ogólnie panujący... atmosfera koszmar, ludzie umeczeni i sfrustrowani!!! Przeszedłem do innego banku za 3,5 x taka kase słóżbowy samochód, komp, komóra, prywatna opieka med, szkolenia i zapłaca mi za podyplomówkę na SGH. wystarczy??? więc sie nie ośmieszaj broniąc tego... żałosnego investu... bo sama bełkoczesz !!
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~kiri [62.141.242.*]
    Kochani,jak czytam wasze wypowiedzi na temat tego Banku to zgadzam sie w 100% ,jestem bylym pracownikiem juz naszczescie,zmadrzałam w pore! marne grosze, od rana do wieczora,czesto bez jedzenia,i raz w toalecie ,aby zarobic 2000zl brutto!!! znam osoby ktore pracuja tam juz 7 lat i dopiero po tym czasie zarabiaja 1600-1700zl netto realizujac plany ze sie w pale nie miesci i dzieki im istnieje jeszcze ta placowka,,,dziwie sie im ,ale to juz chyba tzw.zasiedzenie za tym samym biurkiem.polecam kazdy bank ,kazdy inny!invest bank to porazka
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~psycholozka [91.150.223.*]
    No tak, bo najlepiej jest dostawac duzo kasy i nic nie robic. a jak sie juz czegos wymaga to sie krzywda dzieje.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Niko [84.10.75.*]
    Rozumiem,że tym sie zajmujesz nic nie robieniem.......
    wymagać można a nawet nie trzeba bo godne warunki pracy i płacy same motywują pracowników, a ten "bank" to TOTALNE DNO zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami, produkty do d.... kasa żałosna, warunki pracy z poprzedniej epoki, stara kadra DO WYMIANY są zatęchli jak osrodek w którym robi sie szkolenia, ogólnie panujący bajzel i przerost formy nad treścią osób z tzw "cental" sami nic nie robią op.... sie jak sie da , są żałośnie słabo wykształceni i kurczowo trzymają się posadek. A pani "psycholożce" polecam wizyte u dobrego psychoterapeuty, chętnie pokryje koszty:) terapii z "investu"
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~rad [62.233.164.*]
    Dnia 2008-11-23 o godz. 19:41 ~psycholozka napisał(a):
    > No tak, bo najlepiej jest dostawac duzo kasy i nic nie
    > robic. a jak sie juz czegos wymaga to sie krzywda dzieje.

Ja pracuje w IB trzy lata.
    I pomimo wielu niekorzystnych wypowiedzi rozmówców, muszę wskazać, że praca jest fajna, można się wiele nauczyć a jak się człowiek wykaże to i podwyżkę można dostać. Atmosfera miła, przełożeni są OK a pensje wcale nie są tak niskie jak piszą rozmówcy.
    Za dobrą pracę dobrze wynagradzają. Dla mnie pensja 3- 4 tys. jest OK. Takie są stawki na rynku.
    Trzeba tylko chcieć pracować a nie narzekać.

• Re: praca w invest-bank Autor: ~obeca [89.77.66.*]
    Dnia 2009-08-20 o godz. 15:36 ~rad napisał(a):
    > Dnia 2008-11-23 o godz. 19:41 ~psycholozka napisał(a):
    > > No tak, bo najlepiej jest dostawac duzo kasy i nic
    > nie
    > robic. a jak sie juz czegos wymaga to sie
    > krzywda dzieje.

Ja pracuje w IB trzy lata.
    I pomimo
    > wielu niekorzystnych wypowiedzi rozmówców, muszę wskazać,
    > że praca jest fajna, można się wiele nauczyć a jak się
    > człowiek wykaże to i podwyżkę można dostać. Atmosfera
    > miła, przełożeni są OK a pensje wcale nie są tak niskie jak
    > piszą rozmówcy.
    Za dobrą pracę dobrze wynagradzają. Dla
    > mnie pensja 3- 4 tys. jest OK. Takie są stawki na rynku.
    > Trzeba tylko chcieć pracować a nie narzekać.

. Witam.
    Chciałabym zobaczyć twój odcinek pensji, bo to co piszesz jest baśnią dla wielu ludzi ktorzy tam pracują, pracowali. Tak obiecanki są o podwyżce ''wyrobiony plan - a tym samym punktów ktore są podstawą do podwyżki. Nie zapominajmy jednego, ze aby to miało przełożenie na wnagrodzenie wniosek o podwyzkę musi wyjść z REGIONU a to już kolejna bajka. Ciągle pytania, maile,telefony w ktorych dostajesz zapewnienia ze wniosek jest w Centrali w DZL i takie tam bleble... Po czym wykonujesz telefon aby upewnic sie do DZL a tam o wniosku nikt nic nie wie,nikt nic nie widzial.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~alex [85.221.209.*]
    Witam wszystkich !!!! Słuchajcie pracuje w tym Banku 3 lata.... co prawda nie na front office ale również mam dożo do czynienia z klientami ..... Co do atmosfery to tworzą ją niestety ludzie ...... i nie masz wpływu na to kogo sie zatrudnia , ale masz wpływ na to jak Cie ludzie będą traktowali ....... proste !! co do kasy ... mogę Ci pokazać również mój odcinek wypłaty ....zarabiam ok 3 tys .... Poza tym kochani nikt Was nie trzyma na siłe w tym Banku !!!!!! Marudzić i narzekać jest najłatwiej .... jak się nie podoba to wypowiedzenie i cześć .... wierzcie mi nikt po as płakać nie będzie chyba , że ze szczęścia ze IB pozbył się kolejnego cierpiętnika !!!!!!Do kasy w Auchan też potrzebuja ludzi :))))))))))))) Na kasę i kariere trzeba zapracować ....myślicie , ze w innym Banku wsadza Was na stanowiska dyrektorskie ?????? Rozbawia mnie takie coś !!! Ale wszystkim życze powodzenia ..... i jeśli macie taki podejście to faktycznie trzymajcie sie z daleka od Investu :)
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~gosc [79.173.18.*]
    co do pensji...sa skandalicznie niskie....co do pracowników oddziałów-skandal- bezmyślni, niedouczeni albo kombinatorzy... żenada
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~fruzia [83.11.162.*]
    podzielam ogolna opinie na temat tego nazwijmy to "banku" koszmarne wyposazenie ogolne niedofinansowanie , płaca na poziomie nizszym niz tragiczny , zero szans na awans i rozwoj, fatalne podejscie centrali do spraw w oddzialach i do spraw kadrowych, ogolnie nie polecam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~parker [213.158.196.*]
    w tej chwili invest zwalnia i to ostro nikt nie moze czuc sie pewny bez wzgledu na stanowisko - ma pozostac minimalna ilosc pracownikow - mi nie przedluzyli umowy kolezanka i kolega dostali wypowiedzenie a mieli umowy na czas nieokreslony a jeszcze jedna osoba poleci na 100% - robia jakies dziwne przetasowania stanowisk i zmniejszaja zarobki pracownikow teraz chyba wszyscy beda pracowac za minimalna krajowa :/
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~aldona [192.168.34.*]
    jestem klientka tego banku od 6 lat i tam sa same nieroby. Nie obsluguja klientów, no bo po co. Klient dla nich do wrzut na d.... A na wyciagu moja zagraniczna wycieczke oplacona przelewem zapisali jako wywoz nieczystosci.Czyli klienci dla nich to najgor
    sze co moze byc.Postanowilam tam zostawic niewielka kwote i przenisc sie do innego banku, gdzie nie jestem dla nikogo smieciem. Na reklamacje dotyczace braku znajomosci dokonania przelewu i rzucania moimi wyplaconymi 3 tys. z konta przy stanowisku opiekuna klienta zostaly rozrzucone na biurku.... Widocznie tylko placi sie za obijanie w tym banku. Widac jak leca w rankingach na lep i szyje.Jak mam isc do tego banku wykonac jakis przelw do mi sie niedobrze robi :( To nazywa sie szacunek dla klienta w tych czasach. Gdybym ja w swojej firmie obsluzyla w ten sposob klienta to bym wyleciala. Ale tu nie ma kontroli tylko kawka, plotkowanie
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~nokia [83.14.144.*]
    znajoma przeszła z Lukasa do Invest Banku i mówiła że tu jest troche lepiej ale po kilku tygodniach moze jeszcze nie jest tak źle...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~bibi [83.26.234.*]
    serdecznie współczuję, ale musieli Panią obsługiwać właśnie te półgłówki z dużymi roszczeniami i rozgrnięci jak kupa siana. Być może był to ktoś z tych z tych pacanów z roszczeniowym podejściem do pracy nie majacy doświadczenia ani chęci .
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~tommy [89.78.186.*]
    naprawde żałosna jesteś!!! Moze sie przedstaw jestes baba która nagania nowych wyrobników czy jedna z tych pseudo trenerek nie mających pojęcia jak powinna praca w prawdziwym banku wygladać... przedstaw sie nam Pani Investowa???!!!
    I nie obrażaj ludzi kobieto
  • Re: praca w invest-bank Autor: killer242424 [94.42.3.*]
    2 moich znajomych tam pracowalo... rzeczywiscie masakra... placa fatalna, bajzel organizacyjny, brak perspektyw rozwoju juz nie samych pracownikow, co samego banku... dlatego jest tam beznadziejnie. pan Solorz olal ten biznes i teraz zaluje, bo inne banki prosperuja znakomicie, a ten twor ciagnie sie jak flaki w koncowce rankingow, o ile rankingi jeszcze go obejmuja... ogolnie fatality i pulp-fiction polskiej bankowosci (skansen bankowy).
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~oko [79.188.132.*]
    faktycznie, aż dziw, że ten bank ciągnie. Prezes do bani, cała reszta też. Jak oni funkcjonują? Może powinno tam zajrzeć ABW? no tak ale szef jest z Investu, he he
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~jolka [79.188.132.*]
    a przeczytajcie na stronie internetowej czego oni nie zapewniają i jakim to nie są wspaniałym Bankiem czy raczej pracodawcą. Stek bzdur. Gdzie jest PIP
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~lili [89.76.85.*]
    a zgadzam się z Tobą PIP tam powinna wjechać i pare innych instytucji odp. za kontrolę.
    a co zapenia invest... to że będziesz potraktowany jak "podludz" już od samego początku na szkoleniu, a potem siedż za 1000zł i próbuj pracować... w jak to dobrze kolega określił skansenie świeć oczami przed klientami kt. reklamacje sa miesiacami nie rozpatrywane(musiałam to robić) przez szanowną centrale...bo mają Ciebie i klientów gdzieś... invest jest totalnie niedoinvestowany od lat, dziwne że Solorz nie zamknie tego bajzlu... nawet dobra wola pracowników z oddziałów nic nie da... ja akurat kierownika miałam miłego ale co on może... nic... siedzi sobie i tyle... i tez go mają gdzieś...a pracownik jest dla nich nikim... zawsze można co miesiąc zatrudnić nowego wyrobnika świeżo po studiach... zgodzi sie na wszystko i będzie siedział cicho... taka polityka invet banku... leży na srodku duża kopa i śmierdzi ... uśmiechaj się i udawaj że ślicznie pachnie... nie trzeba mówić "komuno wróc"... w invest banku ona jest cały czas... poprzedni ustrój tam siedzi i ma się świetnie...
    zwoloniłam się mimo lojalki, i nie miałam jescze wtedy nowej pracy...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~lola [79.188.132.*]
    wcale się nie dziwię. Ja też byłam tam niestety zwykłą wyrobnicą. Przy podpisywaniu umowy mówili, że będą szkolenia, możliwość awansu, generalnie praca w dobrym nowoczesnym i dużym Banku. Z tego wszystkiego pozostało tylko DUŻYM GÓWNIE.
    Centrala która zatrudnia matołów zwalała winę na nas, zwykłych pracowników. I to my musieliśmy świecić oczami za ich niekompetencję.
    Totalny bałagan. Może zamiast doinwestować Bak należy wymienić nieudolny zarząd banku?