W spółce duże zmiany, fundacje rodzinne przejmują akcje od MCI, prawdopodobny zwrot w tendencji wyników, PRM wchodzi w rentowność, zatrzymanie inwestycji w nowe rynki, poprawa marży, sprzyjające kursy walutowe... a na tym forum cisza jak makiem zasiał, tylko czasami słychać narzekanie na spółkę. Naprawdę nie widać, że ten rok będzie przełomowy? Czy założenia programu motywacyjnego dla zarządu nie dają ludziom do myślenia? Aż tak brak wszystkim cierpliwości? Przecież Answear na giełdzie jest dopiero od 4,5 roku. W tym czasie wybuchła wojna na Ukrainie ze wszystkimi tego konsekwencjami, była też akwizycja PRM, co zwykle nie ma gładkiego przebiegu. Teraz wszystko wydaje sie już być na dobrej drodze, zresztą pisałem o tym już rok temu. I miałem rację: popatrzcie na poprwe wyników od tego czasu. Świetny wynik w Q4 2024 nie był wyjątkiem. Q1 jest najmniej istotny w skali roku, ale po poziomie marzy widać, że jest coraz lepiej. Buduję pozycję na Answer od trzech lat, juz 30% mojego kapitału mam w tej spółce, ani razu nie zredukowałem pozycji i wierzę, że zaczął sie czas żniw. To nie znaczy, że sprzedam te akcje jak dojdą do 40, czy 60 zł. Zobaczę jak sie rozinie sytuacja. Możliwe w perspektywie 3-4 lay Answear zacznie wypłacać dywidendę. Naprawę dziwi mnie tak małe zainteresowanie tą spółka inwestorów indywidualnych. Myślę, że po publikacji raportów kwartalnych funduszy, okaże się, że indywidualni maja pewnie nie więcej niż 10% akcji