Czy się komuś to podoba czy nie to niestety (piszę niestety bo zarabiałem na tej spółce dawnymi czasami i to dobrze) najprawdopodobniej to koniec. Nie ma już raczej możliwości podciągnięcia spółki na normalne tory bo za dużo przez lata
się złych info nazbierało. Żeby być liczącym graczem na rynku mikrosfery trzeba mieć dużo pieniążków na zakupy (gotowizna)
ponieważ nikt już w tej branży ani w Kazachstanie ani w Indiach ani w Chinach nie daje na przelew tylko płacisz i zabierasz towar.
Wynika to z doświadczenia dostawców z ostatnich lat gdzie dostarczali na termin i nigdy nie zobaczyli pieniędzy.
Środków na zakupy w EKO nie widać więc wylecieli pewnie z rynku dostawców. A jak towaru nie ma to nie ma produkcji i nie ma sprzedaży. Druga sprawa że po tłustych latach na handlu mikrosferami przyszedł kryzys i duzi odbiorcy szukając oszczędności zaczęli kupować za połowę ceny właśnie w Indiach i Chinach gdzie technologia przeróbki, czyszczenia, suszenia i frakcjonowania jest tożsama z jak w europejskich firmach tylko dużo tańsza i już nie tamte czasy nie wrócą. Ten kto pisze że będzie dobrze to nie ma pojęcia o tym rynku i pisze tylko po to żeby odzyskać utracone pieniądze sprzedając papier innym. Ale to już chyba tutaj nie ma znaczenia bo już nikt nie uwierzy w żaden super kosmiczny kontrakt. Sprawa braku raportów to też powiązany temat z tym co napisałem i pewnie są w nim takie rzeczy że biegli nie wiedzą jak to ugryźć......O ludzi z EKO nie martwcie się bo oni sobie poradzą ;-). Ale szkoda bo kiedyś dawno fajna firma była i ja osobiście trzymam kciuki za nich bo kawał historii GPW z nimi było. Może się stanie cud i jeszcze będzie pięknie jeszcze będzie normalnie. ;-)