Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,18 zł , zmiana od tamtej pory: -8,89%

Zbliżamy się do poziomów gdzie pójdą zakupy akcji - szykować się na K!

Ostatnio ładnie wyzbierali od 17 groszy ok 1 mln sztuk, dziś już zbierają od 18 groszy. Tak czy inaczej 18 czy 20 groszy to żaden poziom czy nawet 30 groszy bo tyle na tej spółce było już nie raz. Wszystko co poniżej 40 a nawet 50 groszy to poziom poniżej wartości tego co poniżej wliczając aktywa dotacje czy wartość działki na której to stoi. Niektórzy już to wiedzą inni dowiedzą się na poziomach kilka razy wyższych.

https://zapodaj.net/images/54abbfe1b7b99.jpg

Tak prezentuje się budynek będący własnością InventionMed S.A., widok od ul. Gdańskiej głównej ul. Bydgoszczy oraz widok z tyłu od wjazdu do garaży podziemnych.

W części parterowej spółka podpisała 5-cio letnią umowę najmu 320 m2 powierzchni do da spółce systematyczny dochód tak potrzebny na tym etapie rozwoju jakim jest. Z powierzchni komercyjnej do wynajęcia pozostało jeszcze 180 m2. Wg ogłoszeń wynajem takich powierzchni da spółce: Cena najmu: 95 zł netto/m2 + 16 zł netto/m2 (utrzymanie) + opłaty czyli nie wliczając dodatkowych opłat pokrywanych przez najemcę przychód miesięczny 55 500 zł. Rocznie to 666 000 zł.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/INVENTIONMED-S-A-Zawarcie-istotnej-umowy-8948003.html

A to dopiero początek! Bo spółka z kwartału na kwartał zwiększa przychody z działalności medycznej. Teraz do tego dojdą przychody z najmu. W swoim Centrum Badań i Rozwoju na pozostałych kondygnacjach pracują nad symulatorami medycznymi VR+AR różnych dziedzin medycznych i to dopiero będzie ich krokiem milowym jak wprowadzą to na rynek Polski i światowy poprzez wcześniejsze kontakty jak chociażby z międzynarodowym koncernem CROMA PHARMA i działania powiązanej spółki Softblue na rynku chociażby amerykańskim. -->

https://evertiq.pl/news/24415

A by nie było to sama ta nieruchomość która wraz z działką nie jest ujęta w kapitałach własnych spółki jest warta KILKA X TYLE co obecna wycena na giełdzie a dodając dotację oraz udziały w spółkach powiązanych i inne aktywa dawała by to wycenę lekko licząc pod 60 groszy na akcję. W porównaniu z średnimi wycenami spółek na NewConnect w tym z branży MedTech wycena INVENTION nie powinna nikogo dziwić i na poziomach 3-4 zł za akcje! Więc potencjał wzrostu jest rewelacyjny a zagrożeń większych spadków już nie ma. Każdy decyduje czy inwestuje w taką spółkę z szansą na ponadprzeciętną stopę zwrotu czy nie.

A tych co czytają zadam pytanie i odpowiedzcie sobie kto spędza czas na forum INM od rana do nocy i ponoć ABSOLUTNIE akcji nie chce? Pośród setek spółek na forum bankier wybrali sobie akurat INVENTION :)

Taka krótka bo dla mnie przyjemna historia! Dokładnie tak samo było na forum 4Mass w czerwcu 2020 pisałem na forum dawałem argumentu i obliczenia, prowadziłem spory i również pluto na mnie i na spółkę a, co było później…+2800% !

Czy tak będzie na INVENTION? Czas wszystko zweryfikuje :) Ja akcje mam i je systematycznie zwiększam a to dopiero początek bo obecnie udział w portfelu to ok 4% a kiedyś obie spółki INM i Softblue stanowiły ponad 90% udział w 2020 roku. Teraz już tak nie będzie ale mam zamiast powiększyć wolumen znacząco tylko czekam na wzrost obrotów i ustabilizowanie kursu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INVENTION 2,18% 0,16 2025-09-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.