Witam forumowiczów. Jestem w trakcie analizy spółki, która przyciągnęła moją uwagę nie tylko samym GSS, ale pomysłem zbudowania ekosystemu symulatorów na bazie tego sukcesu (plus oczywiście spore zainteresowanie Food truck i Winter Survival). Wydaje się, że potrafią robić gry, które trafiają w gusta pewnego segmentu graczy. Wycena też wydaje się OK. Obecnie staram się wyrobić pogląd na temat jakości zarządu. Oglądam webinary i słucham wywiadów. Pierwsze wrażenia generalnie dobre (podoba mi się doświadczenie, styl i konkretne wypowiedzi p. Mikociaka). Pani prezes też od dawna w firmie, co na ogół jest dobrym znakiem. Chemia z p. Mikociakiem wydaje się dobra. Zaniepokoiła mnie jednak nieco zeszłotygodniowa prezentacja spółki (połączona z Q&A), w której pani prezes udzielała m.in., odpowiedzi na pytania dotyczące sprawozdań finansowych (np., co się kryje w kategorii "amortyzacja"? Jakiego typu koszty finansowe ponosi spółka, etc.). Jej odpowiedzi świadczyły o tym, że nie rozumie tych dość podstawowych pojęć z P&L. Niby to domena dyrektora finansowego, ale trochę wstyd kiedy prezes w takich kwestiach pływa...
Tak czy owak, będę wdzięczny za Wasze opinie - szczególnie tych z Was, którzy są na spółce dłużej.