Mysle ze wiekszosc z nas (tych co nie maja dostepu do pewnego rodzaju informacji) jest po wczorajszym mocno zaskoczona.... mowie tu o tym ze Pionier nie sprzedal niczego z ostatnich setek tysiecy obrotu.
Co do ujawnienia sie nowego inwestora to nie mam zdania, gdyz nie wazne kto i z czym tu sie pojawi do czasu gdy rodzina Mzyk na ponad 50% glosow...
W mojej ocenie nowy akcjonariusz jest swiezy ale to dopero bedzie mozna powiedziec z pewnoscia po ujawnieniu przez pozostalych (dotychczasowych) stanu posiadania np.
- Werder - mial cos okolo tego co obecnie ujawnila Buchajska
- Skarbiec - wg roznych baz danych roznwiez mial podobna ilosc co ujawnila Buchajska\
- Opera - wg. roznych danych nadal posiada pare setek akcji co moglo byc przedmiotem ostatniego obrotu - bez jasnego stanowiska pozostalych nie wiadomo czy rzeczywiscie juz nie maja niczego.
Nalezy poczekac do kolejnego WZA i porownac kto sie pojawi na zebraniu z tym kto byl na ostatnim aby troche wiecej powiedziec o obecnym akcjonariacie.
Ja uwazam ze tu sie miela te same akcje o ktorych pisze powyzej, nic nowego raczej nie wypada na rynek a juz nie tyle aby uzbierac 500k. Gdyby bylo inaczej to przyjmujac ze powyzsze osoby nie zmienily posiadania obecny FF bylby juz praktycznie zerowy...
Jest to czysta spelulacja w ocenie kto i ile mogl sprzedawac. Faktem jest tylko to ze Pionier nie sprzedal zadnej akcji a na ten temat dosc ostro sie wypowiadano.