Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,30 zł , zmiana od tamtej pory: -24,26%

Wzrost Inventiona?

Na pewno każdy zastanawia się nad przyczynami wzrostu Inventiona? Dla mnie osobiście to czysta spekulacja. Mająca na celu podbić akcję tej spółki w imię... czego?. Jeśli robiona przez Spekule giełdową, to wiadomo... krótki szybki zysk. A jeśli za chwilę usłyszymy, że bracia K. znowu ogłoszą nową emisję na Inventionie po 10gr? Przecież akcje są już prawie po 30groszy... mega zysk jak nic ;) Poprzednia próba emisji zwyczajnie padła więc... trzeba podnieść kurs. Tylko po co ta emisja? A może po to aby bracia K. mogli dokończyć budowę bo zwyczajnie kasy nie mają. Udało im się przesunąć zakończenie budowy na koniec roku czyli dali sobie czas... A co jeśli im się to nie uda? i nikt nie kupi wirtualnej zabawki a trzeba będzie zapłacić prawdziwą kasą za budowę? Przecież jeśli budowa nie będzie zakończona i "szpital" nie powstanie to trzeba będzie zwrócić kasę... Co gorsza nawet jak powstanie to Państwo może zażądać zwrotu dotacji bo szpital nie spełnia swojej funkcji a jedynie służył wyłudzeniu kasy?
Moje przepuszczenia do przyszłości...
Bracia K. w mojej ocenie już dawno stracili zaufanie inwestorów ale nadal ufają w swoją wizję przywództwa więc jeszcze pociągną bo to łatwa droga, może nawet wystrugają jakieś zamówienie groszowe na INV... ale dojdzie do sytuacji że będą postawieni pod ścianą, że albo Invention wypuści część akcji SBE (które mimo kursu mają jakąś wartość) i spłaci kredyt albo zaciągnie pod nie kredyty który niestety będzie drogi albo bracia K. pożyczą własne pieniądze spółce z myślą, że będą je odzyskiwać bardzo długo (pomijając inflację).
To takie moje przepuszczenia ale jestem na SBE na haku od lat i mam wrażenie, że wiem na czym polega działalność Braci K...
  • Wzrost Inventiona? Autor: olender73

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SOFTBLUE 0,43% 0,23 2025-10-02 15:51:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.