Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,94 zł , zmiana od tamtej pory: -17,01%

WYNIKI - GOOOOOOOL!

Panie i Panowie, wyniki są ze złota. Na to czekaliśmy, o tym myśleli i tego pragnęli.

Po analizie raportu przedstawiam najważniejsze fakty:

1. Wynik netto za rok 2025 to 2 445 120,49!!!

2. Skoro zysk netto łącznie za kwartały I-III ‘25r to było 1 883 914,94zł, a za cały rok 2 445 120,49zł, to znaczy, że za IV kwartał spółka także musiała odnotować zysk i to co najmniej 400 000 – 600 000zł! (Zawsze trzeba brać pod uwagę księgowe rozliczenie roczne, więc nie jestem w stanie podać dokładnej sumy, skoro spółka jej nie podała). A to oznacza osiągnięcie trwałej rentowności kwartał po kwartale!

3. Spółka prawie nie jest zadłużona – całe zobowiązania długoterminowe to kwota 715 534,20zł i to względem jednostki powiązanej, a nie np. banku. Ze zobowiązań krótkoterminowych spółka podaje kwotę 26 533 093,63zł (są to linie kredytowe - kredyt obrotowy/kupiecki/towarowy tym podobne, co jest normą w każdej średniej wielkości firmie) i jest ona o ponad 5 000 000 (pięć miliona złotych) NIŻSZA niż rok wcześniej – MAMY WIĘC REDUKCJĘ ZADŁUŻENIA!

4. A teraz miód najwyśmienitszy - Spółka miała 6 240 408,22zł żywej gotówki w kasie i na rachunkach pod koniec zeszłego roku. PONAD 6 MILIONÓW ZŁOTÓWEK GOTÓWKI PRZY KAPITALIZACJI 18 MILINÓW NA GIEŁDZIE!

Ja nie wiem, czego więcej można chcieć. Ludzie, jak tego rynek nie doceni – a leci na jakieś wydmuszki – to ja już nic nie poradzę, ale spółka jest ze złota a w zasadzie to ze słodziutkiego, pysznego, złocistego miodku!

Dobrego spokojnego wieczoru Akcjonariusze, siostry i bracia w miodzie.

P.S.
Jeśli, gdzieś się pomyliłem, to proszę śmiało pisać. Ogólnie zapraszam do rozmowy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MFOOD -1,83% 1,61 2026-03-30 15:55:00