Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,80 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

wyciagac wnioski

Witam serdecznie byłem jednym z dwóch organizatorów tej inicjatywy nawet nie miałem akcji Polcoloritu, jednak to nieszczęście miała osoba mi bliska która poprosiła mnie o pomoc ,skoro się zaangażowałem później dokupiłem sam akcji będąc przekonany o racjach tych osób gdyż Pani Marconi powiedziała albo jej sprzedają akcje za 14 % wartości księgowej albo wyrzuca ich z GPW ,u was jest podobna sytuacja powiem tak aby wyrzucić was z GPW musi być walne i głosowana uchwała ,nie potrzeba wam nawet Porozumienia na HUTMENIE ZABLOKOWAŁ PODOBNA SYTUACJE JEDEN AKCJONARIUSZ ,wystarczy sprzeciw do uchwały plus argumenty aby przekonać Sąd iż przez uchwałę o dematerializacji /wyrzuceniu z GPW/ zostaniecie pokrzywdzeni,
Wariant prostszy to po prostu przegłosować to na Walnym ,Posłowie poparli nasze argumenty i na szybko zmienili iż aby wyrzucić z GPW na Walnym należy przegłosować to większością 90 za ze wszystkich głosów które są na walnym.
Przy założeniu iż po wezwaniu przeciwnik będzie miał 80 procent głosów to aby zablokować to na walnym potrzeba tylko według nowych przepisów 9 procent a przy założeniu iż przeciwnik po wezwaniu ma 75 % wam potrzeba 8 % ,przy założeniu iż będą obowiązywały was nowe przepisy i ofe będzie przeciw wtedy potrzeba różnice 2-3 % akcji aby wesprzeć ofe jeśli tyle uzbieracie ofe chętnie zrobi z wami porozumienie tylko w sprawie głosowania przeciwko temu, lub po prostu dacie pełnomocnictwa jednemu z was i ofe powie nie wy powiecie nie /potrzeba was 2-3 procent/ ,chyba iż ofe powie iż się zgadza wtedy macie problem bo choć matematycznie realne jest abyście uzbierali 7-8 % ale przy tej organizacji słabo wam idzie, jednak niech jeden z was da telefon i inni niech wysyłają smsa z ilością akcji popierającą inicjatywę , 2-3 % uzbieracie tylko czy chcecie ,Ważne pytanie czy was bedą obowiązywały nowe przepisy co decyduje moment głosowania na walnym i aktualny stan prawny ,czy ze względu na to iż wezwanie zostało ogłoszone za starych przepisy to dla was będą niekorzystne stare przepisy, tak czy siak jednoczcie się w grupę my nie mogliśmy przegłosować tego na walnym pomimo iż mamy 12 % akcji,ponad sto osób ale wygraliśmy w sądzie, jeśli uzbieralibyście więcej osób niż u nas przeszlibyście do histori i dodatkowo w sadzie łatwiej będzie to zablokować jeśli macie argumenty /nie analizowałem szczegółowo ale dawaliście kasę w EMISJACH a wtedy nikt was nie uprzedzał iż może was wyrzucić z gpw/ Uważam iż wygracie w Sądzie tak jak my Powodzenia

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MIDAS -1,82% 0,80 2016-05-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.