Przez ostatni miesiąc dość cierpliwie zbierałem akcje spółki Avatrix. Mam zabrany pakiet blisko 90% z tego, co chciałem zebrać przed 18.12. Nie wykluczam rozszerzenia pakietu kiedy do przejęcia dojdzie. Melduje się jako akcjonariusz na longterm, który nie opuści łajby przy jednocyfrowym kursie. Liczę się z tym, że to będzie moja inwestycja na parę dobrych lat.
Dotąd byłem aktywny na forum Biomed przy kursie około 3 zł. Najbardziej jednak znany jestem z postów na IGN, gdzie przez kilka miesięcy odpierałem ataki trolli, kiedy kurs konsolidował sie przy 13-17 zł. Sytuacja, która jest teraz na IGN jest dość nieprzyjemna. Wynika z wielu czynników. Głownie zewnętrznych. Myśle jednak, że spółka nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa.
Obecnie jestem aktywny na forum MedicoFarma BioTech (InBook), gdzie byłem przekleństwem trolli kiedy kurs spadał do 2,5 zł a ich narracja kierowała akcjonariuszy na 1,XX... obecnie kurs przebił 4 zł.
Przyjaźnię się prywatnie z Pantaranem. Nasze wielogodzinne rozmowy o spółce Avatrix zaowocowały sporą inwestycja w ten walor. Zagrożeniem pozostaje możliwość przesunięcia sie połączenia z Ice Code sp z o.o., niemniej obecność Pana Januarego jako udziałowca IC dobrze wróży całemu procesowi przejęcia. Oboje z Pantaranem uważamy, że jest to jedna z najbardziej perspektywicznych spółek na najbliższy rok pod warunkiem, że całe przejęcie sie zrealizuje. Ta niepewność trzyma zapewne tak niską kapitalizację, która nawet po emisji przekraczałaby obecnie zaledwie 40 mln zł.
Maksymalnie mój portfel składa sie z 3 spółek. Obecnie są to IGN, INB i AVT. Podobnie jak Pantarana, co chyba mogę oznajmić.
Będzie czas jeszcze żeby zacząć dyskutować o możliwościach spółki. Jestem już bardzo dobrze obeznany w potencjale całego projektu. Studiowałem go przez ostatnie półtora miesiąca. Będę starał się aktywnie włączać w dyskusję. Zawsze merytorycznie.
Życzę wszystkim akcjonariuszom sukcesu! Chciałbym, aby ta spółka rosła powoli i stabilnie. Zdecydowanie jestem tu na dłużej niż rok czasu.
Tym postem chcę powiedzieć wszystkim Cześć!