Forum Giełda +Dodaj wątek

Witam robaczki :)

Tak wiem, bardzo tęskniliście :). Przeglądałem od czasu do czasu komentarze. A tak na poważnie to skala chamstwa niektórych nawet mnie zaskoczyła. Brak chęci polemiki z marginesem społecznym i ogólne wycofanie się z inwestowania na czas kryzysu sprawiło, że nie komentowałem bieżących wydarzeń. Ale ciekawa sytuacja na kursie i raport- nie mogę się oprzeć :). Jak widzę brednie i kuriozalne spekulacje wokół spółki nie cichną, ale część udręczonych akcjonariuszy otworzyło jedno oko, chociażby Gerg. Choć niesprzedanie akcji na ostatniej podbitce niezbyt dobrze świadczy o jakiejkolwiek zdolności analizy. Jak się okazało, nie "grały" tu żadne wrogie siły, lecz sama spółeczka. Obraz jaki się wyłania jest katastrofalny. Tragiczne finanse, brak jakiejkolwiek płynności, paniczne pożyczki na przeżycie. Nie wiem w jaki sposób spółka przetraciła ostatnią emisją i dalej się zadłużyła, ale chyba ktoś powinien się temu przyjrzeć. Nieudolnie pospawane pręty zalegające na placu zostały trochę przeszacowane w raporcie, ale moim zdaniem nadal o wiele za mało. Hipoteki na grunty, ogromne zobowiązania krótkoterminowe, brak jakichkolwiek należności. Ciekawe, co zostanie dla akcjonariuszy w razie likwidacji :)) ? Praktycznie zerowa sprzedaż i jakaś żałosna egzekucja wypełnienia podpisanych już sporadycznie umów. Uruchomili urządzenie i nadal czekają na 90% sumy. Komedia. Firma sama nie wie, kiedy wpłynie kolejna zaliczka z USA. Nieustanne rzucanie marchewki w celu ubrania kolejnych leszczy w akcje jest kuriozalne. Osobiście obstawiałem podbitkę 1zł-2zł ale goście mają fantazję i zobaczyliśmy 4 zł. Niestety muszę skorygować wcześniejszą cenę docelową 50 groszy na groszy 10-20. Nie odważę się jeszcze dać słynnego zera, ale wycena coraz bardziej możliwa. Choć do tego czasu pewnie będą spektakularne podbitki, choćby z 30 groszy na 60. Rozpisałem się a tu mecz się zaczął.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.