Według mnie zdecydowanie wygrywa tu PC VR na drugim miejscu jest Oculus VR. Trzecie miejsce zajmuje PC, czwarte Playstation, piąte Switch i szóste XBOX (po wyłączeniu gamepass-a). Trzy ostatnie platformy to mniej więcej podobne potencjały sprzedaży bezwzględnej, jak i tej do wielkości danej platformy. W lutym startuje PSVR2 i tutaj możemy liczyć na niespodziankę. Dlatego że, ta platforma ma szczególne wzięcie w Japonii czy Korei Południowej gdzie Cooking cieszy się ponad przeciętnym zainteresowaniem. My prawdopodobnie zadebiutujemy na tej platformie tak szybko jak się da. Będzie to albo pakiet startowy co byłoby mega korzystną sytuacją, albo w ciągu kilku kolejnych m-s. Pozwolę sobie wrócić do wyników za 3 kwartał. Widać że wyniki tutaj są wypłaszczone (spora część przychodów gamepass-a zaksięgowana w 2 kw) Co rozumiem przez wypłaszczone: to że część rzeczy z 3 kw zostały już księgowane w 2 kw a część według mnie zostało przeniesione na 4kw (dotyczy to konsol) Zakładam że 4 kw może mile zaskoczyć z względu na przychody z VR (mamy tu już 60 do 40% na korzyść Big Cheese względem Gameboom) Według mnie 4 kw to żniwa razy 2 pod koniec roku względem reszty rynku. Zaskoczyć mile mogą też duże konsole a i PC całkiem ładnie się trzyma pomimo braku nowych DLC. Obecnie mamy 14,3 mln zysku po 3 kwartałach przy kapitalizacji 160mln. Moje prognozy zysku na cały rok są w przedziale 18,5mln - 20mln zysku netto. Także C/Z 8 i uwaga zapowiedź chęci wypłaty około 90% zysku netto, czyli ponad 4złote. Jak wiemy wartość dywidendy jest odcinana od kursu także tak naprawdę C/Z idzie w kierunku 7. Przyszły rok to PSVR2 (potencjał według mnie większy od PC VR), PIZZA Empire to raczej sprzedaż w skali roku 70 - 150 tys egz (choć to wróżenie z fusów) i Cooking 2, który nie jest ewolucją a rewolucją i tu może być całkiem spore przeskalowanie spółki. Taki 11BIT mając duża produkcję w mniej więcej takim samym czasie przed sobą ma C/Z ponad 50, a my 8. Dodatkowo wypłacimy około 10% dywidendy a 11bit hmm?