Jako dziadek mogę bawić się wszystkim poza VR niestety. W głowie mi się wtedy kręci.
Jednak to co najważniejsze, to fakt, że Cooking Simulator Together szykuje się na mega hit. Multiplayer to strzał w 10-tkę. Ta gra będzie żyła wiele lat. SKoro CS 1 bez multiplayera keszuje się już 4 rok, dając wiele milionów złotych zysku netto, to 2 wymiecie finanse na o wiele wyższą półkę. To tak jak między Wiedźminem 2 a 3. Stąd moja obecność tutaj. Wolę być wcześniej, niż potem stać w kolejce jak kiedyż ci na 11 Bit przy TWOM.
CS 2 prócz multiplayera to full nowych możliwości, miejscówki i niedoceniony tryb fimowy.
Pizza Emperia interesuje mnie z ciekawości. Warto pracować nad tym tematem. Jednak to seria CS będzie hitem na lata dla spółki i z tym będzie związana. Mają już tylu swoich fanó, są liderami tej niszy gier, że niech robią to co robią.
Ich strategia jest super. Tak na prawdę z CS 2 już mogliby pewnie startować po Nowym ROku, ale po co? Teraz jeszcze wejdzie PS VR, czyli kolejne pieniądze. Obniżone są już prowizję na STEAM i Oculus. WIęc, kosić, kosić, kosić.
Interesują mnie kolejne propozycje, ale nie aż tak jak sądzą inni. Skoro na CS zarobią coś koło 50 mln zł netto przez kilka lat, to CS 2 Together - jeśli pójdzie mocno - to zarobi razy kilka. I wtedy nagle z małej spółki gamevid będziemy mieli spółkę z zyskiem netto przekraczającym rocznie 50 mln - biorąc pod uwagę CS1 i 2, PE
Zmykam na mecz i pozdrawiam