Obstawiam - na podstawie własnego systemu analizy - warto kupić w czwartek 23 marca: BANKIER.PL, SILVANO oraz WANDALEX. Gdyby nie makabryczna płynność walorów, rekomendowałbym jeszcze SPRAY i TRAVEL.PL. Z kolei gdyby nie notowania na fixingach rekomendowałbym: IRENA. W przypadku małej płynności i fixingów nie jestem jednak jeszcze pewien skuteczności mojej metody.
W ciągu około 10 sesji (w bardzo skrajnym przypadku 20 sesji) będzie można zarobić w granicach 10-30%. To dla mało zachłannych, którzy nie grają w ruletkę, a starają się zarobić pieniądz w trakcie bessy. Świeczki oswietlą drogę wyjścia. Wrócę do tematu po pierwszych wynikach.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oto wyniki moich dotychczasowych rekomendacji po 10 sesjach:
Wracam do tematu po 2 tygodniach (10 sesji), oto zestaw rekomendowanych przeze mnie spółek 8 marca (niedziela).
Link do pierwszego wątku:
https://www.bankier.pl/forum/temat_bedzie-zarobek,6790281.html
Podaję dwa zestawienia stopy zwrotu z inwestycji, dla tych którzy nabyli akcje w poniedziałek 9 marca. Musiałem obrać punkt odniesienia i za takowy obrałem kurs zamknięcia z piątku 6 marca, po którym to rekomendowałem tych 5 spółek.
Pierwsze wyliczenie stopy zwrotu opiera się na kursach zamknięcia z piątku 6 marca i najwyższego kursu zamknięcia w trakcie tych 10 sesji:
Amica +21,07%
Kolastyna +16,28%
Krezus +17,14%
Midas +44,41%
Vistula +33,33%
Jeszcze lepiej sprawa wygląda dla "czujnych", którzy zamknęli pozycje na maksymalnym kursie w trakcie notowań tych10 sesji - tu sytuacja wygląda następująco:
Amica +26,71%
Kolastyna +16,28%
Krezus +31,42%
Midas +47,53%
Vistula +36,36%
Może to nie rekordowe zyski po 150%, ale jak na 10 sesji wynik przynajmniej dla mnie jest satysfakcjonujący.