Drodzy forumowicze,
Mamy korektę raportu. Jak wynika z niej, ilość środków pieniężnych jest taka sama jak w raporcie, a to wynika z tego, że omyłka pisarska w raporcie w CF wpłynęła, tak jak mówiłem na wszystkie inne pozycje. Po korekcie widzimy, że wzrósł stan należności. Miejmy nadzieję, że zostaną one szybko spłacone przez odbiorców usług NVV i spółka nie będzie miała problemów z płynnością.
Druga rzecz - było dokładnie tak jak mówiłem. Otóż w przepływach w części C.I.1 mieliśmy dziwną kwotę wpływu z tytułu emisji akcji. Od razu mówiłem, że to absurd bo takie podniesienie kapitału zakładowego musiałoby mieć odzwierciedlenie w pasywach oraz przede wszystkim wymagałoby NWZA itd. Pisałem, że to jest co najmniej dziwne, i ze to też jest błąd. Oczywiście panowie Matiz i Rtomala zaczęli snuć jakieś absurdy, że to "rezerwa" na Halembę itd. Już nie odpisywałem na takie fantazje, bo nie miało to sensu. Jak spojrzycie na tą samą pozycję w korekcie - wszystko się teraz zgadza a z kwoty prawie 3 mln wpływu z działalności finansowej zostało jakieś 400 tys, czyli bodajże to pozycja z poprzednich kwartałów i jest OK.
Mam wielki szacunek i sympatię do Matiza i Rtomali, choć osobiście ich nie znam. Ci Panowie robią kupę dobrej roboty, wierzą w tę spółkę tak jak ja - od razu mówię, że też jestem w nią solidnie zapakowany. Ale to na co chcę zwrócić uwagę, to fakt, że Wy wszyscy dramatycznie się nie znacie na analizie finansowej i nie rozumiecie za bardzo raportów finansowych, poza podstawowymi informacjami, jak zysk, przychody. Jest to szokujące, w szczególności, że przecież inwestujecie na giełdzie swoje pieniądze. Kochani - polecam dokształcić się z tych zagadnień, jest masa przystępnych podręczników. Ja jestem już niebawem doktorem w dyscyplinie finansów, i proszę, wierzcie, że wiem co mówię :) Poza tym pozdrawiam wszystkich, i proszę zachowajcie umiar i zdrowy rozsądek w waszych wzajemnych wypowiedziach. Przede wszystkim trzymajmy się faktów, a nie tego kto się uważa za lepszego inwestora. A co do spółki, uważam, że jest skazana na sukces bo cała branża jest skazana na sukces. Niebawem wracamy do wzrostów. Miłego wieczoru życzę wszystkim.