Szanowni Państwo,
W związku ze zbliżającym się Walnym Zgromadzeniem Akcjonariuszy spółki Wikana S.A., które najprawdopodobniej zostanie zorganizowane w najbliższych tygodniach chciałbym zgłosić swoją kandydaturę do Rady Nadzorczej spółki. Wraz z Panem XXXXXXX XXXXXXXX i Panem XXXXXXX XXXXXX w ramach Porozumienia Akcjonariuszy, które zostało zawiązane 24 stycznia 2019 roku wspólnie posiadamy pakiet przekraczający 5% udziałów w spółce, co plasuje nas na trzecim miejscu wśród akcjonariuszy spółki zaraz po AgioFunds TFI SA oraz Palametra Holdings Ltd. Uważamy, że jest to na tyle silny udział, by posiadać swojego reprezentanta w Radzie Nadzorczej. Zwłaszcza w sytuacji, w której aktualnie w Radzie znajdują się osoby zupełnie niezwiązane udziałowo ze spółką, także bez większego doświadczenia w branży.
Ja jako akcjonariusz spółki Wikana jestem z nią związany od 2007 roku czyli od kilkunastu lat. Aktywnie interesuje się działalnością spółki, co przejawiam bezpośrednio poprzez regularne kontakty z Relacjami Inwestorskim spółki, udziałem w Walnym Zgromadzeniu spółki, na którym przegłosowano połączenie spółki Wikana S.A ze spółką Masters S.A. jak i pośrednio poprzez wnikliwe śledzenie działalności spółki w mediach i na forach interenetowych. Posiadam poparcie XXXXXXX i XXXXXXXXXX. Znam branżę, znam historie spółki, wiem, jakie są jej mocne i słabe strony, wiem jakie otwierają się przed nią szanse i z jakimi boryka się problemami.
Uważam, że nabyte przez te lata doświadczenie i wiedza na temat spółki i prowadzonej przez spółkę działalności uprawnia mnie do tego by się o to stanowisko ubiegać. Byłby to też pozytywny sygnał dla rynku, że spółka dba i liczy się także ze zdaniem i interesem drobnych akcjonariuszy.
Z poważaniem
Dzień dobry,
Panie Mariuszu,
Uprzejmie informuję, że Pana wiadomość została przekazana do Zarządu Spółki.
Wobec podania przez Pana danych osobowych, w załączeniu przesyłam stosowną klauzulę informacyjną.
Z poważaniem,