Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,85 zł , zmiana od tamtej pory: 0,58%

Trailer dał mi do myślenia, sprzedałem papier

Zaznaczę tylko, że do tej pory byłem absolutnie spokojny i w pełni ufałem Blooberowi. Zresztą na forum od ponad roku wypowiadam się tylko i wyłącznie pozytywnie i dostrzegałem same plusy, ale nowy trailer bardzo dużo pokazał i dał mi do myślenia. Teraz nie dziwię się, dlaczego tak długo na niego czekaliśmy.

Od samego rana oglądałem nowy trailer, otworzyłem go co najmniej pięciokrotnie. Moje wrażenia jako gracza były jednoznaczne - osobiście na ten moment nie chciałbym nawet zagrać w tą grę, typowa "budżetówka" i nawet nie wiem czy to wygląda lepiej od Layers of Fear z 2023 roku... Myślałem, że może podchodzę do tego zbyt emocjonalnie, bo mam tu zaparkowane ponad 20 tys., więc poczytałem komentarze. Niestety... dominują na YT i serwisach branżowych komentarze typu "gra nie dokończona", "drętwa", "wygląda jak Resident Evil o niskim budżecie".

Chciałbym napisać wiele o zaletach i zdecydowanie największą z nich jest podanie informacji "In development", bez jakiejkolwiek daty. Daje to nadzieję na doszlifowanie i poprawienie mankamentów. Poza tym klimat wydawał się być fajny dopóki nie popsuli go walką.

Co zwróciło moją uwagę na minus:
- "ciężkie, drętwe" animacje
- walka, którą dodatkowo popsuli muzyką pasującą do adaptacji "Drużyny A"
- spójrzcie na animację wroga w 1:00 - głowa jakby się zglitchowała - jak można pokazać coś takiego na trailerze? Przecież takie rzeczy w trailerach się ukrywa
- mgła + jest bardzo jasno jak na horror - wszystko widać, gracze narzekali na to w Layers of Fear, a mamy tutaj to samo
- obawiam się, że gra nie będzie straszyć

Niestety, ale nie pomaga fala porażek Konami. Technologicznie gra wygląda na jakąś bardzo wczesną alfę i potrzeba tutaj dużo czasu na poprawki. Szczerze jako akcjonariusz nie chciałbym żeby SH2 wyszło w 2024 roku, bo chyba nie da się tego poprawić w kilka miesięcy. Do tej pory byłem bardzo spokojny, ale dzisiaj czuję ogromny zawód. Postanowiłem sprzedać niecałe 1000 moich akcji. Może to była głupota, ale ja przestałem wierzyć w SH2. Wyjętą kasę ładuję konserwatywnie w ETFy i częściowo uśrednię CDR.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BLOOBER 1,56% 26,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.