Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,90 zł , zmiana od tamtej pory: -89,46%

To są bzdury, a nie fakty.

1)  W momencie kiedy pisałeś posta PS miał 75 miejsce, a nie 86. Niektóre gry na liście się dublują, dlatego trzeba je pominąć

2) Gustford sprzedawał w piątek? Hahaha :) Jestem na 99% pewien , że Gustford wszystko sprzedał przed premierą. Było to logiczne ze względów , o których i ja pisałem przed premierą. Mieli wystarczjąco dużo czasy , żeby upłynnić wszystko, zresztą spadki kursu przed premierą też cmogły to sugerować  

3) 10-12.5 k sprzedązy w 72h? A niby jakim cudem? Bum Simulator miał 19k po 72h. Miał nieco lepszą pozycję na GTS w pierwszy dzień, w kolejne dwa dni miał znacznie gorsze pozycje. W dodatku PS jest sprzedawny w bundlach z innym grami i patrząc po miejscach tych budnle,  to tylko przyniosą do niedzieli min 4-5k sprzedaży, a prawdoipodobnie wiecej. Dzisiejsze miejsce na GTS oznaczało min 3 k sprzedązy, wczorajsze minimum 5-6k, w dzień debiutu podobnie, albo ciut wiecej (sprzedaz trwała tylko 9 godzin, od 15-tej)  Dziś zapewne PS spadnie poniżej 100-go miejsca, ale to dalej będzie jakieś 2k sprzedanych kopii.

To oczywiście bardzo słąbo, znacznie ponizej oczekiwań. prognoza" 10k  po 72h to kompletny absurd i świadczy o zerowej wiedzy nt. gamingu na NC.

Jakakolwiek sprzedaż poniże 15k jest tak mało prawdopodobna, że prawie niemożliwa. Wiele wskazuje na to., że pierwszy raport posprzedażowy poinformuje o co najmniej 20k kopii, a i 25k nie jest wykluczone.

Uczciwie tu pisałem przed premierą, że naganiacze kłamią, manipulują i apelowałem o rozwagę przy zakjupach i zastanowieniu się, czy są fundamenty pod cenę pow. 30zł. Ale uczuciwie pisze i teraz, że jakkolwiek nie jest różowo, to nie będzie tak jak piszą trolle spadkowe, nie ma podstaw fundamentalnych do wielkich spadków w poniedziałek, a gra ma potencjał na dłuższą sprzedaż i bez problemu się zwróci.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BKDGAMES 0,00% 1,57 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.