Dnia 2020-01-04 o godz. 18:09 floryda_floryda napisał(a):
>
Emeryt cały czas nie rozumie istoty zmian, jakie dokonują się w gospodarce globalnej. Tkwi w mentalności XX wieku. Teraz mamy gospodarkę opartą na wiedzy, która rządzi się nowymi prawami. Prawdą jest, że nie wykształci się umiejętności nowego myślenia po 25 roku życia. Dramatem polskim jest to, że cały czas kształcimy kompetencje młodych pokoleń według paradygmatów XX wieku. Tkwimy w błędnym kole, gdy tymczasem gospodarki innych krajów zarządzane przez ludzi rozumiejących nową rzeczywistość powiększają swoją siłę, wydolność, efektywność i konkurencyjność. Giełda, OFE to naprawdę dobre rozwiązania ale nie na miarę XX wieku. Teraz mamy XXI wiek. I, co piszę ze smutkiem, nic w Polsce się nie zmieni szybko, bo zmiana mentalności ma charakter ewolucyjny i trwa latami a pamiętajmy, że nawet nie została jeszcze zainicjowana. Myślano, że same mechanizmy gospodarki rynkowej wywołają ewolucję mentalności, ale okazuje się po 30 latach transformacji, że nie.
>
> Potrzebna jest zgoda całego społeczeństwa na zmianę ładu społecznego od podstaw. Ten nowy ład musi być zbudowany na filozofii XXI wieku , na zasadach GOW. Są sprawdzone wzorce na świecie, jak to zrobić. Niestety, polscy politycy boją się ryzyka: utraty popularności wśród wyborców, którzy nie od razy zrozumieją istotę zmian i są przywiązani do stereotypów a także niewydolności budżetowej, albo po prostu nie mają wykształcenia, kompetencji, aby zrozumieć logikę XXI wieku.
>
>
Taka jest prawda emerycie. Głosisz półprawdy lub nieprawdę."zamiast zachowywać się jak opozycja walcząca pro publico bono w interesie, tych którzy walczą o prawa i wolności Polaków, zachowywali się przed 2015 r jak nieodpowiedzialne d ............... .
Te osoby bez względu na okoliczności i powody plucia na PO i Tuska zostaną zapamiętane i rozliczone.Te osoby nie mają prawa już nigdy pojawić i reprezentować nas w przestrzeni publicznej.
Emerycie - forum to nie jest miejsce dla Ciebie. Straciłeś moralne prawo wypowiadać się na temat opozycji Jak masz robić cyrk to w ........................ ."
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-nazwiska-nazwiska-nazwiska-tych-ktorzy-robia-cyrk-na-forum,34446677.htmlPo pierwsze - jeżeli straciłem wg. ciebie moralne prawo to po co czytasz i piszesz o tym co napisałem??
Po drugie - jaką półprawdę lub nieprawdę przekazałem w tym wątku???
Po trzecie - już ci raz napisałem :
"
Pozwól, że podtrzymam swoje zdanie cyt. "Nie mam ochoty wdawać się w dyskusję kto był bliżej, a kto dalej od prawdy. Nie czas na to. Teraz jest czas podejmowania decyzji."Nie czas na licytowanie się kto udaje, kto ma rację, kto zmienia poglądy, a kto nie, kto się dogadał i z kim, kto pluł, a kto zwracał uwagę i merytorycznie uzasadniał związki przyczynowo-skutkowe tego było złe i doprowadziło do aktualnej sytuacji.Osobiście już wiem czym się różnimy, ale o tym porozmawiamy jak wspólnie załatwimy problem "DYKTATURA", czy "DEMOKRACJA", nowa jakość "zmiana mentalności", czy "smrodek", "zobaczymy po Polexicie", "Gratuluję poczucia zadowolenia z "rewolucji kulturalnej pis"".https://www.bankier.pl/forum/temat_floryda-sa-sprawy-wazne-i-wazniejsze-niz-licytowanie-sie,29922559.html i na tym kończę przepychanki intelektualne. Teraz to możesz sobie porozmawiać z tymi, z którymi jest ci po drodze. Tymi, którzy mówią, że mają poglądy prawicowe, ponieważ wierzą w Boga.