Na wstępie napiszę, że miałem akcje Swarzędza, ale możliwe, że dokupię symboliczną ilość tak na pamiątkę. Oczywiście tak nie musi być.
Przedstawiam mój plan naprawczy Swarzędza i myślę, że to by się udało:
Ktoś kto będzie na Walnym może to przedstawić lub przedstawić to Arce WBK.
Na wstępie zamknięcie salonów ( pozostawić tylko po jednym salonie w województwie ) potem wyjaśnie dlaczego.
Zmiana mebli Swarzędza - stworzenie trzech grup mebli.
Grupa Indywidual furniture - chodzi o przetargi na meble dla hoteli, restauracji, szkół, sal konferencyjnych. 2-3 handlowców wyszukujących nowo budowane hotele, szukających przetargów w necie, podpisujących umowy.
Grupa Smart furniture - Stare dobre Swarzędzkie meble, stylowe przeznaczone dla zamożnych domów
Grupa Casual furniture - meble nowoczesne robione dla mniej zamożnych ludzi, do mieszkań, do mniejszych domów. np. Szafy pod zabudowę z drzwiami przesuwnymi, jak nowy model szaf w IKEA. np wym 1,5 - 2 - 2,5 i 3 m na dł., wys. od 2 - 3m. Możliwość zamówienia szaf pod dokładny wymiar za dodatkową opłatą. np 2,80m. Dalej szafki, komody, stoły, ławy itp. Wszystkie meble do złożenia w domu z instrukcją obsługi.
Zamówienia też indywidualne z projektem własnym
Zamówienia realizowane głównie przez internet z dostawą do domu,
Zostawiamy tylko fabrykę w Kościanie i stąd wysyłamy zamówienia do salonów na dane województwo, żeby ograniczyć koszty transportu.
A z salonów rozwozimy dalej do domów. Koszt transportu do salonu bierzemy na siebie, klient płaci tylko za transport salon - dom.
Po zaakceptowaniu projektów nowych mebli głównie casual furniture, duża kampania reklamowa w radiu i TV. Tak jak ogłasza się BlackRedWhite.
Chodzi o to, żeby ludzie dowiedzieli się, że Swarzędz to nie tylko meble drogie i luxusowe. Ale również dla zwykłych śmiertelników.
Co o tym planie naprawczym myślicie? To może się udać.
Oczywiście jak się pojawią zlecenia to najważniejsza jest jakość Swarzędza i terminowość realizacji dla zwykłych odbiorców.