Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,99 zł , zmiana od tamtej pory: -79,46%

Spojrzałem na Fundamenty i.......

Nie trzeba być ekspertem by to zaobserwować ale zastanawiam się czym trzeba się sugerować by zainwestować w te akcje ....... już nie mówię o tych kosmicznych cenach jakie były kilka lat temu na tej spółce

Patrząc na wyniki za ostatnie 11 lat

link 

Przychody na tym samy poziomie co w 2008r.
Spółka z tych 11 lat 4 razy zakończyła rok na plusie łączną sumą 2,4 mln zysku
a przez siedem lat straciła 45 mln zł ....

Nie fascynowałbym się wejściem F4 do akcjonariatu który kolejny raz został rozwodniony tym razem o blisko 30% akcji których już jest ponad 30 mln sztuk

Gdzieś czytałem że spółka została zasilona kwotą 14 mln zł z emisji owszem ale proszę zobaczyć ile z tej kwoty zostało i jaki są przepływy finansowe mimo, że była emisja

link 

w 2017r. kolejna emisja akcji 17 mln zł wpływ do spółki gdzie spółka cały ro kończy z 796 tyś zł
jak zamknie się 2018r. zobaczymy za kilka dni ale mam swoje zdanie

co dalej spójrzmy na bilans :

Zapasy 40 mln zł
Należności 5 mln zł
Gotówka 3 mln zł ( mimo wpływu 14 mln zł z emisji )
Pozostałe Aktywa obrotowe 3 mln
Razem 51 mln

Spójrzmy na zobowiązania wygląda, że z części środków spółka spłaciła zobowiązania ale nadal wynoszą one aż 72 mln zł

Moja opinia jest taka ze na ten moment ryzyko inwestycyjne w tę spółkę jest zbyt wysokie Spółka cały czas pali otrzymywane pieniądze obojętnie ile dostaje to przejada wszystko

4F szuka może straty podatkowej jeśli wejdzie do zarządu to wyciągnie swoje więc mogą inwestować ale mały Akcjoanriusz w mojej ocenie tutaj nie będzie czuł sie bezpiecznie i dlaczego ma kupować po 3 zł 50% drożej od 4F ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INTERSPPL -0,65% 0,61 2025-09-19 09:16:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.