Dzisisj przegłosowują mega emisję po 1:45. Wysyłają zaproszenia do zapisywania do akcjonariuszy, którzy zarejestrowali się na Walnym. Tak jest w uchwale o emisji. Są pewni, że mało kto skorzysta z oferty, bo przecież cena emisji jest ponad 10% wyzsza od ceny rynkowej. Kto zechce przepłacać. Włosi oczywiście zapisują się na wszystkie należne im akcje i przy braku zapisów przez pozostałych po rozliczeniu tej mega emisji mają jak w banku grubo ponad 90% akcji. Po tym ruchu, wiedzą, że KNF nie pozwoli im zdjąć spółki z giełdy, bo wymagany % uzyslali poprzez emisję, a nie wezwanie. Czyli robią kolejny ruch, ponawiają wezwanie na 100% akcji po cenie 1,45 z zamiarem wycofania spółki z GPW. Nie zalezy im już tak bardzo na tym, czy ktoś odda im akcje bo odpowiedni % do wycofania spółki już mają poprzez wcześniejszą emisję. Zresztą drobni będą w tym wezwaniu już pod scianą, bo albo oddadzą akcje po 1:45, albo zostaną nimi poza GPW. Czyli odzew na wezwanie tym razem będzie spory. Reasumując teraz emisja, po niej wezwanie po 1:45 i po wezwaniu wycofanie spólki z giełdy.
Jak to zablokować ? Nie pozwolić Włochom na uzyskanie poprze tą emisję większości umożliwiającej wycofanie spółki z GPW. Czyli trzeba byłoby odpowiedzieć na zaproszenie do zapisywania się na akcje nowej emisji. Nierealne u drobnych. Sam mam spory pakiet i nie zdecyduję się na nowe akcje po 1:45. I tak właśnie ja i mi podobni pomożemy Wlochom w sciągnięciu spółki z GPW po marnej cenie. Można też uchwałę o tej emisji zaskarżyć do sądu. Tylko znowu przez miesiące albo nawet lata będziemy mieli z kursem to co tetaz, marazm i śladowe obroty. Znowu wszyscy będą tylko czekać co dalej. A tak czekać w maraźmie można w nieskończoność.
Obym się mylił !!! Pozdr.