Kiedyś w 2018 roku było wezwanie na PCM firma leasingowa. W tamtym czasie w dość dużych kłopotach , głównie zadłużenie, na forum dużo tematów było o bankructwie , spółka kosztowała koło 7 zł problemy ze spłata obligacji ogólnie niby wszystko źle , firma szukała opcji strategicznych itd.
No i zostało ogłoszone wezwanie przez firmę z branży Hitachi coś tam. Cena koło 12 zł więc euforia początkowa bo kurs latał po 8 zł więc dobroczyńcy . Jeszcze przed zakończeniem wezwania do gry weszło PKO leasing rzucili coś 16 zł ja wtedy akurat sprzedałem. Hitachi musiało odpowiedzieć więc dali 18 . Do tego wszystkiego dołączył się jakiś inny podmiot z UK nie pamiętam nazwy dali 19 zł potem jeszcze zalicytowalo PKO na 22 zł następnie znowu Japończycy i znowu PKO już dokładnie nie pamiętam skończyło się na 23 zł to było piękne wezwanie i nauka dla mnie. Tu mamy trochę inaczej bo Włoch jest właścicielem i chyba nie ma jakiegoś innego potencjalnego podmiotu z branży i Włoch też musiał by się zgodzić. Ale wydaje się że jeśli Włoch będzie czuł że do sukcesu trzeba jeszcze trochę dopłacić to to zrobi bo to są przejęcia strategiczne w branży i czasem trzeba zapłacić coś więcej niż wartość firmy.