Forum Giełda +Dodaj wątek

Realny sygnał kupna.

Kiedyś miałem znajomego, fakt, wchodził w beznadziejne (fundamentalnie) spółki, topił strasznie, ale zawsze mówił, że one odbiją, namawiał, że w końcu muszą, przecież tyle spadły, że on wierzy w tą firmę. Ani ja ani nasi wspólni znajomi, nie zwracaliśmy uwagi na to co mówi. W końcu powiedział nam, że pozbył się akcji tej nędznej firmy, tam już nic nie może dobrego się wydarzyć. A minęło parę dni i firma wystrzeliła w górę. I to parę razy go spotkało, później graliśmy na to, jak kolega sprzedaje to my kupujemy, wiem, pewnie trochę śmieszne, ale jak się zarabia parędziesiąt tysięcy na tym założeniu, przy każdej firmie, to chyba warto. Zbycha zawsze krytykowałem na tym forum, za te jego beznadziejne wpisy, ale myślę, że on tak jak mój kolega niefortunnie wchodzi w firmę, a później w najgorszym momencie wychodzi, kiedy praktycznie papier jest już bardzo wyprzedany. Zawsze uważam, że warto wchodzić w spółkę, jak już nikt nie wierzy w to, że może wrosnąć, niestety, parę osób tu się znajdujących, jeszcze w to wierzy, w ten wzrost (ale pocieszające, coraz mniej ich jest), ale najważniejsze, że Zbycho, zrezygnował, poddał się, a podjąć taką decyzję na pewno nie było mu łatwo. A JA WAM MÓWIĘ, NIE BYŁO, NIE BĘDZIE I NIE JEST TAK, ŻE ZBYCHO ROBI TRAFNY RUCH (prawda Chłopie?). Zresztą, oponenci śledzą to forum (OCZYWIŚCIE BEZINTERESOWNIE) i straszą nas, że spadnie do 12, więksi, do 11, najwięksi będą kupować przy 9-10 gr. Opierając się na ich głosach, wniosek, możliwość straty 30%, możliwość zysku bardzo duża. Skoro już się rozpisałem, to jeszcze do tych co się chwalą, że weszli po 12 czy 13 gr. a sprzedali po 14 i jest zysk. Jak można wchodzić w firmę która jest wydmuszką (tak mówią ci co weszli), która jest nic nie warta, która może zejść do 1 gr, łapać na jakimś poziomie i wychodzić z 10 procentowym zyskiem. Na takich firmach się tak nie gra, za mały zysk a za duże ryzyko. Tu się wchodzi z nadzieją na kilkudziesięcio procentowy zysk albo wcale się nie wchodzi. Co do Chłopa, jak jest firma wydmuszką to ją omijam, nie wchodzę w nią nigdy, a Ty wszedłeś, to w końcu da się na nie zarobić czy nie? Nie trafiłeś już ostatnio parę razy, ale na tle wpisów Zbycha, zawsze prezentowałeś się pozytywnie i nic dziwnego, że żałujesz Zbycha, teraz Twoje wpisy bez tła Zbycha są mierne, wieczna ogólna krytyka królików i potęgowanie (przynajmniej do dziesiątej potęgi) faktu nowej emisji. Reasumując, najwytrwalszy akcjonariusz Pronoxa sprzedał akcje, największy krytyk Pronoxa (pojawiający się każdego dnia na tym forum), bąka coś o cenie 9 -12 gr., że warto kupić. Papier jest zdecydowanie wyprzedany a popyt czeka na marny spadek 10-30 procent, ale to nie nastąpi, bo byłoby to za proste i za bardzo przewidywalne, a NA GIEŁDZIE TAK NIE MA. Ps. Jestem już na giełdzie 30 lat. I jeszcze jedno, żadna spółdzielnie nie weźmie się za firmę, gdzie ponad 50-60 procent akcji należy do dużych akcjonariuszy, biorą się za te, gdzie jest mała kapitalizacja i mały udział ponad pięcioprocentowych akcjonariuszy. Koniec tego bezpłatnego sobotniego wykładu. Zrobicie co zechcecie, ale proszę, myślcie przy tym!!!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REGNON 22,41% 0,80 2020-09-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.