Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,79 zł , zmiana od tamtej pory: 128,50%

Re: Zysk za 1q 2020

Dobrze Transek ja naprawde jestem ciezko kapujacy mogłbys mi to wylozyc jak łopatologie bo nie rozumiem po prostu moja wyobraznia nie działa dobrze nie widze tego głownego zagroazenia jak ono mawplyw na kursczy przyszłe zyski marvipolu .Prubuje za Toba nadążyc System nie wydala i nie ratujemy wszystkich chorych i starszych i jest selekcja to sadzisz że w mieszkania inwestowali własnie cil ludzie chorzy i starsi i jak umra nie wykupia tych mieszkań czy jak . Czy spółka straci ż powodu tego ze uczniowei nie chodzą do szkoły a ludzie sie mniej przemieszczaja i nawet pracownicy do pracy nie chodzą nie bo to nie spółka Marvipol buduje i za to odpowiada Główny Wykonawca który podpisał z nimi uwowę na całośc inwestycji . Nie rozumiem czemu spółka upadnie dlatego ze nie wyplacała dywidendy i siedzi na kasie i w grudniu dodatkowo splyneło 179 mln z rachunku powierniczego za mieszkania a w styczniu 129 mln ze sprzedazy trzech magazynów tak duzo gotówki jest przyczyna wyceniana prawie1,5 zł ponizej wartosci likwidacyjnej . Nie wiem jak to sobie wyobraż że kaza im teraz oddac pieniądze za sprzedane magazyny przeciez nie mozna sobie wyobrazic lepszej sytuacji niz w Marvipolu bo prawie wszystkie magazyny sprzedane a z gotowych został im jeden Chyba że przyczyna tej przeceny jest mozliwośc zastosowania planu B i przeniesienia logistki magazynowej z Chin do Polski i inwetorzy boja sie że spółka mając 30 % udziału w budowie rynku magazynowego na tym zaduzo zarobi i przeinwestuje chyba że tym że sprzedali prawie wszystkie mieszkania i nie ma co sprzedawać tylko siedzą i czekaja na spłyanie kasy z rachunku powierniczego przez dwa lata . Nie ogarniam tego głownego zagrozenia otwurz mi oczy .

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL -2,10% 8,38 2026-03-12 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.