Tekst poprawiony:
O co wam chodzi z tym że nowy zarząd modernizuje zakład stolarki okiennej i że to niby źle ?
Przecież przechodzą na produkcję seryjna wprowadzają nowe oprogramowanie lini produkcyjnej i będą wytwarzać na masową skalę... To źle ?
To że mają pomysł na sprzedaż pod marką Alpenorm do Francji i Szwajcarii to też źle ?
Ja nie wiem czy im się to uda ... rynki rzeczywiście mogą już być zajęte tak jak piszecie ale to przecież dobre pomysły na podwojenie produkcji i export !!
Wejście w porodukcje okien z aluminium i łączonych z drewnem też wydaje się dobrym pomysłem nawet dla niefachowca który nie ma nic wspólnego z branżą.
A to że rynek stolarki otworowej będzie rósł szybko w UE i na świecie to wszyscy wiemy...więc podwojenie produkcji i sprzedaży nie wydaje się nierealne:
Jak przewidują analitycy PIE w najbliższych latach można oczekiwać rosnącego znaczenia eksportu okien i drzwi, zwiększającego się zainteresowania oknami z PCV i aluminium oraz zmniejszającego się popytu na okna drewniane (głównie z powodu cen surowca).
Prowadzone w wielu państwach unijnych programy termomodernizacji, m.in. w związku z realizacją Europejskiego Zielonego Ładu, będą wspierać koniunkturę na wyroby budowlane, w tym także na nowoczesne dźwiękoszczelne i energooszczędne okna i drzwi.