Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,30 zł , zmiana od tamtej pory: 36,39%

Re: zapraszam do konstruktywnej polemiki

witam i przepraszam za pozna odpowiedz.

@bobik
w pkt 2 mojego posta pisalem, ze nie wierze w odwrocenie tych 220 mln z wiatrakow, poniewaz bank w dalszym ciagu robi na nie odpisy w raportach. natomiast zabranie zyskow z lat 2017-2020 obnizy kapital wlasny banku i cofnie go do sytuacji z 2017 i kto wie moze konieczne bedzie kolejne jego dokapitalizowanie aby utrzymac wymagane wskazniki.

@Gbaka
piszesz, ze " im gorzej w Bos banku tym lepiej dla nas" i liczysz na wezwanie nie nizej niz 20 zl zeby NFOSiGW nie stracil. jezeli juz dojdzie do przejecia to nie sadze zeby ktos sie przejmowal strata NFOSiGW. jako glowny akcjonariusz moze on przeciez kolejny raz BOS dokapitalizowac, a jak nie chce to powtorza sceniariusz z Idea bank (tzw. resolution) i tyle. kto wie, moze akcjonariusze Idea banku tez liczyli na takie korzystne wezwanie ;)

@BOSki
bardzo mozliwe, ze gdzies robie blad. kazdy sie kiedys myli. w tym przypadku mam sporo watpliwosci i wole patrzec na to z boku. dla mnie najwazniejsze to nie stracic, a dopiero w dalszej kolejnosci zyskac.

Nie zycze bankowi zle. BOS specjalizuje sie w niszy, ktora jest modna i przyszlosciowa, mam nadzieje, ze kiedys odbije.
pozdrawiam i zycze zyskow

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOS -1,91% 11,32 2025-10-07 17:00:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.