Niestety się mylisz sam zawierałem ugody i obecnie jest stanowisko urzędu zamówień publicznych oraz samego niku że ugoda zatwierdzona przez sąd ma moc wyroku i nie ma żadnego ryzyka zawarcia takiej ugody, sporządza się do niej opinie i koniec tematu. Jak miałem kontrolę to nikt nawet opinii nie sprawdzał tylko po zobaczeniu zatwierdzenia przez sąd ugody, z miejsca nie sprawdzał sprawy bo nik i inne instytucje państwowe nie mają żadnych uprawnień do podważania wyroku sądu a postanowienie sądu o zatwierdzeniu ugody ma moc wyroku i stosuje się do niego przepisy o wyroku. Nawet z wodami kiedyś zawierałem taką ugodę i zawsze to jest dla nich korzystniejsze bo w opinii zawiera się koszty postępowania, możliwość przegrania sprawy zapłacenie odsetek a także kosztów zastępstwa procesowego więc ugoda nawet dla instytucji państwowej jest obecnie preferowanym rozwiązaniem. Jest naprawdę ogromna szansa, że zamkną tą sprawę w tym roku z uzyskaniem niezłej kwoty myślę że tak +/- 20 baniek dla zrembu.