Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,00 zł , zmiana od tamtej pory: 426,88%

Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów

@www
Napisałeś coś niezmiernie cennego, odwołującego się do sedna przyczyny , iż GPW jest bananowa.
Towarzystwo trzymające kasę i akcje, kiedy czuje zagrożenie, natychmiast dyskredytuje każdego, kto mógłby zagrozić ich interesom.
W moim przypadku posunęli się nawet do działań detektywistycznych. Potem, kiedy uświadomili sobie, że nie żartuję, postanowili obśmiewać i walić zupełnie bez sensu w argument o IP. Nawet Ty www już podobno byłeś mną :))). Oni jak "Szakal" w Kilerów 2 wszędzie widzą mnie. A ja takich ambicji nie mam.
Ale skoro ja wiem o ich działaniach, to może oznaczać, że mam wsparcie większe niż im się wydaje...
Obserwator też zauważył wiele ciekawych prawidłowości i nieprawidłowości. Był taki czas, że nawet AS (choć się ze mną nie zgadzał) zauważał prawidłowości w zachowaniu kursu względem AT, ale odbiegające od logiki normalnego rynku i wyceniania firmy tj. wygrane przetargi w 2016 długi czas nie miały żadnego znaczenia, bo zgodnie z AT dalej rysowano kreski spadków, jakby firmie nie przybywało setek milionów w zleceniach.
Otóż mnie, www, Obserwatorowi chodzi dokładnie o to samo. To się nazywa uczciwość w biznesie.
Innym (choć nie wszystkim) często chodzi o ogranie drugiej strony i cyniczne wykazanie jak skuli przeciwnika, poprzez dostęp do poufnych informacji, grę na dwie ręce w ramach tej samej grupy kapitałowej (co moim zdaniem miało miejsce na Newagu), pokrętną wycenę firmy pomiędzy okresami sprawozdawczymi, co łącznie świadczy o traktowaniu publicznej spółki na publicznym parkiecie, jak własnego folwarku pewnej grupy cwaniaczków. To robienie biznesu w stylu bananowych geszefciarzy, kosztem zwykłych ludzi.
A potem krokodyle łzy w mediach, że obroty na GPW spadają. 
Aby zakończyć optymistycznie. Spadki się skończyły, bo oni poukładali sprawy i już postanowili zarobić, a dłużej nie są w stanie nie zauważać ponad miliarda w przetargach, co z każdym kwartałem będzie coraz bardziej widoczne dla zwykłych ludzi. Aby zarobić, będą musieli zaprzestać hamowania wzrostów, zintensyfikują kampanie informacyjne o super perspektywach firmy itp. itd.
Bo tylko na rozkręcającym się, optymistycznie nastawionym rynku ktoś ich akcje będzie chciał kupić.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 0,36% 84,30 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.