Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,89 zł , zmiana od tamtej pory: -91,77%

Re: WZA na 23.06.2021 r.

Dostrzegam ostatnimi dniami szczególnie dużo pro spekulacyjnych wypowiedzi z odpowiednim żargonem. Z taką zapalczywością rzucane aroganckie stwierdzenia, które mogą świadczyć, że nie dociera do głów, iż ci rzekomi frajerzy skubią pomału, bo są inwestorami, rozkładając proces w czasie (grając na czas), ale w istocie mają dużo większe możliwości, aniżeli to pokazują. Bo dlaczego mieli by ot tak zdjąć tą 40k podaż po 3,89-3,90? Jeśli dojdzie do zniżki, to jest okazja skubnąć niżej (dają to okazja wziąć), ale po co na nią bezkrytycznie przyzwalać, albo sprzyjać jej? Sam w zeszłym tygodniu, jak dawali, to jeszcze nieco kilkukrotnie dobierałem w dołkach ok. 3,40 i 3,70 do równiutkiego stanu w portfelu. Dla mnie to inwestycja i w 4. literach mam straszenie rzekomymi dolnymi widełkami.
Dziwię się, że chce się tu spekulować. Tu nie ma płynności, która jest elementem ewentualnej ucieczki. Ja wolałbym z tą sportową żyłką odpłynąć na szersze wody z rwącym prądem...może nawet np. kontrakty na w20.
No chyba, że mamy w istocie do czynienia z zakamuflowaną próbą zainwestowania, podpartą marzeniem ściętej głowy o zniżce do poziomu zbliżonego do ceny emisji D. Tylko jest jedno ale... Czy po takim kursie, gdyby się ziścił, da się obłowić na kilkanaście lub dziesiątki tysięcy sztuk? Wg mnie może do 5 tys. góra, a wtedy wystrzał wręcz. Na wspomniane 5 tys. rzuciłaby się was zgraja i pozderzalibyście się głowami. I czy to jest satysfakcjonująca inwestycja?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOONLIT -8,57% 0,32 2025-09-26 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.