Potwierdzam, właśnie czysta matematyka i blisko 20sto letnia znajomość branży zaprowadziła mnie do takich wniosków. Wydaje mi się, że mam nosa do dobrych spółek z tego segmentu i jak do tej pory się nie myliłem nigdy. Intermarum ma świetną perspektywę, widać, że im zależy i nie są to przekrętasy w stylu PW a ludzie "z misją". Wystarczy spojrzeć na credits ich produkcji, ja tam widzę kilku świetnych weteranów (a powtarzam, od 20 lat śledzę rynek), którzy gdyby chcieli w ułamku sekundy dostają pracę u największych. Powtarzam to co powiedziałem kiedyś - widzieliście jak te gry wyglądają? Przy takich budżetach na produkcę taka jakość to rzadkość. Gamedev to specyficzny rynek, tutaj jeden strzał potrafi zrobić ze spółki unicorna. Akcje po złotówce i wycena spółki na poziomie 150 milionów to wcale nie jest jakoś nieprawdopodobnie dużo. Dlatego pisałem o dłuższej perspektywie, ja kupiłem (i nadal skupuję) i zamierzam trzymać co najmniej 4 - 5 lat, jak ktoś chce spekulować i myśli że zrobi 200% w tydzień to jego problem, lepiej dla mnie.