Dnia 2024-05-17 o godz. 08:40 ~Fromag napisał(a):
> minie parę dni i rokita wróci bo wyniki byly od dawna oczywiste i w cenie ale ze leszczowi można wcisnąć kity i się akcje odbierze. Następny case to arctic i znowu wylesczanie pod raport który był lepszy niż miał być. Tu też wylesczanko i odbiór akcji trwa,  dlatego nigdy nie zakładam sl żeby mi akcji spółdzielnia nie ukradła..
Dużo osób ma tutaj zaparkowany papier na rachunkach, nie robi ruchów. 
Technicznie, kurs jest w strefie konsolidacji szczytowej 2014-2015, dużo osób tutaj pisze, że będzie 7zł, ale nie podają argumentów. 
W mojej opinii jest to możliwe, jeżeli z aktualnej konsolidacji wybije dołem to zasięg spadków jest właśnie mniej więcej w okolicy podstawy formacji podwójnego szczytu. 
Fundamentalnie, co pisałem już w innym wątku najważniejsze będzie, czy założenia Zarządu odnośnie inwestycji dadzą wymierny efekt w postaci wzrostu marży, rentowności oraz wzrostu sprzedaży. Spółka ma swoją strategię oraz ją realizuje. Aktualna wycena jest w mojej opinii ok. 
Dodatkowo, są fundusze w akcjonariacie, oni pewnie zrobili po swojej stronie due diligence przed zakupami - albo nie wiedzą co robią i wszyscy będą stratni na inwestycji. 
Sami sobie to oceńcie wg swojego sumienia. Oczywiście nie spodziewam się tutaj merytorycznej dyskusji, ale gdyby ktoś chciał napisać swoją opinię, chętnie przeczytam. 
Pozdro