Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,36 zł , zmiana od tamtej pory: 295,41%
ja się ludziom nie dziwię, że sprzedają, część kupiła po rekomendacji santandera, miało być eldorado a jest kicha,
sam mam akcje, ale też się zastanawiam nad sprzedażą, część się pociesza, że spadek zysku to przez zdarzenia jednorazowe,
niestety mam odmienne zdanie bo:
- spadek marży, podobno przejściowy - to że przejściowy to twierdzi tak spółka, mówią o marży w maju i czerwcu, o lipcu nie mówią nic, a info na ten temat na pewno mają, pewnie też kicha, trzeba się liczyć, że spadek marży to zjawisko trwałe!,
- podwyżki wynagrodzeń - zjawisko trwałe,
- wyższe koszty logistyki - jeżeli związane z otwarciem nowych filii to powinno to być według mnie rozliczane w czasie, więc nie powinno mieć wpływu na bieżący okres -więc tutaj sciema,
- wyższe koszty logistyki związane z wyższymi stawkami transportowymi - zjawisko trwałe, nie wiem dlaczego stawki te miałyby spaść w przyszłości,
- poza tym nie odróżniają rezerw od odpisów, na należności robi się odpisy a nie rezerwy, rezerwy tworzy się na przyszłe zobowiązania, to są podstawy rachunkowości tak poza tym, i to jest jedyne zjawisko jednorazowe w tym całym łajnie
moim zdaniem spółka najlepsze czasy ma już za sobą, osłabiła się złotówka, więc import części będzie w III kw droższy,
czas chyba sprzedawać i ratować zysk,
natomiast na miejscu tych co kupili pod reko santandera, jeżeli są jego klientami, to bym się mocno zastanowił nad zmianą dm,
po co dorabiać takich nieudaczników

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AUTOPARTN -1,65% 17,90 2026-01-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.