Nieważne kto to sypie. Większość z was pamięta po ile bmp sprzedawał te akcje Arce, a teraz Arka zarobiła na innych spółkach i sprzedaje K2, bo ta strata się rozmyje, a na parkiecie są ciekawe spółki wzrostowe, które skorzystają na ożywieniu na pewno, a nie być może jak K2. A może to czas na sprzedaż wszystkich maluchów, a nie na zakupy?
Kiedy spojrzałem na spadek przychodów (jednostkowy) K2 Internet to nasuwa mi się pytanie skąd wzrost na poziomie grupy? Spadek 3q'13 do 3q'12 o 47%!!!! Z 7,5 mln do 3,9mnl zł.!!! Co się stało w grupie? Co wypełniło tę lukę?
Jeśli w dużej części to Oktawave to gratuluję i pytam kiedy osiągniemy rentowność w tej spółce, bo widzę, że to obok K2 Media najważniejszy klucz do sukcesu grupy.
Audioteka powinna zostać sprzedana. Kto kupuje audiobooki jeśli mozna je sobie pobrać z różnych stron za darmo? Ja nie kupiłem żadnego i nie zamierzam. dziwię sie dlatego tą podnietą nt. czytanych książek. Nikt z moich znajomych nie wyda 20 czy 30zł na takie cudo. Może na zachodzie to się uda, ale w Polsce ... sam nie wiem. Beme wie lepiej ode mnie i życzę Audiotece sukcesu jako akcjonariusz, ale ta działalność ma swoją granicę przychodu i dalej nie urośnie - trzeba więc sprzedać Audiotekę w dobrym momencie za dobrą cenę, jak np. Naszą Klasę.
Jeszcze jedno - prośba do nowego Prezesa - proszę o informacje nt. finansów Okta, tj. przychodów i kosztów, proszę o więcej szczegółów. Proszę wytłumaczyć dramatyczny spadek przychodów samego K2 Internet.
Pamiętajcie także, że porównanie wyników 3q do ubiegłego roku jest tak korzystne m.in. z powodu zmian zasad rachunkowości i przekształcenia danych finansowych za rok 2012r. !!!