Nie znam odpowiedzi w jaki sposób txm ma to zrobić ale wiem i że wielokanałowość jest kierunkiem właściwym.
Inna kwestia gdy chodzi o txm to przenoszenie środka ciężkości z polski powiatowej na parki handlowe w aglomeracjach.
txm został w Polsce powiatowej odcinając się od migracji i połowy ludności RP.
Dino pokazuje, że Polska powiatowa jest dużą siłą konsumencką ale w przypadku odzieżówki ten kierunek już się wyczerpał (są 3-4 podobne formaty w jednym mieście powiatowym).
Dlatego po zamknięciu nierentownych punktów Txm powinien powstrzymać się od ekspansji zagranicznej i skupić się na budowaniu pozycji w aglomeracjach (dzielnicach, parkach handlowych)
Czy im się to uda tego nie wiem. Jak to zrobić też tego nie podpowiem, bo nie ja biorę za to pieniądze, ale wiem, że taki musi być kierunek.
Cały plan opisany powyżej jest bardzo dobry. Zastanawia mnie fakt dlaczego txm przy bardzo konkurencyjcych cenach i bardzo dobrym jakościowo towarze może mieć nierentowne sklepy? to zonacza, że nasz asortyment przegrywa z konkurencją vs pepco vs kik? Chcemy wchodzić w parki handlowe ale trzeba się zastanowić czy nasz asortyment( styl, modowość) przekona klientów większych miast a jak wiemy czynsze w dużych galeriach są wysokie. Już teraz txm pokazuje, że nie daje rady w dużych galeriach. Powód jest prosty. Asortyment(styl, modowość) jest skierowna do ludzi, którzy pochodzą z mniejszych miast powiatowych i na tym się to wszystko zatrzymało. Txm powinnien otworzyc się do ludzi średniej klasy i wyżej utrzumując przy tym niskie ceny.