~Lolek jako OP proszę o wskazanie w którym miejscu napisałem nieprawdę? W którym miejscu obraziłem kogokolwiek związanego ze spółką. Koń jaki jest, każdy widzi. Jak już pisałem wszystko to co znajduje się w moich postach można łatwo zweryfikować korzystając z wyszukiwarki google i ogólnie dostepnych informacji.
Co się zaś tyczy osób związanych ze spółką, to obrońcy i sympatycy często przywołują w swoich wypowiedziach dobrze wszystkim znaną osobę. To właśnie sympatycy często stawiają tę postać postać na piedestale i przyklaskują. Co się zaś tyczy wypowiedzi w tonie użytkownika ~GaIA to są one sporadyczne (chyba, że zajrzy się na stronę gowork). Chociaż większość osób stara się nie odnośić do sytuacji wewnątrz firmy (bo zwyczajnie ciężko jest to zweryfikować) to jednak nie jest możliwe, by taka ilość negatywnych komentarzy znalazła się tam bezpodstawnie. A jeśli, ktoś uważa, że to zorganizowany atak na tak znaczącą spółkę jaką jest Prime bit Games, to może powinien przemyśleć swoje stanowisko.
Nikt nie siedzi i nie zastanawia się czemu cena spółki nie idzie do góry (a wręcz leci na łeb i na szyje). Dzieje się tak, ponieważ spółka weszła na giełde bez żadnego pomysłu na siebie. Od tamtej pory zrobiła bardzo niewiele, by poprawić swoją sytuacje, a całe jej istnienie opiera się tylko na projektach zewnętrznych (pomimo ciągłych zmian strategii i skupianiu się na własnych produktach) oraz afiszowaniu się kilkoma grami, które powstały na początku działalności firmy i nie przynoszą znaczących zysków.
Na koniec ćwiczenie myślowe. Zakładając, że tak jak mówicie, jesteśmy tylko grupką internetowych trolli szyknaujących spółkę. Jeśli kilka negatywnych postów na forum potrafi pogrzebać kurs akcji firmy, to jak to świadczy o firmie? Jaką markę i renomę ona buduje?
A już poza ćwiczeniem, był okres, że na forum działo się bardzo mało. Ludzie po żadnej ze stron nie wypowiadali się, a mimo to akcje spółki nie poszybowały w górę. Chciałbym wiedzieć jaka jest teoria ekspertów na ten temat?